Ух, немам одамна пишано овде, а ми се случија повеќе работи периодов. Дедо ми го напушти овој свет, јас само ќе му се заблагодарам на Бог што човекот не се мачеше и не умре во агонија, нешто кое на никого не му го посакувам.
На работа некој малер ме бие последниве месец дена, пошо јас сум најискусен во мојот оддел се осеќам како и одговорен за сите што се со мене, четворица инаку, иако немам никаква потреба и должност за тоа, сепак внатре во себе го чувствувам тоа. Двајца од колегиве направија неколку баш аматерски и кардинални грешки кои стварно не смее да се случат и секако сите го јадеме подеднакво иако нели како што спомнав јас не сум вмешан во тоа... Нема везе, 100 пати сум им рекол дека човечки е да се згреши, и јас грешам, сите грешиме т.е., ама многу ме нервира што се како исклучени и неприсутни на работа. Ако снема гужва бап телефоните во рака, инста, тикток кур се тресе наместо да видат нешто дали има за средување и архивирање или пак некоја трета работа што впрочем цело време ја има. И нормално кога паметот не ти е тука ќе правиш аматерски грешки и ќе го јадеме сите ради тебе. Јас нормално преќутувам пред директорот затоа што не сум лингур да издавам такви работи, сепак може и меѓу себе да го решиме тоа ама ако видам дека и во иднина се тера така на следен состанок ќе му кажам јебига, па не можам цело време ради нив јас да го јадам, преку кур ми е. Немам проблем со притисок, цел живот се соочувам со тоа и имам научено како да хендлам со истиот ама последниов период ми се насобраа апла многу работи. Бркав работа за еден пријател на татко ми, УЛТРА МЕГА ГИГА ДОСАДЕН ПРОЛИВ ОД ЛИК ама ајде за атер од татко ми, бркав за домашниве нешто, бркав и за девојка ми и буквално од 8 и 30 до 16 и 30 немав секунда ни одмор ни мира, цело време ѕвони телефонот, документи, лични карти, проблеми, абе една ебана минута раат немав.
Не овој него претходниот петок ми беше последен работен ден пред одење на одмор, верувајте дојдов дома, спакував торбицата и сместа тргнав за Ксамил, ама ни секунда не чекав, е до толку ми беше скурчено. Да ви кажам искрено добро се рефреширав, седум дена без замарање за ништо, само море, јадење и спиење, толку. Бај д веј Јонско Море е препрепрепреубаво, чиста 10ка. (прв пат одам на Јонско)
Доаѓам вчера дома, како што кажав рефреширан, одморен, среќен и пред влез го сретнувам комшијата и стандард муабет шо праиш како си блабла и ми вика: абе ноќеска накај 4 саат се разбудив и гледам од прозор деца рипаат на кровот на колата на другиот комшија. Како бе викам... Толку зоврев што буквално заборавив дека сум на одмор и ми се стемни пред очи. После тоа брат ми ми кажа дека друг комшија ги видел како рипаат други денови и по други коли вклучувајќи ја и нашата. Добро бе ЗОШТО???? Зошто нека ми објасни некој? Разбирам све, сите сме биле деца и сме правеле бељи, не знам ете пример ќе крадеш цреши/сливи, ќе ѕвониш по станови и ќе бегаш, ама не сме правеле бе материјална штета на никого, не сме така воспитувани пичка му матер. На што личи тоа идеш и рипаш по кровови на коли? И така изреволтиран јас пишувам пост (прв во историја) на фб страната на општина Гази Баба за ситуацијава, дека е пријавено во полиција и ако се пронајдат некои нека престанат сместа со истото зашо ќе бидат фатени и ќе си сносат последици и една будала, поранешна комшика која не живее веќе кај мене во населба коментира дека посмешно од виц за полицаец било син на полицаец, алудирајќи на тоа дека татко ми е полицаец, т.е. беше пошо е во пензија. Девојкава ја познавам, има жолт картон од Бардовци, избркана е од дома, значи не е во ред и ај викам не се расправам само ќе и пишам дека не и личи однесувањето и врска нема со постов дали сум син на некого или не и оваа ни две ни три почна да се губи да ми вреѓа мајка, курва била, татко ми ваков онаков... Баталив, викам што ќе се расправам со болни луѓе. Подоцна админот и го избришал коментарот, логично, али муабетот е какви све луѓе постојат, ти постираш зошто имаш мака, и тоа не само ти него цело маало, пошо не е мала работа некој да ти го вдлабнува кровот на колата и ти да плаќаш стотици евра за поправка, а таа вреѓа, пцуе и слично. ЗА ГРЕВ!!!
Е така, си кажав пар работи што ми се издесија периодов, сеа да ги истерам овие 6 дена што ми преостануваат и после почнувам повторно, се надевам со посвесни колеги и помалце малери до крајот на годината.