Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Па МКД не е во ЕУ како што знам ??
Прегледај го приврзокот 303991

И на ЧАк Норис вакцина да е португалците ти бараат ПЦР тест :D
Јас имам МК пасош и сертификат со Јансен вакцина, од кога се вакцинирав патував низ повеќе ЕУ држави без тест со авион и брод. Тест е потребен за оние кои се невакцинирани или оние вакцинирани кои имаат вакцина што не е признаена во ЕУ/државата на влез. Немам појма какви се вашите сертификати и дали македонската влада се информирала за QR кодовите и фрејмворкот во ЕУ. Јас покажувам QR на телефон и цепам понатаму. Друг проблем вака да бараат тест немам појма, или непризнаена вакцина или сертификатот има некој проблем. Затоа треба повеќе информации од твитот, што вакцина, што точно не признаваат итн.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Све океј ти да одиш по свадби и одмори и дома да не се прибереш, ама ќе си ја затвориш тастатурата да лупеташ што да се правело со невакцинираните.
Истите што кажуваат што да се прави со невакцинираните, лани броеа и сликаа луѓе што идат во молови, паркови , пријавуваа групирани комшии :icon_lol: Така да ова не е ништо ново.
Ја у темава пишав дека сметам дека вакцината е личен избор, едно 100 пати. Сепак пазете со дефиниција што е акање и аздисување, денес е свадба, утре може да биде идење на кафе со 2ца или искачање од дома :)

Прво ќе ја пуштиме дијаспората без тестови и вакцини да влезат во државата, да направат свадби, да го шират вирусот што го донесоа од горе, па ќе ги оставиме да си отидат, на крај на овие тука што плаќаат даноци ќе им воведеме мерки скроени на маса у кафана, без да размислиме за нелогичностите што самите мерки ги носат и нема да им кажуваме за посебни случаи како да постапуваат.

Хехехехехехехехе одличен план.

Вакциниран сум, но реално вакцините не се успешни како што беа преставувани на почетокот во светот, а сеуште лажно се преставувани кај нас. Верувам дека токму тоа лажно преставување и мантрање од страна на властите за магичната ефикасност на вакцините, во комбинација со немањето на никаква контрола при влез во државата доведоја до ваква катастрофална состојба и уште покатастрофални последици во наредниот период. Значи оваа власт на чело со Филипче ги сметам директно одговорни за сегашната состојба.Реално сите што ги знам што се вакцинирани премногу се опуштија верувајќи му на министерот и неговите пајташи, па затоа некои и се заразија и самите и заразија и други. Бидејќи нашиве секогаш каснат и нивните размислувања и говори се со закаснување од 3-4 месеци минимум, ги пратам другите држави за да знам накаде ние ќе тераме за некој месец. Конкретно Израел по антирекордите во претходните 3-4 дена во новозаболени и нагло зголемување на критично болни од кои преку 100 интубирани, се откажаа од приказната што нашиве се уште овде ни ја продаваат за успешните вакцини и се подигнаа на ново ниво промовирајќи ја третата доза за единствен спас, цитат од нивниот Караџоски, др. Салман Зарка „меѓу критичните болни и интубирани нема вакцинирани со 3 дози“. Ова само информативно за тоа што ќе слушаме за некој месец секојдневно од нашиот министер на телевизиите

Е овие се најлошите, мислат дека се вакцинирани и можат да прават што сакаат и без маски се. Од овие ќе го јадеме највеќе заради неинформираноста и промоцијата на вакцината од страна на министерот како излез од пандемијава.

Прееска во општина на шалтер човеков опоменат да стави маска он вика јас вакциниран сум не ми треба маска ...

Излези и кажи дека луѓето што се вакцинирани може да се заразат и да го шират вирусот и повторувај го тоа на секој прес пизда ти матер!

Sent from my iPhone using Tapatalk

овие пустите за пари зинати, повеќе дози препорачуваат неголи кафетин некој што пие за 1 година. 5 млрд х 15-20 долари малку им се.
До Нова Година вие уште 5-6 дози ќе примите со вакво темпо. Гледаш дека нема некоја корист од нормално вакцинирање како со другите вакцини штом веќе скоро секој месец ќе треба ревакцина.

друже на цевка си живел и пак не веруваш, не знам што повеќе да ти кажам

Истите што кажуваат што да се прави со невакцинираните, лани броеа и сликаа луѓе што идат во молови, паркови , пријавуваа групирани комшии :icon_lol: Така да ова не е ништо ново.
Ја у темава пишав дека сметам дека вакцината е личен избор, едно 100 пати. Сепак пазете со дефиниција што е акање и аздисување, денес е свадба, утре може да биде идење на кафе со 2ца или искачање од дома :)

Секој нека си пази за себеси и тие околу него, каква сака дефиниција нека си стави по ќејф, ете да не се најде некој навреден, да припазиме на емоциите. :D

Прво ќе ја пуштиме дијаспората без тестови и вакцини да влезат во државата, да направат свадби, да го шират вирусот што го донесоа од горе, па ќе ги оставиме да си отидат, на крај на овие тука што плаќаат даноци ќе им воведеме мерки скроени на маса у кафана, без да размислиме за нелогичностите што самите мерки ги носат и нема да им кажуваме за посебни случаи како да постапуваат.

Хехехехехехехехе одличен план.

Еве не сум од дијаспора ама не можев да не реагирам.
Како други ни се виновни секогаш а не ние?
Зошто не појдеме прво од себе?
Сакаш да кажеш ние што не сме од дијаспора не одиме по кафеани, кафичи, журки, одмори во Грчка?
Не правиме свадби, родендени, крштевки со по 5 фамилии на маса?
Бараме тестови за дијаспорци а исто така и дестинации кај што не е потребен ПЦР тест.
Пример Албанија, Црна Гора за одмор.

Двојни аршини ту мач, м?

друже на цевка си живел и пак не веруваш, не знам што повеќе да ти кажам
На цевка? Заради оние кои ги промовираат вакциниве сега, многу од нас завршија на цевка, добар дел и под земја (или ќе ќутиме и за тоа). Па затоа не верувам, вакви вакцини непроверени би ме убиле. Евентуално би верувал во 1 доза доколку не се случува нешто чудно со изјавите за болните. Зошто ти веруваш на вакви кои башка друго, не испозаразија со нивните "мерки" летоска?

https://www.facebook.com/zoran.risteski.754/posts/10223171916558999

Последно уредено:
Какви политички игри? Секој производител на вакцина треба да аплицира за дозвола во ЕУ со целосна документација со податоци за клинички фази, тестирања итн итн. Русите и Кинезите ова до денес го немаат направено поради на ним познати причини. Од една страна не биле тестирани доволно вакцините, од друга страна зошто нема дозвола за вакцини што уопште не аплицирале за истата или не доставиле документација за процесот на тестирање.

Озбилно, живеам практично во 3 држави. Во 2 од нив со над 60% вакцинирани луѓе животот е скоро назад во нормала и покрај новите бранови со делта и остали срања. 1 од 10 пациенти со корона во болница во Германија е вакциниран, 90% се невакцинирани. Значи 90% од оние во болница се од 40% невакцинирани од целосна популација. Оние 10% што се вакцинирани се најчесто луѓе со проблеми со имуниот систем (примаат трети лекарства/терапии што им влијаат на имуниот систем). Истиве ќе добијат бустер да се заштитат дополнително. 50 милиони целосно вакцинирани само во Германија, до сега бар на еден требаше да му никнат 5Г антени на глава.

Само во МК кајшто следите Фејсбуци и блогови на српски експерти и ментално болни створови од цел свет имате проблем со полни болници, смртност итн. Вие имате пред се епидемија на глупоќа и неспособност да се користи Интернет, другото ви е последица на тоа. Се дави во ѓубре, диши отров воздух 9 месеци месеци во годината, државата му е пародија и црна афричка дупка на сред Европа ама еве прочитал некој српски блог на некој будала ист ко него од Србија и сега е експерт за епидемии, вакцини, Авганистан, 5Г, кабала, телепатија и попаметен од Американци, Европјани и остали. Пола држава да загине ич не ми чуе, природна селекција јбг.

Русите ко шо знам поднесоа, кинезите појма неам иако со таа се вакцинирав иако немав ни потреба затоа што прелегав. Секако и целосна да е документацијата не се сомневам дека ќе има "ти фали документ/печат/потпис итн инт".

Животот во Македонија исто така е вратен во нормала, дури и повеќе од Германија. Освен последниве 2 недели каде благодарение на свадбите од автохтоната дијаспора оди назад. Според тоа како искачаат статистиките 95% ефикасност на Фајзер некако делува сомнителна додека 60% ефикасноста на Кинеските испадна реална. Секако дека е поефикасна од кинеската.
Се знаеше во почеток штом евреите почнаа масовна имунизација дека вакцините имаат далеку поголем бенефит отколку штета. Барем се далку попаметни од нас, а и од поголемиот дел од светот и најверојатно од тие 3 држави каде што практично живееш. Сомневањето доаѓа од тоа што мерките ги донесуваат политичари , а не експерти. Денес да се вакцинираш со една доза можеш да влезеш секаде каде е ограничен пристапот додека некој што преле/ал пред 2 месеци каде во секоја земја што правеле испитување и следеле состојба статистиката вели дека има минимум иста или поголема заштита отколку некој што е вакциниран со две дози.

И сега ова кога го напишеш она се појавува некој паметен и те прави рамноземјаш, љубител на српски блогови, антиваксер.
Бројот на рамноземјаши, теории на заговор е прилично мал, дури и незначаен, но генерализирање и фрлање на сите во истиот ќош им дава значање и доволно говори дека исти курац се антиваксерите и овие фанатични проваксери што мислат дека се општествено одговорни.

За последниот дел неам коментар, нема потреба да бидеш класичен исфрустриран дијаспорец.

Site vraboteni vo zdravstveni ustanovi si dojdoa fino lepo na rabota osven tie koi zavrsija vo bolnicki kreveti od silni reakcii. Mislam deka bi trebalo navistina da se dade den dva boleduvanje, no togas bi nastanal haos, ke nema koj da raboti....od site strani jabana odime.
Колку завршиле во болнички кревети после вакцина?

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Јас имам МК пасош и сертификат со Јансен вакцина, од кога се вакцинирав патував низ повеќе ЕУ држави без тест со авион и брод. Тест е потребен за оние кои се невакцинирани или оние вакцинирани кои имаат вакцина што не е признаена во ЕУ/државата на влез. Немам појма какви се вашите сертификати и дали македонската влада се информирала за QR кодовите и фрејмворкот во ЕУ. Јас покажувам QR на телефон и цепам понатаму. Друг проблем вака да бараат тест немам појма, или непризнаена вакцина или сертификатот има некој проблем. Затоа треба повеќе информации од твитот, што вакцина, што точно не признаваат итн.

Ако доаѓаш од non-EEA земји, во Шведска мораш да имаш негативен тест, без разлика со која вакцина си вакциниран. Ова до 31 Август беше првично, ама како стојат работите низ светот најверојатно ќе продолжат и понатаму со овие рестрикции. Инаку примаат со сертификат за вакцина, и Кинеските се признаени мислам, ама повторувам, ако доаѓаш од ЕУ или ЕЕА земја.
За нас обичните смртници мора негативен тест.
На Швеѓаните не им бараат ништо за да се вратат во својата земја, така да, шо курац ако јас сум негативна кога летам во авион со над 100 патници претежно Швеѓани, ако еден од нив е позитивен на ковид отиде све низ брдо.
Така да, не сме сами, сегде низ светот има безвезни мерки не се секирајте :)

If we understand the past, we are more likely to recognize what is happening around us...

THE HISTORY & LIE OF VIRUSES AND BACTERIA FROM VIROLOGIST DR. STEFAN LANKA - GERMAN WITH SUBTITLES..

Последно уредено:
Кога веќе мислиш дека смислиле се, веднаш ќе те демантираат со уште поглупави мерки од предходните.
Ситуацијата е следна.
Двајца сопружници, вакцинирани со две дози, пред месец дена. Се заразува повторно сопругот. Сопругата вработена, само затоа што е вакцинирана, според новите протоколи и мерки, таа е „заштитена“ и не треба да оди во изолација, затоа што сопругот и е заразен по втор пат:tapp:.
Значи само затоа што примила 2 дози, иако дома и лежи заразен сопруг, таа ќе си доаѓа на работа. Каде што ќе се меша со сите останати вработени. Каде што ќе користи исти тоалет/кујна и сл.
Затоа што веќе се знае дека и вакцинирани се преносители, кој ја смисли оваа „револуционерна“ мерка, алал да му е.:tapp:

А некој што не е вакциниран, доколку се разболи, ќе му бараат список на контакти, кај бил, со кого бил, како бил, карантин, проверка со полиција, курци, палци.
Трајче од Волино да ми стои на врата, да ми бара сертификат кафе да се напијам, а Трајче не е вакциниран. Јас сум потенцијален преносител на заразна болест, а Трајче на врата не е :pos:

Поидиотски мерки здравје, а Филипче изјави дека мерките ги носеле еминентни имиња, вакви глупости ни баба ми со 4 одделение немаше да смисли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom