Money heist / La casa de papel

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Премногу тивко е ова.
Ставам слушалки, појачувам до крај, ми шепотат. Без слушалки па ич не се слуша.
Ништо спуштај ја програмата од другарот погоре, ќе ти треба појак звук за некој сцени кои не се визуелно прикажани :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Саундтракот на крајот одлично се вклопува со самиот крај.
Имено песната за прв пат е слушната 25 Април 1974 на радио кога беше во тек каранфилската револуција во Лисабон која ја ослободи Португалија од тогашниот режим.
Општо сите саундтракови им беа предобри и одлично се вклопуваат со сцените.

Последно уредено:
Премногу тивко е ова.
Ставам слушалки, појачувам до крај, ми шепотат. Без слушалки па ич не се слуша.
Инсталирај го програмчето и јас го имав истиот проблем одамна дури и на филмови/серии кои ги спуштам ми е претивко, ама ова ме препороди.
Одселектирај loudness equalization ако ти е штиклирано во sounds на windowsot исто така.

Рандом теорија што ја прочитав на интернет:

Стокхолм халуцинира на крај и целава ситуација со убиствово на Токио е кај неа во глава. Некако не ми е верно пошо и реакциите на сите ги покажаа по експлозијата, дури и на професорот кој не е таму. Ама па има и некаква логика пошо многу некако на Стокхолм се фокусираа у сценава, можда има и причина. Ќе видиме.

Рандом теорија што ја прочитав на интернет:

Стокхолм халуцинира на крај и целава ситуација со убиствово на Токио е кај неа во глава. Некако не ми е верно пошо и реакциите на сите ги покажаа по експлозијата, дури и на професорот кој не е таму. Ама па има и некаква логика пошо многу некако на Стокхолм се фокусираа у сценава, можда има и причина. Ќе видиме.
Не, мртва е Токио, сите актери се простија на социјалните мрежи од неа, плус додека снимаа еден период ја снема неа па имаше теории и претходно дека Токио ќе умри во првиот дел.
Башка некни пишав, актерот кој го глуми професорот некни направи голем пропуст. Дури имаа промоција на серијата, на стори по грешка објави видео и се гледаше на скриптата дека пиши " како Рио ќе ја поднеси смртта на Токио. После тоа експресно го избриша видеото ама беше веќе касно, сегде ја шернаа веста, ова неколку дена пред премиерата се деси :)

Ништо УАУ не беше сезонава.
Ептен Џејсон Статм сцени ми имаше, непотребно. Се тепаат со војската и 50-50 е дуелов :D Дури и смешно делуваше на моменти. На сред борба детето како ќе се викало бл бла бла, и војнициве си чекаат, не можат да се консолидираат. И со Артурито таа борбата катастрофа беше.
Освен последнава, оток беа другите.

Ништо УАУ не беше сезонава.
Ептен Џејсон Статм сцени ми имаше, непотребно. Се тепаат со војската и 50-50 е дуелов :D Дури и смешно делуваше на моменти. На сред борба детето како ќе се викало бл бла бла, и војнициве си чекаат, не можат да се консолидираат. И со Артурито таа борбата катастрофа беше.
Освен последнава, оток беа другите.

Втората епизода, со Артурито, беше најоток. Филер цела епизода.
Аман од човекот веќе, значи аман, се надевам во кома ќе е цело време за вториот дел од сезонава.

Сезоната беше топ, џабе паламудите :)
Вакво нешто во минатото снимаа само Американците, научна фантастика беше за Шпанци ова.
Си има некои скај фај сцени, ама не можи во крими драма кај шо има акција со кражба на банки да нема такво нешто.
Сцените со Артуро за прв пат ми беа интересни, иако ми е еден од најодвратните ликови.
Инаку флешбековите со Берлин имаа смисла цело време, се поврзуваа со моменталната ситуација на членовите на бандата, ако не му ги сфаќате метафорите на Берлин џабе ја гледате серијата :)
Најдобар впечаток ми остави Најва, иснпектора Сиера, каква лудача е женава, моментот кога го начека Бенџамин во тоалет, очекува да излезе некој сличен како Марсеј, излегвање чиче, " кој си ти Логроњо " Логроњооо :pos:
Логроњо е градче во Баскија инаку за тие кои не знаат. Пики комеди беа четворицата во хангарот.
Единствено нешто шо беше од вишок во серијата беше приказната на Манила, ама успеаа некако и тоа да го скоцкаат кога дебатираа со Стокхолм за Синсинати. То е то, во секоја драма мора да има лџбт приказна, јбг нас ни е безвеза ама на некој не :)
Ел Профе се си мислам ќе изненади на крај, се крие зад неговата мутава фаца некој лудак, кога го кажаа во последната сцена во флешбековите со Берлин не изгледаше ни малку на тој лик кој ни го претставуваа цело време.
Татјана, Рафаел и Алисија мислам некако се поврзани, во еден момент му спомна Алисија на професорот не знам дали приметивте, кога му рече дека не му ја кажуваше вистината ниту на Берлин.
Исто така не ги видовме ни Србите, а снимаа оваа сезона, најверојатно во вториот дел пак ќе изиграваат спасители.

Сезоната беше топ, џабе паламудите :)
Вакво нешто во минатото снимаа само Американците, научна фантастика беше за Шпанци ова.
Си има некои скај фај сцени, ама не можи во крими драма кај шо има акција со кражба на банки да нема такво нешто.
Сцените со Артуро за прв пат ми беа интересни, иако ми е еден од најодвратните ликови.
Инаку флешбековите со Берлин имаа смисла цело време, се поврзуваа со моменталната ситуација на членовите на бандата, ако не му ги сфаќате метафорите на Берлин џабе ја гледате серијата :)
Најдобар впечаток ми остави Најва, иснпектора Сиера, каква лудача е женава, моментот кога го начека Бенџамин во тоалет, очекува да излезе некој сличен како Марсеј, излегвање чиче, " кој си ти Логроњо " Логроњооо :pos:
Логроњо е градче во Баскија инаку за тие кои не знаат. Пики комеди беа четворицата во хангарот.
Единствено нешто шо беше од вишок во серијата беше приказната на Манила, ама успеаа некако и тоа да го скоцкаат кога дебатираа со Стокхолм за Синсинати. То е то, во секоја драма мора да има лџбт приказна, јбг нас ни е безвеза ама на некој не :)
Ел Профе се си мислам ќе изненади на крај, се крие зад неговата мутава фаца некој лудак, кога го кажаа во последната сцена во флешбековите со Берлин не изгледаше ни малку на тој лик кој ни го претставуваа цело време.
Татјана, Рафаел и Алисија мислам некако се поврзани, во еден момент му спомна Алисија на професорот не знам дали приметивте, кога му рече дека не му ја кажуваше вистината ниту на Берлин.
Исто така не ги видовме ни Србите, а снимаа оваа сезона, најверојатно во вториот дел пак ќе изиграваат спасители.

Еј, кажи за Сиера, која лудача, која жена трудница, до заби стомакот, крева мажи 190цм ги разместува, а жени во таа состојба патиките не можат да си ги врзат. :D Овој пак, дур смислува грабежи чита за акушерство во слободно време.
Нема логика во серијава, тоа одамна заклучивме, не ја ни бараме више.
Али пак сега ти одма да не сме паламудиле, све топ било ... не претерувај. :D

Баш така, во минатото. Оваа сезона е еднакво глупава како Expendables филмовите. Земал овој досадниот Артуро со машина десет пати поголема од него растура огнови, куршуми на сите страни. Ми се смачи гледањето.
Првата сезона беше доста интересна. Втората просек, а сега се на дното.
Ако направат уште една сезона ќе го пробијат дното зашто се што беше невозможно го сторија досега.

Еј, кажи за Сиера, која лудача, која жена трудница, до заби стомакот, крева мажи 190цм ги разместува, а жени во таа состојба патиките не можат да си ги врзат. :D Овој пак, дур смислува грабежи чита за акушерство во слободно време.
Нема логика во серијава, тоа одамна заклучивме, не ја ни бараме више.
Али пак сега ти одма да не сме паламудиле, све топ било ... не претерувај. :D
Шо направи Алисија посебно па да му засмета стомакот, го врза професорот додека му држеше вперен пиштол во него, Марсеј го нападна од зад грб со шприцот.
Не потценувај трудна жена, хормони се во прашање :) Сум видела и бетер :)
/SPOILER]

Баш така, во минатото. Оваа сезона е еднакво глупава како Expendables филмовите. Земал овој досадниот Артуро со машина десет пати поголема од него растура огнови, куршуми на сите страни. Ми се смачи гледањето.
Првата сезона беше доста интересна. Втората просек, а сега се на дното.
Ако направат уште една сезона ќе го пробијат дното зашто се што беше невозможно го сторија досега.
Ами шо ја гледате бе ? Ако си воочил дека после прва сезона па наваму е се полошо шо си го трошиш времето, синкир се сотрес сериите па само Каса де Папел е.
Има ликови тука шо од прва сезона кењаат па пак еве ги тука, на пример другарот Морган се скапа хејтање а прв ја изгледа уште нерасонет, дури и пред мене :)
Не ви се допаѓа заобиколете ја и крај.

Шо направи Алисија посебно па да му засмета стомакот, го врза професорот додека му држеше вперен пиштол во него, Марсеј го нападна од зад грб со шприцот.
/SPOILER]

Да, тој сам заспан се намести во креветот со книгата и се покри со ќебето.

Да, тој сам заспан се намести во креветот со книгата и се покри со ќебето.
Абре аман научна фантастика е да наместиш маж во кревет, другарка ми до 9 месец на работа вреќи со земја креваше :) Во Шведска жените се бетер од мажи, до пороѓај одат на работа, после недела дена пак назад на работа, не се сите свилени буби :)

/SPOILER]

Ами шо ја гледате бе ? Ако си воочил дека после прва сезона па наваму е се полошо шо си го трошиш времето, синкир се сотрес сериите па само Каса де Папел е.
Има ликови тука шо од прва сезона кењаат па пак еве ги тука, на пример другарот Морган се скапа хејтање а прв ја изгледа уште нерасонет, дури и пред мене :)
Не ви се допаѓа заобиколете ја и крај.
Си ветив еднаш дека нема да пробувам да ти објаснувам логика, ама од љубопитност: дали си пробала да дигнеш човек што е во бесознание?
Еве јас си признавам дека би се измачил максимално оти е како да дигаш шпагета, ако е омрцлавено човечкото тело е апла непрактично за поместување.
Е има една финта што ја користат специјалците, ама трудница во никој случај нема да ја изведе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom