D
Deleted member 53418
Гостин
Кој ти е проблемот нз ни ја. Мене ми е баш мерак што вакви црпки остануваат у мк.Да не ги спомнуваме работите,не тече мед и млеко таму,кажувај ги овие прикаски на друг,за да се разбере треба детално да се елаборира а не да се вадат одредени секвенци
Оваа што ти го зборуваш се прикаски за Малоумни со оштетен мисловен апарат,
Автоматски споено мислење:
Преку глава ми е од вакви црпки со исперени мозоци и оштетен мисловен апарат кои ми кажуваат оти кај нас ништо не чини а таму тече мед и млеко,
Нека кажат дали со 400евра може да се живее во Шведска,Германија и зошто не може???
Ако не ти се свиѓа мислењето што реплицираш. Живеј у ск биди газда и кулирај.
МК е 300 години назад во сите аспекти. Освен фамилијарните вредности споредбено со светот.
Здравство ти е срање. Ништо не фун ако немаш врски
Воздух најзгаден у свет, една Индија има помалку загаден воздух...
Образование исто , дипломата не вреди 5 пари.
Партиски вработувања
Нестабилна држава.
Пензии 15к до 20 к мах
Нова кола во мк да купиш е мисловна именка за 95% од луѓето вклучувајќи ме и мене кога живеев таму.
Сопствен дом исто , ќе купиш ама на одмор идење наредни 20години може најдалеку до ШТип
Патување мисловна именка исто најдалеку грчка и београд.
Ова е за обичниот човек а не за буџованите кои имаат дуќани од кпј и лапаат кирии и партиски полтрони кои сега го праат кешот и се праат претприемачи.
Автоматски споено мислење:
Не е ни дозволено да се грееш на дрва во населбава каде што живеам. И секако се поефтини од мк кубик дрва.Ај прашај колку ќе те кошта таму да си купиш исто 20 метри дрва (претпостави дека живееш во куќа надвор од домет на централно греење).
Проблемот е што ние тука сне 100 години назад.... ем на назад се движиме.