Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Да да готово сите ќе изгинат :D Ем вакцинирани се сите, не глеам причина зашто да ги мислиш.
Автоматски споено мислење:

Дискотеките работат во парк, и горе доле фул се. Мислам некој луѓе од форумов да излезат надвор културен шок ќе ги удри.
Расчепкај по социјални мрежи колку постови имаше поврзани со донации за лекување од ковид пролетта. Нема да е многу различно, пак ќе бидат виновни клетите приватни болници што им бараат по 12к евра неделно.

Тој некни што замина на 24 и се заразил на својата свадба гарант не верувал дека може да му се случи тоа што му се случи.

Епа истите за неколку денови ќе почнат да шеруваат икони за здравје и ќе свртат по две дози панцеф и сумамед како препорака од госпо.
Значи вакцините не делуваат тогаш. Секаде бараа да приложиш сертификат за вакцинација.

Дискотеките работат во парк, и горе доле фул се. Мислам некој луѓе од форумов да излезат надвор културен шок ќе ги удри.
Епа Шилегов најави рушење и ќе ги остават уште оваа лето и народ да искористи :D

Не го следам Пановски. Најчесто го следам Дростен кој е корифера за коронавируси. Тој е ептем пазлив некој би рекол препазлив, ама рече не треба по дифолт трета доза доволно добра е заштитата после две, трета само за постари и со слаб имунитет. Негов наратив не е да се одбегнат заразите, тоа е скоро невозможно, туку и во случај на зараза лесно да се помине. Тоа кај вакцинирани под 60 во најголем дел и така ќе биде. И онака помала шанса од смрт и вакцина му изгледа како доволна заштита. Со Спутник мислам е проблемот што не доволно произведуваат. Сум малце наклонет на векторскиве а Спутник дека има две различни дози ми изгледа поефикасна и од АЗ а векторскиве повеќе делуваат на долготраен имунитет.

Жал ми е што во Македонија политичарите придонесуваат со лоши одлуки повеќе луѓе да заболат и умрат од што треба. И поради нив дел од луѓето се скептични према медицината и науката.

Не го гледав. Колку што знам цитирал лажна студија која беше повлечена дури и твитот од Малоун е повлечен од него? Тоа беше суштината или што кажал?
Не, стои зад тоа што го зборува, кажува дека твитот му го лажираат, и има вистински каде што аргументира тоа што изјавува...
Слично како Др. Бош, кој уште на почетокот прогнозираше дека е грешка масовната вакцинација..., Малоун исто тврди дека вакцинираните се причина за мутациите, дека владите лажат со бројки, предлага вакцинацијата итно да се прекине, имунитетот од вакцините е тримесечен отприлика..., и се она што според мене на светската, локалната јавна сцена се одвива како инфантилност, неодговорност, заплашување на обичниот човек..., јавно спротивставување на научни тези, мерки..., без превземање одговорност од сите научни, политички фактори како институционални, така и вон институционални, за шарлатански да не правиме муабет...

Значи вакцините не делуваат тогаш. Секаде бараа да приложиш сертификат за вакцинација.

Епа Шилегов најави рушење и ќе ги остават уште оваа лето и народ да искористи :D
Каде бараат сертификат?
Па во трговски на влез вчера само ме праша дали носиме сертификат, 3ца влеговме, не ги ни погледна. И да ги погледне не смее да ми побара лична карта, од каде ќе знае дека е мој, или во краен случај дека не е фејк, 2 минути треба да ја прекуцам рандом пдфка од оригинален сертификат со мое име и презиме.

Во рестораните вчера слушнав дека ги ваделе на задна врата тие без сертификат.

Не, стои зад тоа што го зборува, кажува дека твитот му го лажираат, и има вистински каде што аргументира тоа што изјавува...
Слично како Др. Бош, кој уште на почетокот прогнозираше дека е грешка масовната вакцинација..., Малоун исто тврди дека вакцинираните се причина за мутациите, дека владите лажат со бројки, предлага вакцинацијата итно да се прекине, имунитетот од вакцините е тримесечен отприлика..., и се она што според мене на светската, локалната јавна сцена се одвива како инфантилност, неодговорност, заплашување на обичниот човек..., јавно спротивставување на научни тези, мерки..., без превземање одговорност од сите научни, политички фактори како институционални, така и вон институционални, за шарлатански да не правиме муабет...

Како можат вакцините да бидат причина за мутациите кога се јавуваат далеку пред нив?

Расчепкај по социјални мрежи колку постови имаше поврзани со донации за лекување од ковид пролетта. Нема да е многу различно, пак ќе бидат виновни клетите приватни болници што им бараат по 12к евра неделно.

Тој некни што замина на 24 и се заразил на својата свадба гарант не верувал дека може да му се случи тоа што му се случи.
Полесно им е на луѓето да се тешат дека ете, се заразил на свадба и не бил вакциниран, поточно да си ја бараат бељата за разлика од они кој максимално се пазат. Може стварно се заразил таму, меѓутоа еден куп свадби се направија и сите живи здрави. Кај и да го фател ќе го имал истиот епилог, буквално никаква разлика нема освен што веста кај се заразил ви праи да ви е полесно.

Ја од коа почна пандемијата, сум бил на 4. Да не се урочам, немаше проблем на ниедна. Другари мој беа на зрче, егзит кај, милион луѓе од цел свет, исто така живи здрави. Колега фати од фризер, заврши у болница и едвај спаси глава. Тоа ти е живот :icon_lol:

Каде бараат сертификат?
Па во трговски на влез вчера само ме праша дали носиме сертификат, 3ца влеговме, не ги ни погледна. И да ги погледне не смее да ми побара лична карта, од каде ќе знае дека е мој, или во краен случај дека не е фејк, 2 минути треба да ја прекуцам рандом пдфка од оригинален сертификат со мое име и презиме.

Во рестораните вчера слушнав дека ги ваделе на задна врата тие без сертификат.
Моеш да го напраиш и тоа, али секогаш е ризикот дека ќе лежиш затвор за фејк сертификат :D Горе доле бараат сите, освен Мош и Интермецо, ама нив не смее да ги закачаме. Во хавана дури мора да го покажеш сертифкатот на камера.

Полесно им е на луѓето да се тешат дека ете, се заразил на свадба и не бил вакциниран, поточно да си ја бараат бељата за разлика од они кој максимално се пазат. Може стварно се заразил таму, меѓутоа еден куп свадби се направија и сите живи здрави. Кај и да го фател ќе го имал истиот епилог, буквално никаква разлика нема освен што веста кај се заразил ви праи да ви е полесно.

Ја од коа почна пандемијата, сум бил на 4. Да не се урочам, немаше проблем на ниедна. Другари мој беа на зрче, егзит кај, милион луѓе од цел свет, исто така живи здрави. Колега фати од фризер, заврши у болница и едвај спаси глава. Тоа ти е живот :icon_lol:

Моеш да го напраиш и тоа, али секогаш е ризикот дека ќе лежиш затвор за фејк сертификат :D Горе доле бараат сите, освен Мош и Интермецо, ама нив не смее да ги закачаме. Во хавана дури мора да го покажеш сертифкатот на камера.
И Стив Ирвин си играше 1000 пати со опасни животни, ама доволна беше една грешка со ражата да наебе. На свадбите ти не си фатил, ама можеби закачил некој друг, ако сметаш дека веројатноста е мала шибај.

И со сертификатите, илјадници ќе пројдат, некој може ќе наебе со фалш.

И Стив Ирвин си играше 1000 пати со опасни животни, ама доволна беше една грешка со ражата да наебе. На свадбите ти не си фатил, ама можеби закачил некој друг, ако сметаш дека веројатноста е мала шибај.

И со сертификатите, илјадници ќе пројдат, некој може ќе наебе со фалш.
Па види, веројатноста е мала. Тука да ве чита човек, ќе си рече луѓето идат у сигурна смрт. Што е битно кај ќе го фатиш, кога е неизбежно дека некогаш ќе го фатиш. Боље на свадба него на фризер или у продавница. Можеш да видиш на темава, 90% посто го прележаа. Еден нема што кажа дека бил на свадба. По твојава логика ја требаше 6 пати до сеа да го фатам.
Тоа со едната грешка поише треба да те секира тебе, бидејки нели кад тад ќе ја напраиш.

Последно уредено:

Па види, веројатноста е мала. Тука да ве чита човек, ќе си рече луѓето идат у сигурна смрт. Што е битно кај ќе го фатиш, кога е неизбежно дека некогаш ќе го фатиш. Боље на свадба него на фризер или у продавница. Можеш да видиш на темава, 90% посто го прележаа. Еден нема што кажа дека бил на свадба. По твојава логика ја требаше 6 пати до сеа да го фатам.
Фризерот каде што се шишав носеше маска, исто и јас додека да ме среди, ме шиша 10мин макс.
Во маркет без маска не те пуштаат и си 5-10 мин.
На свадба имаш 300+ луѓе на мал простор, постојано во допир меѓусебе (оро и тн), 4 саати и никој не носи маска на фаца.
Седни и рачунај каде е поголема шансата да фатиш.

Види, ја не видов ниеден овде во форумот кои го брани Филипче и мерките. Затоа едно е политика и мерките друго е вакцините и медицината.
... апсолутно се сложувам, ама моментално овде, па и во цел свет сето тоа е во ,,едно,, во пакет, нема ,,друго,,!

Sega jas bas i ne ve sfativ. Sakate voopsto da ne go fatite ili samo malce da go potfatite i po moznost da ne e od guzva oti toa kao menuva nesto?
Nema i kurac u dupe i dusa u raj :toe:.

Фризерот каде што се шишав носеше маска, исто и јас додека да ме среди, ме шиша 10мин макс.
Во маркет без маска не те пуштаат и си 5-10 мин.
На свадба имаш 300+ луѓе на мал простор, постојано во допир меѓусебе (оро и тн), 4 саати и никој не носи маска на фаца.
Седни и рачунај каде е поголема шансата да фатиш.
Идам на работа со 50 луѓе во затворен простор, сериозно ќе се замарам за 5 луѓе што седат со мене на маса на отворено. Уште па да рачунам кај имало поголеми шанси да се фати. Рачунај ти до утре ако сакаш, доволно е едно ливче да се фати лотото:icon_lol:

Ја сум помирен уште од коа почна дека ќе го фатам кад тад, и еве со минимално пазење не сум фатил до сеа. Окулу мене глеам луѓе кој испофаќаа а се дојдени до рамки на побудалување, прскаа со алхохоли, сами се шишаат дома и тн.
Како што ми делува работата, да не сум ви во кожа. Вакцините не ви го дадоа ефектот, друго чаре нема у најава па сеа останува да го избегнуваш вирусот до.. крај на живот вајда.

Sega jas bas i ne ve sfativ. Sakate voopsto da ne go fatite ili samo malce da go potfatite i po moznost da ne e od guzva oti toa kao menuva nesto?
Nema i kurac u dupe i dusa u raj :toe:.
Работава изглеа, не е дали ќе го фатиш, туку да не те јаде совест.

Се знај во планина спрема Филипче и Караџоски.
Убаво што го спомна караџовски, на толку јадење гомна и он се зарази. Ова е како најдобриот електричар во државата струја да го утепа :pos:

Последно уредено:
Како можат вакцините да бидат причина за мутациите кога се јавуваат далеку пред нив?
Мутациите што се јавуваат пред вакцините по својата хронологија имаат ослабувачка тенденција, според она што се изучува во класичната медицина. Со вакцинацијата можно е да се пројави т.н. ADE ефект за кој во случајов зборува Др. Малоун..., и да направи мутации какви што гледаме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom