Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Синовак ти е џабе вакцина. Доколку сакаш да патуваш во европа, нема да важи сертификатот во иднина.Може сега важи додека да ѓи убедат поголем процент од луѓето да се вакцинираат, ама потоа нема да важи.
Зависи каде, некаде важи. Некаде и никоја не признават и задолжително ПЦР тест.
Откако ќе помине масовната паника и хистерија најверојатно ќе ги признаат и притоа секаде ќе бараат ПЦР тест за влез.

Да после се ова ја третираш ковид вакцината ко морална одговорност е нонсенс.
Баш заради се ова треба да ти дојде ум во глава дека моралната одговорност е најбитна при вакви ситуации. Биолошки војни, природни катастрофи, елементарни непогоди.
Transmisijata ne e ista. Vakcinirani nekolku pati pomalce se zarazuvaat, so samoto toa pomalce sirat. Plus imav ovde ednas grafika postirano kade se gleda deka vakcinirani inficirani pomalku vreme (dena) i pomalku kolicinski go sirat. Da, pak se vo toj slucaj prenositeli ama daleku pomalce od nevakciniranite.
Игорче, мал милион пати се е изаргументирано на темава. Од безбедност и ефикасност, до трансмисија, хоспитализации и смртност. Сите докази одат во прилог на несомнено поголем бенефит од вакцинација него ли невакцинација. Ама колку и да објаснуваш, џабе е. Дискусијата е ќор сокак, затоа што никој не сака да се тргне настрана од своите верувања и да даде прилика на другата страна.

Што ако си прележал корона и си нон стоп во контакт со вирусот, дали губиш антитела или создаваш.....што се случува има ли некој да каже.

Игорче, мал милион пати се е изаргументирано на темава. Од безбедност и ефикасност, до трансмисија, хоспитализации и смртност. Сите докази одат во прилог на несомнено поголем бенефит од вакцинација него ли невакцинација.

Хмммм, хмммм
Зошто му се на вакцинирани моноклонал антитела?

Што ако си прележал корона и си нон стоп во контакт со вирусот, дали губиш антитела или создаваш.....што се случува има ли некој да каже.
Ќе имаш антитела кои ќе бидат и во квантитет и во квалитет подобри. Воедно треба некој да му кажи на овие вакцинираните дека треба да излезат и да се заразуваат, затоа што така ќе имаат прав имунитет. Тоа е сега нивна морална обврска.

А тие чекаат трета доза.
Автоматски споено мислење:

Дај ми студија друже, не твитер постови.
Што ако ти давам студии, да не има ефект :)
Никогаш не ми лајкаш студии.

Тоа е сега нивна морална обврска.
Не знаат они за морал, они само го пролонгираат страдањето и неизбежното а тоа дека ова ќе заврши кога сите ќе се заразат

Ќе имаш антитела кои ќе бидат и во квантитет и во квалитет подобри. Воедно треба некој да му кажи на овие вакцинираните дека треба да излезат и да се заразуваат, затоа што така ќе имаат прав имунитет. Тоа е сега нивна морална обврска.

А тие чекаат трета доза.

па вакцинирај се и ти тенеке. За за два месеци ќе можеш на инфективна да појдеш да помагаш и да се заразиш. Па ќе се исчеличиш таму со коронашите и имунитетот бетон.

А тие чекаат трета доза.

Аииииии Тенеке извини што не ти ги лајкам студиите. :D

Дали знаеш зошто не ти ги лајкам?
Затоа што некогаш навистина постираш релевантни студии, но заклучот ти е целосно надвор од контекст. Погрешно ги интерпретираш и врз основа на тие твои погрешни интерпретации го обликуваш твојот став.

А тие чекаат трета доза.
Ок, да си продолжам со маска не носење како и мешање со народ.

Аииииии Тенеке извини што не ти ги лајкам студиите. :D

Дали знаеш зошто не ти ги лајкам?
Затоа што некогаш навистина постираш релевантни студии, но заклучот ти е целосно надвор од контекст. Погрешно ги интерпретираш и врз основа на тие твои погрешни интерпретации го обликуваш твојот став.
Абе утврдени сте во вашиот ров и не се поместувате што и да ви презентирам. :)

Последно не ни коментирам, само ги постирам на англиски, оти не сум бил Шекспир.

Многу битен податок е тој, ако земеш у предвид дека тоа било пред месеци.
Битен податок, но општо за сите вакцинирани со две дози, кога ќе се заразат повторно зошто не идат во изолација со решение од епидемиолог?
Но, изгубив воља, не ме интересира веќе..дрски и арогантни сте премногу.

:D

Во Турција сега вакцинираат со Фајзер, благодарение на Угур Шахин сопственикот на Бионтек. Вкупно до август им пристигнаа 90 милиони дози.

Имаш ли нешто статистика, во проценти, колкав е процентот на вакцинирани во Турција со Синофарм и Синовак тие Кинеските вакцини, а колкав е процентот на вакцинирани со Спутник В, а колкав е процентот со Фајзер и останатите вакцини?

Пример во Србија некаде над 52% се со Кинеската Синофарм вакцинирани со први 2 дози, со Спутник 10 %, со Астра Зенека мал процент а остатокот со Фајзер некаде околу 27-28% со Фајзер.

:D

Навали народе на донација од Бугарија. :bravobe:

Среќа благовремено се вакцинирав, да не бидам јас ,, среќник " да користам од тие соседи донација од вакцини.
За 6 месеци кога ќе ми дојде веројатно време за 3 доза од Фајзер, се надевам нема да ми подметнат нашите од министерството за здравство од оваа донација од Бугарија. ;)

Ни честитаат празникот Бугарите.

Последно уредено:
Мислам дека баш не можеш септември со септември да споредуваш. Хронологијата треба да ги земе в предвид и брановите. Ковид не работи ануално.
Во право си. Изворот е веројатно некој познат медиум и би требало да е свесен за тоа, но сепак пласира вакви информации. Значи, има очигледна цел.
На мајка ми братучедка и маж и синоќа тестирани позитивни на ковид. Двајцата ревакцинирани со Синовак пред 2 месеци. Сега за сега само температура 38 и треска.
За болест која 80% од луѓето ја поминуваат асимптоматски, за луѓе кои биле вакцинирани, не би го користел изразот „само“ 38 темп и треска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom