Дежурна Ординација! #2

Член од
28 август 2021
Мислења
12
Поени од реакции
1
Blagodaram na sovetite. Ne baram bolest, samo problemot mi go poremetuva ziveenjeto i sakam da go resam.

Stolicata mi e kasesta, ne celosno tecna kako voda, ama daleku od tvrda. Znaci mi se slucuva vednas posle jadenje, onaka preku denot pomegju obroci sum vo red. Retko mi se slucuva da imam potreba od toalet vo tekot na denot ama togas (a i nautro) stolicata mislam deka e normalna. Ne znam sto da spodelam drugo informacii :/

Probav da sledam od koja hrana moze da bide, ama neuspesno. Primer nekogas ke jadam oriz i sum vo red, nekogas od kompletno istoto jadenje ne.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.345
Blagodaram na sovetite. Ne baram bolest, samo problemot mi go poremetuva ziveenjeto i sakam da go resam.

Stolicata mi e kasesta, ne celosno tecna kako voda, ama daleku od tvrda. Znaci mi se slucuva vednas posle jadenje, onaka preku denot pomegju obroci sum vo red. Retko mi se slucuva da imam potreba od toalet vo tekot na denot ama togas (a i nautro) stolicata mislam deka e normalna. Ne znam sto da spodelam drugo informacii :/

Probav da sledam od koja hrana moze da bide, ama neuspesno. Primer nekogas ke jadam oriz i sum vo red, nekogas od kompletno istoto jadenje ne.
... ма супер си, а и не си единствена, но ти тоа го сметаш за проблем за разлика од други што им е нормално, испиј Б комплекс и навикни се на „понекогаш дијареја“ во иднина!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483

Закаснети реакции има, пробај да јадеш само варена храна, и пази се од зачини и масла, исфрли секакви житарици и млечни производи. Единствени зачини (билки) кои треба да ги конзумираш, нане, и ѓумбир.

Член од
28 август 2021
Мислења
12
Поени од реакции
1
Тоа е одлично!
Слушај ја малку Барбара О Нил, разбира жената.
Вика дека вака реагира секој здрав организам.
Ne smeam da jadam vo restoran (uzasni WC), ne smeam da odam na podalecni patuvanja zatoa sto ke moram da jadam dodeka patuvam. Ne smeam da izlezam od doma posle jadenje...

Член од
13 август 2013
Мислења
1.052
Поени од реакции
2.060
Ne smeam da jadam vo restoran (uzasni WC), ne smeam da odam na podalecni patuvanja zatoa sto ke moram da jadam dodeka patuvam. Ne smeam da izlezam od doma posle jadenje...
Провери си штитна жлезда. Зголемено лачење на тироидните хормони може да предизвика ваква состојба.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.345
Inaku probiotikot go zemam so jadenje zatoa sto na nego taka pisuvase. Ima razlika?
... пробај пола сат„ пред јадење“, ако на упаството пишува „со јадење“, за време на јадењето кога храната навлегува во желудникот веќе се лачат желудачни киселини што и покрај храната која е присутна сепак Lactobacillus и Bifidobacterium се осетливи, па тие подобро опстануваат на гладен стомак,

Член од
28 август 2021
Мислења
12
Поени од реакции
1
... пробај пола сат„ пред јадење“, ако на упаството пишува „со јадење“, за време на јадењето кога храната навлегува во желудникот веќе се лачат желудачни киселини што и покрај храната која е присутна сепак Lactobacillus и Bifidobacterium се осетливи, па тие подобро опстануваат на гладен стомак,
Ke probam. Ti blagodaram!

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кажујте лек за несоница,очи ми се лепат а не можам да заспијам.Години уназад сум со едвај 4 саати спиење,сега е екстремно

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.126
Поени од реакции
10.144
Член од
22 ноември 2018
Мислења
322
Поени од реакции
621
Кажујте лек за несоница,очи ми се лепат а не можам да заспијам.Години уназад сум со едвај 4 саати спиење,сега е екстремно
Брату можеш да пробаш нешто хербален лек да земеш прво нешто на база на валеријана консултирај се со фармацевт во аптека

Член од
6 јули 2021
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите
Пред 2 дена кога бев во Теретана и правев бенч све нормално праев почна да ме боли раката кај (шахата) и вечерта ми потемне раката како на сликата. И се така до денес ми е сеуште потемнена но неме боли веке. Што мислите дали да одам на доктор? Ич нејкам да се влечам сега по доктори па затоа сакав да прашам за совет.
Фала
20210831_105027.jpg

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.345
- почна да ме боли раката кај (шахата)

- и вечерта ми потемне раката како на сликата.

- но неме боли веке.

- Што мислите дали да одам на доктор?

- да прашам за совет.

Прегледај го приврзокот 305515
20210831_105027.jpg hepathrombin-pentru-circulaia-412a.png

- неконтролирано оптеретување на бодибилдинг без профи тренер, може да доведе до повреда или руптура на некој ситен крвен сад, болката ти даваше до знаење да прекинеш, ама ти упорен не го слушаш твоето тело,

- штом потемне значи се создаде модрица од повредата од оптоварувањето и тоа е само „истечена крв“ во околното ткиво од некој малк крвен сад,

- штом не те боли, не е отечено, исто како да си се удрил и ти излегло модрица после тоа,

- па нема потреба да одиш на лекар, бељата веќе е направена, само треба да мируваш со раката за да заздраве местото, а не е лошо да се намачка со некоја хепаринска маст за да „исчисти“ побрзо истечената крв (хематом) во околното ткиво,

Kajgana Shop

На врв Bottom