Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.742
Камо да беа вистинити описите што ми ги даваат некои луѓе, да бев навистина таков како што велат сега ќе живеев најмалку 5 пати подобро

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
Сакам да се распадне Македонија. Иначе од Македонија сум, ама сакам да се распадне државава, онака желба ми е. Мислам дека овој скапаница од народ не заслужуе држава.

Така да, нека се распадне, Дај Боже. Или Дај Побрзај со Марко и таа женската (незнам како се викаше). Порано ја имаше на А1 телевизија таа емисија, ако ти текнуе.

Под распаѓање мислам, онака, да зграбаат територија и Албанија и Грчка и Србија и Бугарија како во Букурешт во 1913 и ајт у пичку матер нека се носи све. На куров после држава ќе имате/имаме.

Или немора да грабаат територија, нека донесе Зајко 500.000 Авганистанци и сами ќе си отидете од вукојебинава кај што живеете 80% од форумов.

Гасат пожар со камион од 1845 година. Ти ебам државата усрана да ти ебам. Ова е само еден пример, можам уште 200.000 примери да наредам.

Иначе не е ова провокација или да навредам некого, онака, мисливе шо ми идат у глава у моментов ги пренесувам во личниот дневник, Драга Кајгана... Или што би рекле гејовите, ДРАГА КЕЈ... какви гејови бре, П Е Д Е Р Ч И Н А се вика кај нас во село тоа. Замисли синот ако ми се роди да ми биде педер... леејјјјј какви бедови ќе ме јадат да знам дека детето ми е педерчина.

Ај одам да спијам, мозоков може уште 3000 работи да ми смисли. И шо сакав да кажамм... ааа да... Јадете бре говна!

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Ух, немам одамна пишано овде, а ми се случија повеќе работи периодов. Дедо ми го напушти овој свет, јас само ќе му се заблагодарам на Бог што човекот не се мачеше и не умре во агонија, нешто кое на никого не му го посакувам.

На работа некој малер ме бие последниве месец дена, пошо јас сум најискусен во мојот оддел се осеќам како и одговорен за сите што се со мене, четворица инаку, иако немам никаква потреба и должност за тоа, сепак внатре во себе го чувствувам тоа. Двајца од колегиве направија неколку баш аматерски и кардинални грешки кои стварно не смее да се случат и секако сите го јадеме подеднакво иако нели како што спомнав јас не сум вмешан во тоа... Нема везе, 100 пати сум им рекол дека човечки е да се згреши, и јас грешам, сите грешиме т.е., ама многу ме нервира што се како исклучени и неприсутни на работа. Ако снема гужва бап телефоните во рака, инста, тикток кур се тресе наместо да видат нешто дали има за средување и архивирање или пак некоја трета работа што впрочем цело време ја има. И нормално кога паметот не ти е тука ќе правиш аматерски грешки и ќе го јадеме сите ради тебе. Јас нормално преќутувам пред директорот затоа што не сум лингур да издавам такви работи, сепак може и меѓу себе да го решиме тоа ама ако видам дека и во иднина се тера така на следен состанок ќе му кажам јебига, па не можам цело време ради нив јас да го јадам, преку кур ми е. Немам проблем со притисок, цел живот се соочувам со тоа и имам научено како да хендлам со истиот ама последниов период ми се насобраа апла многу работи. Бркав работа за еден пријател на татко ми, УЛТРА МЕГА ГИГА ДОСАДЕН ПРОЛИВ ОД ЛИК ама ајде за атер од татко ми, бркав за домашниве нешто, бркав и за девојка ми и буквално од 8 и 30 до 16 и 30 немав секунда ни одмор ни мира, цело време ѕвони телефонот, документи, лични карти, проблеми, абе една ебана минута раат немав.

Не овој него претходниот петок ми беше последен работен ден пред одење на одмор, верувајте дојдов дома, спакував торбицата и сместа тргнав за Ксамил, ама ни секунда не чекав, е до толку ми беше скурчено. Да ви кажам искрено добро се рефреширав, седум дена без замарање за ништо, само море, јадење и спиење, толку. Бај д веј Јонско Море е препрепрепреубаво, чиста 10ка. (прв пат одам на Јонско)

Доаѓам вчера дома, како што кажав рефреширан, одморен, среќен и пред влез го сретнувам комшијата и стандард муабет шо праиш како си блабла и ми вика: абе ноќеска накај 4 саат се разбудив и гледам од прозор деца рипаат на кровот на колата на другиот комшија. Како бе викам... Толку зоврев што буквално заборавив дека сум на одмор и ми се стемни пред очи. После тоа брат ми ми кажа дека друг комшија ги видел како рипаат други денови и по други коли вклучувајќи ја и нашата. Добро бе ЗОШТО???? Зошто нека ми објасни некој? Разбирам све, сите сме биле деца и сме правеле бељи, не знам ете пример ќе крадеш цреши/сливи, ќе ѕвониш по станови и ќе бегаш, ама не сме правеле бе материјална штета на никого, не сме така воспитувани пичка му матер. На што личи тоа идеш и рипаш по кровови на коли? И така изреволтиран јас пишувам пост (прв во историја) на фб страната на општина Гази Баба за ситуацијава, дека е пријавено во полиција и ако се пронајдат некои нека престанат сместа со истото зашо ќе бидат фатени и ќе си сносат последици и една будала, поранешна комшика која не живее веќе кај мене во населба коментира дека посмешно од виц за полицаец било син на полицаец, алудирајќи на тоа дека татко ми е полицаец, т.е. беше пошо е во пензија. Девојкава ја познавам, има жолт картон од Бардовци, избркана е од дома, значи не е во ред и ај викам не се расправам само ќе и пишам дека не и личи однесувањето и врска нема со постов дали сум син на некого или не и оваа ни две ни три почна да се губи да ми вреѓа мајка, курва била, татко ми ваков онаков... Баталив, викам што ќе се расправам со болни луѓе. Подоцна админот и го избришал коментарот, логично, али муабетот е какви све луѓе постојат, ти постираш зошто имаш мака, и тоа не само ти него цело маало, пошо не е мала работа некој да ти го вдлабнува кровот на колата и ти да плаќаш стотици евра за поправка, а таа вреѓа, пцуе и слично. ЗА ГРЕВ!!!

Е така, си кажав пар работи што ми се издесија периодов, сеа да ги истерам овие 6 дена што ми преостануваат и после почнувам повторно, се надевам со посвесни колеги и помалце малери до крајот на годината.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
После доста време утепав 5 пива, и изедов некоја морта-дела....јбг друштво ми било одувек најбитно. Свртевме муабет за говната у кои се наоѓа светов, еден вакциниран 5 не. Когнитивна дисонанца го утепа другарчево што не е, дури ми беше жал, па бев млак со него.
Утре ми вика една цура бебе да сме правеле, све тоа убаво....што ли бебе ќе се роди се прашувам. Од увек мислев дека ќе биде паметно, барем 70% од мене и со моја помош да го направам Ајнштајн, сега веќе не сум сигурен.
Летото си ебе матер со секој ден, патлиџаниве се се поубави, а ракија не сум пробал еден месец, што муж(ко пуж) ќе бев у пм. Ај, животот е убав, верувам и од онаа страна, надвор од простор времето.....арно ама за да има убаво треба да има неубаво....

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Кајг,
одвај освоивме сет против Финска, цело време подобри и без веза ќе се изгуби сет, нашиве одбојкари ептен ќеф ми направија посебно Никола Георгиев и Маџјунков :love:

Последно уредено:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Читајќи го постот каде изгубивме од Финска си реков конечно ја пробив временската бариера и успеав да дознаам резултат ден пред да се случил. Животна желба секогаш кога ќе изгубам пари во кладилница.
Како и да е, јас утре 3:0 за Финска ќе ја пишам, можеби стварно успеав. Море на хендикеп и плус ќе ја играм.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Веќе неколку години како денов не ми значи ништо, еве од трета утре ќе одам втора смена. Од секогаш сум бил последна генерација во се, последна генерација од 20-ти век(оноа баш едвај сум го фатил стариот век), последна генерација што заврши осмолетка, последна генерација што учеше во Џинот(основното до автобуската во Велес) пред сегашаниот градоначалник, кој пак беше градоначлник и во тоа време не премести и ја шитна зградата да биде некој факултет. Школото односно просториите во него последен пат ги видов баш во таа 2007 но до ден денес ми се останати во сеќавање. Сеа би можел да нацртам некоја скица од скалите пред влезната врата па се до трети до вецињата и последната училница каде имаше компјутери, таму за прв пат и видов компјутер. Најголем спомен од таму ми е знакот на пешачки со деца за да внимаваат возачите кои минуваат овде, знакот веќе беше маван и кршен така што баш таа учебна година беше полупаднат за потоа коа го преместија школото скроз да го свитка некој. Денеска живеам до сличен знак во близина. Најмногу во сеќавање исто ми остана онаа голема менза од која можеше да се отиде од први на втори и се правеше кругови, нешто што исто иако сум го видел на 7 години не ми излегло од глава до ден денешен како и знакот од погоре.
Првиот школски ден го паметам по тоа што коа не поделија во два класа сфатив дека едниот клас бил одбран пред време и голем дел од децата беа од позафатени фамилии, додека другиот клас во кој бев јас беа децата од населените места околу Велес(Друтовец, Речани) што учеа во тоа училиште, сиромашните и браќата Роми, едната наставничка по партиска комуњарска линија најверојатно не сакала да има селски деца и Цигани у класот, тоа е таа етика и тие се тие морални норми. По игра на случајност моите ја знаат наставничката и оваа им рекла дека може да ме префрлат без проблем ама стариот е дете кое пристигнал од село на ден пред учебната '78 година, седел под кирија во мизерни услови додека се направила куќа во Велес и кое поради тоа што немал пари за добар поклон за 8 Март купил некое срање од цвеќе и наставничката му го фрлила, па затоа додека другите плачеле што децата не се во "елитниот" клас он знаел дека подобро да не си таму. Во тие 4 години до 5одд коа пак се мешаат класовите, овие од другиот клас ги посерувавме во фудбал, ги тепавме секогаш во секоја игра а и онака во закачки во ходник. Ги растуравме и у знаење иако они беа "елитата" децата на оние искомплексирани родители поради кои најверојатно опшеството и државата ни е таму каде што ни е.

Немам појма зошто го пишувам, ме фати некоја носталгија за основно, иако потоа 7 години ги поминав на пазариште или ти Благој Кирков(основното кое сега скоро стана едно и се вика Панко Брашнаров а во мое време беше една зграда а две училишта) сепак зградата на стариот Ј.Х.К Џинот ќе ми остане засекогаш во сеќавање, јебига носталгичен човек сум(што дури до кога го пишувам текстов мислам дека и порано сум пишувал некој сличен текст за овој дел од животот :D)

Среќен нека им е првиот школски ден на најмалите, на вашите деца и децата на вашите најблиски. Се надевам дека ќе бидат подобри генерации од нас и дека во овие 15 години младите родителите се подобри од оние погоре споменатите.

ПС: И да, не правете од децата нешто што не би сакале да прават од вас, прифатете го модерното време но никогаш не го заборавајте минатото и стариот начин на живот, учете ги децата да бидат луѓе а не дебили, подобро школо, занает, љубов од тоа не можете да им дадете без разлика колку и да моменталново време не изгледа такво.

А што е најјако, неам инфо дали децата воопшто тргаат на настава денеска или пак ќе се онлајн :icon_mrgr:

Последно уредено:

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.670
Кајг,
одвај ги тепавме Ференцварош, цело време подобри и без веза ќе не стигнат, нашиве ракометарки ептен ќеф ми направија посебно Анжела Платон и Лариса Кисељева :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom