Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Знам знам поима немаат тие, медиумски селебрити шарлатани само замајуваат народ, оние што сечат лепат и монтираат видеа на Битчут се светлосни години пред нив. Ах, чекај, светлосна година е за дистанца... ако, може.
Зошто шарлатани? Зар не веруваш во Aliens? :pos:

Па нормално кога нашите антиваксери се луѓе што изгледале 5 минутно видео на ФБ што го постирала Петранка од Свирипичино и мисли дека ќе стане стерилна на 64 години.
Нашите антиваксери. А другите какви се? :D

Да го расчистиме тој муабет "не сте се вакцинирале па сте завршиле у болница" и "вие сте виновни" за пролетниот бран.
Еве информации од два медиуми од април
Од оние малку вакцини во едно комбе (споредете со другите држави), први за вакцина биле гранична, војска, здравствени и лица над 70 и други ризични групи.
Срамота е да префрлате некому дека се заразил или починал, а немало никаков избор да се заштити освен една маска. Уште поголема срамота за МЗ и човекот со две имиња што истото ни го потураат преку прес изјави и медиуми.

Дали знаете лице од ризична група колку испитувања треба да направи за да ги избегне можните (се почести) нуспојави? Миљон. Каде да ги направи..во Систина, Неуромедика? Ќе го чини најмалку 100 па и до 200 евра, зависно што ќе испитува. Една крвна слика у Неуромедика наплатија околу 4000 денари.

Ама народот е крив

Eden den nema da citam u temava i milion strani.. Inaku, sekoj den si zboram so maticnava posto e u moja zgrada na prizemje i sakal nejkel koga go setam detevo se gledame.. Pravime muabet za situacijava, vika deka ne e ubavo da se vakciniras ako si mlad pogotovo ako vekje si prelezal, ama sto da pravis koga ti zabranuvaat sve ovie politicariva.. mi rece deka i doagjale pozitivni a vekje bile vakcinirani (ne kaza dali ednas ili dva pati), ali spomna deka bas sabajleto i dojde 50+ godisen maz so 2 pati vakciniran od Sputnik i go pratila u sistina posto nema kako da go leci so epten niska saturacija bil (kaj nejze u ambulantava ima 2 bolnicki kreveti i dava infuzija i kislorodna podrska)..
Женати те знае дека секој ден се гледаш со комшиката?

Иначе да, јас познавам доста луѓе што се вакцинирани со две дози што се позитивни, засега сите се добро.

Женати те знае дека секој ден се гледаш со комшиката?

Иначе да, јас познавам доста луѓе што се вакцинирани со две дози што се позитивни, засега сите се добро.
Pa da ti kazam 35-36 god e doktorkava, držaća e, ali ne me znae ženatata, sekad i vikam da go prosetam detencevo niz naselba..

Inace fakt e deka tie so 2 dozi retko zavrsuvaat so teska slika.. ima, ali povekjeto se na respirator tie sto 1 pat prelezuvaat

w5k59f2dnxj71.jpg
Дефинитивно и јас сум тоа .
Кога може маж да се идентификува како жена и да оди на олимпијада и да поставува рекорди и зема злато, можеме и ние така да се идентификуваме ко вакцинирани

Најјак е моабетов демек некоја Слаѓана од Сараево или Београд стаела видео па демек сите станале антиваксери.

Баш спротивно, про-ваксериве се тие што упијаат се што ќе им се сервира, тие се тие што после неколку изјави на Филипче и неколку на WHO (која патем излезе милион пати контрадикторна) решија да се вакцинираат и тука промовираат вакцинација.

Скептичен за вакцини =/= антиваксер, ваљда ќе укапирате некад.

Најјак е моабетов демек некоја Слаѓана од Сараево или Београд стаела видео па демек сите станале антиваксери.

Баш спротивно, про-ваксериве се тие што упијаат се што ќе им се сервира, тие се тие што после неколку изјави на Филипче и неколку на WHO (која патем излезе милион пати контрадикторна) решија да се вакцинираат и тука промовираат вакцинација.

Скептичен за вакцини =/= антиваксер, ваљда ќе укапирате некад.

ма сви сте ви исти.

Пановски ги повикува колегите да кажат нешто. Нормално, колегите ако нешто гукнат може да изгубат директорско или шефовско место или уште полошо, Лекарска комора да ги прогласи антиваксери и да ги линчува, а тоа не е шала. Носете две маски, вакцинирајте се со 3-4 дози (годишно) и сви сречни и Вејсели.

1630090121878.png

„....Имаме колешка помлада од мене 25 години, а јас сум на четири години до пензија. По правилата на нештата, обично секогаш се праќаат помлади колеги во друга клиника. Му кажав на директорот дека во Букурешт направив врвен европски кабинет и еве гледате, од суета нечија, што се случува. И тоа јас не ја објавив фотографијата туку професорот Никола Пановски. Ама не можеш по магарето, па удри по самарот. Мобинг ми прави, не ми ја дава честа, ни правдината, кога има помлада колешка да оди таа, а не јас. Јас ја фотографирав таблата и тоа е причината за мојата распределба, дефинитивно. Тоа е јавна табла, патоказ за луѓето. Не сум фотографирал нешто тајно. Одлуката за прераспределбата моја, дојде отпосле откако ја фотографирав. Четвртокот се случи, си коментирав со колегите приватно. Не објавив ништо, објави Никола Пановски. Попладнето ја заменија таблата, а утредента околу 13 часот кога дојдов на работа курир ми достави решение за прераспределба од петти дека сум распределен во Бит Пазар. Значи месецот почнал. Нормално дека не го потпишав решението ....“

... што -како е вистината, тие си знаат, но ако д-р Пановски ја објавил фотката, зашто друг сносува последици, односно зошто д-р Пановски никој не го чепна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom