Најевтин супермаркет

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpp
  • Време на започнување Време на започнување
Сами си увезуваат, затоа имаат дупло пониска цена за многу производи.

Некои маркети треба да регираат ако имаат моќ, зошто некој им носи Тоблероне по набавна цена 100, а тие треба да го продаваат 120
Имаат конкуренција, ќе им се намали продажбата, ќе немаат нарачки, ќе вртат по некое парче на рафт.

Познаник што работи со Орбит ми има кажувано за Орбит бонбони 17 во Стокомак, а во други 40 ден.
Сникерс, Баунти, Марс исто дупло пониска цена за 30% и некои маркети реагирале за и на нив по пониска цена да им ги продаваат, ако не прекинуваат соработка.

Дека се големи маркети прифатиле, ама ако прекине соработка некоја не толку моќна продавница како маалските, па може и да им испратат инспекција за да видат на кој начин е увезено и казна 2000 евра.
Opsto kaj nas se povisoki cenite za normalni proizvodi (*ne turski ili somnitelno poteklo), otkolku drugi drzavi kade imaat kade kade povisoki primanja. Mozebi kaj nas ima najgolem % od primanja koi odat za pokrivanje na hrana.

Inaku na tema sirenja, najdobro e ako vekje jadete da si zemete kanta od bacilo. I da ne se truete so palmini masti, prasoci i slicni gluposti...

barem vo MK imame ovosje/zelencuk vo izobilie i so soliden kvalitet...

КАМ Маркетите и покрај тоа што се најефтини ќе загубат доста муштерии бидејќи не примаат невакцинирани...

Па како можат другите маркети да примаат невакцинирани?

Па на крај краева не се само КАМ маркет во нашава земја. Ги има еден куп супермаркети на секој ќош...

КАМ Маркетите и покрај тоа што се најефтини ќе загубат доста муштерии бидејќи не примаат невакцинирани...

Па на крај краева не се само КАМ маркет во нашава земја. Ги има еден куп супермаркети на секој ќош...
каде и од кога КАМ почнаа да не примаат невакцинирани?
Јас колку што знам сите маркети примаат муштерии, без разлика дали имаат или немаат сертификат, поточно не ни бараат сертификат на влез. Исклучок се само тие маркети што се внатре во трговски центри, т.е каде што самиот трговски центар има вработен којшто бара сертификат.

Јас колку што знам сите маркети примаат муштерии, без разлика дали имаат или немаат сертификат, поточно не ни бараат сертификат на влез. Исклучок се само тие маркети што се внатре во трговски центри, т.е каде што самиот трговски центар има вработен којшто бара сертификат.
Не знам од кој град си ти, ама ако сакаш да се увериш дојди во КАМ Маркетот во Охрид што се наоѓа во поранешниот погон на Отекс...
Автоматски споено мислење:

Не знам од кој град си ти, ама ако сакаш да се увериш дојди во КАМ Маркетот во Охрид што се наоѓа во поранешниот погон на Отекс...

Секој ден пазарам у КАМ, нема врска, никој ништо не ти бара, ниту во било кој маркет.

Ако е тој новиот што е заведен како трговски, нормално нема да те пуштат. Ќе си пазариш во друг Кам.

Веро и кам што се во ГТЦ исто немаат забрана.
Гтц не е затворен трговски центар (мол).

Мерките не се за маркетите туку за затворените трговски центри. Во Гтц можеш слободно да се шеташ и да пазариш во сите дуќани, сеуште нема никакви забрани за отворен простор или пак за обични продавници :)

Пиша и член над мене, доколку е регистриран како трговски центар не смее да пушта без сертификат.

И во Скопје не можеш да пазариш во Рамстор (Рамстор Мол) и Веро (Веро Џамбо) само затоа што на влез во самиот трговски ти бараат сертификат. Маркетот како маркет ќе услужи секој што ќе влезе во него без да му бара сертификат, нема забрана за маркетите и продавниците, но трговските центри мораат да бараат заради мерките што ги воведоа.

Е сеа колку е логично да можеш да идеш во Веро во Гтц а да не можеш да идеш во Веро во „Џамбо“ нема да навлагам. :)

Ако е тој новиот што е заведен како трговски, нормално нема да те пуштат. Ќе си пазариш во друг Кам.
Чекај да ти дообјаснам во тој трговски центар освен КАМ ги има и dm друго игротека и книжарница од просвета...

Чекај да ти дообјаснам во тој трговски центар освен КАМ ги има и dm друго игротека и книжарница од просвета...
Ако сака и аптека и болница нека има, „експертите“ одлучиле дека нема влез во затворен трговски и тоа е. Не се нервирај, пазари си во друг Кам.

Грешка си, никаде во ниту еден кам не бараат да си вакциниран освен во овај што го спомна ради тоа што се водиТ како мол(трговски). За другите кам не важи...

Ова најверојатно е дезинформација. Прееска бев во КАМ и немаше никаков проблем.

Vero e najevtino. Kam najskapo. Mnogu se skapi kam market. Zatoa kje si kupuvaš od Veropulos.

Пазарам од Кам, Стокомак и Рамстор. Овие три ми се светото тројство. Тоа што го нема во едниот го купувам во другиот и така во круг.

Јас имам приметено дека пастата Колгејт од Кам и таа во ДМ не е иста, веројатно затоа и цената им е различна. За Нивеата и Дав не знам, не ги користам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom