Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
По што заклучи дека го правиме тоа?
Ти можеби не, ама во глобала сите го практикуваме
Автоматски споено мислење:

Исто чудни се ваксериве, се плаши од вирус не се плаши што јаде секакви срања и што животот му виси на конец од тоа....btw вирусот ги напаѓа оние кои киснат у 7ца и сл.
Ама споредба правење, свака чаС

Повеќето луѓе се глупи ко кур. Не велам дека тие што ги спомнуваш се глупи ко кур, само сакам да кажам дека повеќето што сакаат не ми е релевантно.
За твоево размислување, глупо ко кур е мал збор. Не можеш да очекуваш некој да се придржува до тоа. Ти живеј како сакаш, никој не ти се меша. Али не кажувај другите што како да праат. Ете ви вакцини, фајрон.

немојте да кукате ако наскоро и ви направат да мора да бидете вакцинирани за да ве примат у болница. Штом повеќе верувате у псевдонаука, лечете се така, идете у манастир со крстена вода, ќе вати иљачот ваљда.
Јас сум за да се донесе закон со кој секој поединец да има право да одлучува дали ќе биде корисник на државниот здравствен фонд или не и со тоа да има право да се лечи каде сака а на невакцинираните да им се направи пресметка за целиот стаж колку трошоци направиле за болнички прегледи и лекување во државното здравство и да се спореди со сумата која нивните работодавачи ја одвојувале секој месец во изминатите години откако почнале да работат нормално каде биле пријавени.Ако платиле плус од она што го потрошиле да им се исплати во кеш,ако имаат помалку државата да си доплатат и со тоа државата нема да има никаква обврска спрема тие пациенти.

Ти можеби не, ама во глобала сите го практикуваме
Автоматски споено мислење:

Ама споредба правење, свака чаС
Значи го практикувате Вие, и слободно бањајте се во средство за дезинфекција. Не дека нешто ќе ви помогне за короната тоа.

Да ти обајснам сега нешто како конзерва. Верувам дека треба во одредени сегменти да има државна интервенција, макар се ограничиле и основните човекови слободи и права ако водат кон општо добро. Тука ги вбројувам и задолжителните вакцини и абортусот. Но исто така верувам и во општествениот договор кој ги имплементира основните начела на општественото поведение, а одредени начела се регулирани и со законски решенија.

Физичкиот интегритет ми е заштитен, еднаквоста и рамноправноста исто така. Така нема правна основа вакцината да стане задолжителна. Да непостоеше тоа, вакцината ќе беше задолжителна и ќе немавме премногу избор. Имаш само морална дилема: "секој е должен да се грижи и да го унапредува сопственото здравје и здравјето на останатите".

Вака поставено (и со Регулативата 2361) никој не смее да се дискриминира затоа што не може или не сака да се вакцинира.

За повеќето вакцини сеуште не се довршени долгорочните клинички студии, не знаеме колкав е процентот на ефикасност и не ја знаеме целосната листа на нус појави. Да беше заокружен тој процес, можеби и ќе се вакцинирав, иако немам некоја посебна потреба. Сепак ова не е само борба меѓу индивидуализмот и колективизмот (за мене оваа вакцина е индивидуално добро (секој е преносител и треба лична заштита)), туку и за враќање во нормала. Дали вакцината е единствен излез? Не, тука се мутациите кои не се предвидливи и не знаеме дали вакцината ќе креира ефикасност кон нив и тука е природниот имунитет, кои сакале или не, дел од нас сме го стекнале.

Дали вакцината дава одредена заштита? Да. Дали има и негативни ефекти? Да. Одлуката е на секој поединец како ќе постапи. :)

Види јас само го коментирам фактот што некој 'прогресивни' со невидена леснотија го форсираат ова задолжително незадолжително вакцинирање. Нападни се бесни, навредуваат, личат целосно на овие 'небањати' анативкасери.

Мислам самиот факт што потпишуваш дека ја примаш вакцината на сопствена одговорност и дека ти даваат документ со кој што можеш да се интегрираш во општеството, веќе е red flag за дискриминација.

За твоево размислување, глупо ко кур е мал збор. Не можеш да очекуваш некој да се придржува до тоа. Ти живеј како сакаш, никој не ти се меша. Али не кажувај другите што како да праат. Ете ви вакцини, фајрон.

фајронт? мерките за вас само што почнаа баце

Значи го практикувате Вие, и слободно бањајте се во средство за дезинфекција. Не дека нешто ќе ви помогне за короната тоа.
На форумов сите ке сложат дека меркиве се екстремно глупави и уопште нема да помогнат,не верувам и дека има такви што веруваат дека има ќар од средствата за дезинфекција.Дали мислиш дека е нормално да паѓаш у несвест дека рацете со санитајзер ке треба да ги напрскаш?

Јас се бунам пред се поради големи финансиските загуби. Моите се во критична група и пазат, јас сум вакциниран и ги имам лимитирано контактите на минимум, арно ама сум заглавен во вукојебинава и на дневна основа губам колку една просечна плата на овие лешперите што прават сваТби на сред пандемија.
Колку подолго се билдаат случаи, толку поголеми ќе бидат финансиските загуби, исто и со вакцините колку повеќе се инаетите, толку повеќе ќе влегува во минус здравствениот систем за лекување.
Разбирливо, можеби не сите изгубивме толку пари колку што и ти, но сите трпиме големи финансиски загуби поради вирусот, од таму и мојот револт за мнозинството мерки кои што уште повеќе ја укењуваат ситуацијата, поготово последнава.

Мнозинството финансиски загуби се резултат на неправилните мерки, од почетокот на епидемијата до сега, како што беше комплетен локдаун на едноцифрен број заболени на почетокот, како и полициски часови од 9 вечер до сабајле, од 11 вечер до сабајле и слично. Мерките не ги ублажија бројките значително, но со сигурност не усраа сите финансиски.

Случаеви има и ќе има, со вакцина или без, вакцината не ја спречува трансмисијата на вирусот, туку само помага заболениот да нема ептен лоша клиничка слика.

Значи што ми е поентата, тргање на смешниве мерки, доброволна вакцинација доколку се чуствуваш загрозен, си у ризична група или твоите се, држење дистанца обавезно и избегавање на гужви. Според мене тоа е решението.

На форумов сите ке сложат дека меркиве се екстремно глупави и уопште нема да помогнат,не верувам и дека има такви што веруваат дека има ќар од средствата за дезинфекција.Дали мислиш дека е нормално да паѓаш у несвест дека рацете со санитајзер ке треба да ги напрскаш?
Ништо страшно за претерано замарање, али тотално непотребно. Немаш никаков ќар од тоа за корона конкретно.

Јас сум за да се донесе закон со кој секој поединец да има право да одлучува дали ќе биде корисник на државниот здравствен фонд или не и со тоа да има право да се лечи каде сака а на невакцинираните да им се направи пресметка за целиот стаж колку трошоци направиле за болнички прегледи и лекување во државното здравство и да се спореди со сумата која нивните работодавачи ја одвојувале секој месец во изминатите години откако почнале да работат нормално каде биле пријавени.Ако платиле плус од она што го потрошиле да им се исплати во кеш,ако имаат помалку државата да си доплатат и со тоа државата нема да има никаква обврска спрема тие пациенти.
ова го нема ни во Канада... а има да се враќа ама пензиски фонд.... здравството е солидарно... а кога се работи за заразни болести, лекувањето е Бесплатно....
Друга е работата дали К19 и грипот не се Заразни болести, како Куга, Колера и слично...

Очигледно не си вработен штом пишуваш вакви глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom