Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Кој сака да проба стварно ОДЛИЧНА вртена пита, според мене место број 1 во Скопје, во бурекџилницата во центарот на Зелен пазар (во близина има ќебапчилница, пржена риба, делот од пазарот каде што се продава сирење -баш карши локалов).
Порано, до пред едно 15 години работеше и една стара бабичка таму, традиција. Локалов постои од кога знам за себе.
Imas vrtena pita so meso, poubava od mnogu bureci kaj sampionce najubava sto sum probal jas, ama go namalija mesoto vnatre, seuste ee mnogu vkusna, probajte nema da zazalite.

со урда и лута пиперка хахаха неможам да го доловам коселиот вкус на феферонките

Sent from my iPhone using Tapatalk
Јадев во бурекџилницата во трговскиот Олимпико...многу убав бурек, убави месени кори, малку подебели.
Пробај, ако сакаш луто.

Знам дека темава е за бурек, ама пробајте баничка со стек и кашкавал во Милениум во Млечен. 80% подобра од бурекот во бурекџилниците во Скопје. 70 денари е, ама се исплати за сите пари.

што знам, има разни буреци, но тој со месо е класика и е најдобар.
Во Босна за бурек го сметаат само со месо, а сите останати пита.

Бурек со месо или со зденка и павлака, инаку у Охрид у жито леб е поубав бурекот отколку у Скопје у жито леб.

Знам дека темава е за бурек, ама пробајте баничка со стек и кашкавал во Милениум во Млечен. 80% подобра од бурекот во бурекџилниците во Скопје. 70 денари е, ама се исплати за сите пари.
Дно,најгадното месо е пилешкото,па уште со растителен кашкавал у комбинација,тибам гнасниот најгнасен вкус тибам

Дно,најгадното месо е пилешкото,па уште со растителен кашкавал у комбинација,тибам гнасниот најгнасен вкус тибам

Извини љубителу на носорошко месо што те навредив. :(

Растителен кашкавал у Милениум малку тешко

Растителен кашкавал у Милениум малку тешко

Што му објаснуваш на Диле Наќо, бадијала...тој не знае Милениум кај се наоѓа,а не пак бурек да пробал таму.

Mirela во Куманово, предобар бурек
со свинско?
Автоматски споено мислење:

Ја па сакам пилешко. (и покрај тоа што е понакљукано од говедско и свинско)
Али ни на крај памет не ми е да пробам таков бурек.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom