Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е мудрување, решение има, не треба ни да помисли на самоубиство бидејќи овој долг се враќа без проблем.Patronising на суицидално склони личности е секогаш a no-no, треба да имаш предвид дека топикстартеров е во т.н. "tunnel vision", во кој не гледа друго „разумно“ решение кое вие го имплицирате. Ако сакаш да помогнеш, бујрум, ако не сакаш и понатаму „мудрувај“. Само имај предвид дека темава не е за личен скор за тебе и твоите „луцидни“ забелешки, туку за потенцијален спас на еден човечки живот.
Ако си го баталил коцкањето еден чекор ти е веќе направен и си чекор поблиску до решението.Незнам како уз кој муабет сум кажал тогаш сума и за што било 2-3 месеци не се коцкам немам ни со што немам ни нерви за тоа веќе долгот ми е тој од пред 4 -5 месеци навКа
Психички паднат неможам сите притосоци да ги издржам премногу влегов во долгови
Немам никаков излез
Дефинитивно ке се убијам неможам повеќе
Кога веќе си дошол на форум, не си до толку! Помага правење список, кој е спасот од ситуацијата, па си идеш по редНезнам како уз кој муабет сум кажал тогаш сума и за што било 2-3 месеци не се коцкам немам ни со што немам ни нерви за тоа веќе долгот ми е тој од пред 4 -5 месеци навКа
Банките го расипаа рационалниот светоглед на омладинците.Де жити се дај ми 1000 евра да ми се деси фикција и да нит сум ти должен нит ништо.
2019 година работев градежништво на мешалица за малтер, дневница 1000 денари, оброк и превоз од фирма. За време на првиот карантин, другар ми позајми книги од Џордан Питерсон. Во 2021 година завршив курс и работам дигитален маркетинг. Имам кафич, станови и бургер бар.Психички паднат неможам сите притосоци да ги издржам премногу влегов во долгови
Немам никаков излез
Дефинитивно ке се убијам неможам повеќе
Тргнав ова да го пишувам прееска ама си реков ај да не ја тераме темата у погрешен правец. Треба да се прифати реалноста колку и да е тешка, јас најдобро знам што значи коцкањето и дека финансиски последици ќе имаш и после многу години, но не можеш ништо да вратиш назад. Е сега он е во минус а плус и заглавен, разликата кај коцкарите е во тоа дали си заглавен кај други, но и тогаш реалноста е таа и се прифаќа. Може некој не го сфаќа сериозно но јас за многу помал прпблем поврзан со коцката сум размислувал на такво нешто, знам дека и многу луѓе се самоубиле од таа причина, како што ми кажа човекот во ПП не бил таков лик порано и има семејство, тоа е многу голем проблем и е многу ранлив, баш затоа ми е страв за него.Како го пративте во странство дури и Америка, ко да го имаме најмоќниот пасош во светот или со стара лична карта може да ги мине границите.
А дали е анонимен треба да се прашаат некои членки на форумов задолжени за приватни информации.
Иначе проблемот не се решава на форум, побарај помош од стручни лица.
Проблемот е решлив.
Наташа Доновска - 070/650-192, психијатар при Воена болница, Ивана Станковска - 072/311-677, психотерапевт од психолошкото катче „Мандала“.Најмногу ми е тешко и неможам да се помирам е што го изгубив угледот насекаде.Од човек што беше пример за секого станав најлошиот.Ги разочарав многу гледам секој ме избегнува секој зборува лошо за мене.
Ги разочарав моите најблиски кои секогаш беа уз мене.Тоа најмногу ме боли и едноставно неможам да го издржам ова едноставно како да не припаѓам веќе нигде.
Многу добри совети имам примано од блиски што да правам како да правам но еве си признавам јас имам психички проблем иако ги слушав едноставно не превземав ништо како изгубен бев и се што пробав ништо не ми тргна на добро.99% од проблемот го знае фамилијата но за жал финансискиот проблем е тешко да се реши.Знам само дека ако издржам да не направам некоја лоша работа а се мислите ми идат кон тоа најверојатно ке дочекам да преспијам мирна ноќ мирно утро и дека еден ден ке бидам старата личност дури и подобар.
Кажувајте добар психијатар
Не се чатали бадија. Можеше само да му го пријавиш постот до модератор, а ако сакате приватно да си ги мерите на кого му е подолг имаше опција да му пишеш приватна порака. Вака и тој будала со коментарот што го напишал обидувајќи се да испадне смешен, ама и ти будала со репликата која блага веза нема со темава.Sorry za off topikot ali morav.Dojdi kaj mene vo maalo i kazi gi ovie zborovi vo lice da te vidam.
Ke zamolam moderator da go izbrise negovoto a i moeto mislenje posle nego slobodno.
Најмногу ми е тешко и неможам да се помирам е што го изгубив угледот насекаде.Од човек што беше пример за секого станав најлошиот.Ги разочарав многу гледам секој ме избегнува секој зборува лошо за мене.
Ги разочарав моите најблиски кои секогаш беа уз мене.Тоа најмногу ме боли и едноставно неможам да го издржам ова едноставно како да не припаѓам веќе нигде.
Многу добри совети имам примано од блиски што да правам како да правам но еве си признавам јас имам психички проблем иако ги слушав едноставно не превземав ништо како изгубен бев и се што пробав ништо не ми тргна на добро.99% од проблемот го знае фамилијата но за жал финансискиот проблем е тешко да се реши.Знам само дека ако издржам да не направам некоја лоша работа а се мислите ми идат кон тоа најверојатно ке дочекам да преспијам мирна ноќ мирно утро и дека еден ден ке бидам старата личност дури и подобар.
Кажувајте добар психијатар