Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
“Само нека пробаат на сила да ме вакцинираат” е новото “Само нека пробаат да ни го сменат името”.

До наредно лето 95% ќе бидеме извакцинирани.

Види со оглед дека си бот овде со намена, само сега ќе ти се обратам.

Вакцината е во ред, не е проблем, но НЕ Е и НЕМА ДА БИДЕ единствено решение за пандемијата.

Ќе биде потребна терапија.

Затоа е сета оваа лавина против Ивермектинот. Затоа што во моментов има неколку скапи лекови против Ковид и плус еден куп кои се на чекор до одобрување.

Сите се со цени од илијадници долари. Ивермектин чини 20$, кај нас 5 еур.

Вакцините само ќе помогнат, но луѓето и понатаму ќе се заразуваат. Оваа пандемија ќе заврши откако сите ќе го прележиме ковидот и ќе биде обична настинка.

Тие што го прележаа си ја завршија обврската, џабе ги малтретираат.

Проблемот е што ова е политичка/бизнис работа во САД. Фаучи е најмалиот именител, кој што и за време на Трамп и сега раководи со оваа пропадната стратегија за справување со пандемијата. Воедно го начекаа со турнати гаќи во врска со креирање на вирусот во Вухан.

Значи бишите Антифа, Метоо, БЛМ и остала багра што парадираше по улиците, сега си најде нова занимација и се претворија во проваксери, само за да го спасат Фаучи.

И сега јас користат истата инфрастуктура со која ги малтретираа сите во САД, па и во светот.

Едноставно мораш да сакаш вакцина, иначе си небањат и фашист.

Сите станаа проваксери, освен крилото со посебни потреби на републиканците, палеоконзервативците, Канон и теоретичарите на заговори. Уште не можам да го пребродам тоа што Такер Карлсен му го испра мозокот на Дамби.

само рицинус за тебе, има да те прочисти убаво, ни корона ни нишо нема да остане у тебе.
На ПЦР тест ми рекоа сум имал некоја мексиканска корона у мене и дека не е опасна дури и препорачлива...

Најјак е моабетов демек некоја Слаѓана од Сараево или Београд стаела видео па демек сите станале антиваксери.

Баш спротивно, про-ваксериве се тие што упијаат се што ќе им се сервира, тие се тие што после неколку изјави на Филипче и неколку на WHO (која патем излезе милион пати контрадикторна) решија да се вакцинираат и тука промовираат вакцинација.

Скептичен за вакцини =/= антиваксер, ваљда ќе укапирате некад.

Ќе сфатите ли еднаш што е научен консензус?

Кога ќе има демант на ефикасноста на вакцините со клинички студии, и кога резултатот ќе биде репликабилен тогаш ќе значи нешто таа поделеност или разлика во ставови, се до тогаш вакцини работат и тоа е се што треба да знаете. Ако нешто пак те буни, гуглај научен консензус.

Проблемот е што ова е политичка/бизнис работа во САД. Фаучи е најмалиот именител, кој што и за време на Трамп и сега раководи со оваа пропадната стратегија за справување со пандемијата. Воедно го начекаа со турнати гаќи во врска со креирање на вирусот во Вухан.

Значи бишите Антифа, Метоо, БЛМ и остала багра што парадираше по улиците, сега си најде нова занимација и се претворија во проваксери, само за да го спасат Фаучи.

И сега јас користат истата инфрастуктура со која ги малтретираа сите во САД, па и во светот.

Едноставно мораш да сакаш вакцина, иначе си небањат и фашист. И не смееш да се сомневаш во ништо друго што не е препорачано од Фаучи.

Тоа ми е јасно мене уште првиот ден кога излегоа вакцините и кога се примети во кој правец оди работата. Не само гореспоменатите, и овде во Македонија тие шо фрлаа боја по институциите и беа ослободители од режимот и ја фураа истата идеологија, сега се проваксери.
Пази, баш вчера блокирав една шарена со статус дека едвај чекала да се воведи вакцините да бидат задолжителни, и како ќе седела пред пунктовите и ќе се ситела на солзите на сите они кои што не сакаат да се вакцинират, а ќе чекаат во ред оти морале.

Тоа ти е една тоталитарна секта со тоталитарна идеологија која што сака да го наметнува својот став на јавноста. Они се креирани со таа цел, црнците педерите и жените за кои наводно бараат права се само алатка, ич не им е гајле за нив. Јас дури и немам толкава одбивност спрема вакцините и општо спрема медицината, колку што они ми прават да имам. Се они шо промовираат кај мене има контра ефект, а и кај многу милиони луѓе.

И шо ме прави најрадосен е тоа шо народот се буди насекаде во светот. Али овојпат казната нема да биде порази на избори кај партиите што ја застапуват нивната идеологија. Овојпат допреа во сржта на еден од најголемите човечки инстинкти, тој за преживување. Со обични забрани за влегување во кафичи/ресторанти веќе врие насекаде, сценариото шо следува ако ги заострат мерките ќе биде од анархистички размери.

Тоа ми е јасно мене уште првиот ден кога излегоа вакцините и кога се примети во кој правец оди работата. Не само гореспоменатите, и овде во Македонија тие шо фрлаа боја по институциите и беа ослободители од режимот и ја фураа истата идеологија, сега се проваксери.
Пази, баш вчера блокирав една шарена со статус дека едвај чекала да се воведи вакцините да бидат задолжителни, и како ќе седела пред пунктовите и ќе се ситела на солзите на сите они кои што не сакаат да се вакцинират, а ќе чекаат во ред оти морале.

Тоа ти е една тоталитарна секта со тоталитарна идеологија која што сака да го наметнува својот став на јавноста. Они се креирани со таа цел, црнците педерите и жените за кои наводно бараат права се само алатка, ич не им е гајле за нив. Јас дури и немам толкава одбивност спрема вакцините и општо спрема медицината, колку што они ми прават да имам. Се они шо промовираат кај мене има контра ефект, а и кај многу милиони луѓе.

И шо ме прави најрадосен е тоа шо народот се буди насекаде во светот. Али овојпат казната нема да биде порази на избори кај партиите што ја застапуват нивната идеологија. Овојпат допреа во сржта на еден од најголемите човечки инстинкти, тој за преживување. Со обични забрани за влегување во кафичи/ресторанти веќе врие насекаде, сценариото шо следува ако ги заострат мерките ќе биде од анархистички размери.
Дали се преценија или го потценија проблемот или пак и двете, не знам, ама не се свесни за последиците.

Кога ќе има демант на ефикасноста на вакцините со клинички студии, и кога резултатот ќе биде репликабилен тогаш ќе значи нешто таа поделеност или разлика во ставови, се до тогаш вакцини работат и тоа е се што треба да знаете. Ако нешто пак те буни, гуглај научен консензус.
Sevo ova sto go zboris ke se ispolni..Ke ima konsenzus i ke ima demant, megjutoa ke bide toa koga 80% od svetot ke se vakcinira i ke bide kasno...

Ќе организира ли некој негде забава за две години од "корона вирус" да прославиме ние контраваксерите?
За другарка прашувам...

Ќе организира ли некој негде забава за две години од "корона вирус" да прославиме ние контраваксерите?
За другарка прашувам...
какви 2 години..еве Делта го дрма светот3-4месеца, сега се кажува Делта +, а се најавува Ламбда....а грчка збука има 24 букви, еве по 3 годишно ТРЕБА 8 години до Омега да дојдеме :eek:

Би сакал да видам статистика од оние што заболеле повторно после примање на вакцината и оние што се каат што примиле вакцина па да видиме до кај сме :pos:

какви 2 години..еве Делта го дрма светот3-4месеца, сега се кажува Делта +, а се најавува Ламбда....а грчка збука има 24 букви, еве по 3 годишно ТРЕБА 8 години до Омега да дојдеме :eek:
А они викаат дека ни дале писменост а им фалат 7 букви? Им фали малку повеќе ама ај :pos:

Па има демант.

Вакцините се упола ефикасни од тоа што се рекламираше, можеш вакциниран да пренесуваш, да носиш, дури и да имаш пак компликации од вирусот, кои иначе би биле нешто помали отколку да си невакциниран.

Природен имунитет > имунитет стекнат од вакцина.

За кој научен консензус збориме, драги брате мој југословенски, поготово у ова време на цензурирање. Доктори и научници кои пред 50тина години кењаа дека цигарите се здрави сега треба да ги слушаме дека вакцините се здрави, а? Кој доктор излезе, еве од нашиве да каже дека мнозинството млади кои умреа од Ковид (нека почиваат у мир) беа со голем број на вишок килограми, дијабетеси, шеќери и чуда, а? Зашто некој од тие научници, доктори и грижетели за нашето здравје не излезе да рече народот да припази на исхраната, а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom