Политички случувања во Авганистан

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
Многу се возбудувате за овие бегалци кој што ќе ги примиме. Сигурно нема да бидат некој забутани Афанистанци, ќе бидат богати што имаат ресурси да ја напуштат државата. Само елитата таму може да бега, просечен затуцан Афганистанец неможе да мрдне.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.086
Многу се возбудувате за овие бегалци кој што ќе ги примиме. Сигурно нема да бидат некој забутани Афанистанци, ќе бидат богати што имаат ресурси да ја напуштат државата. Само елитата таму може да бега, просечен затуцан Афганистанец неможе да мрдне.

Автоматски споено мислење:

a sto predlagas ti? da se ignorira ambasadorot na USA? edno e da ides na sostanok drugo e da branis necii interesi pred svojte. kolku sakas jadi gomna za grujo ama fakt e deka on 10 god pregovarase da ne se dogovori i ne se dogovori. ovoj za eden mandat sve prodade
Не викам ја дека за овие работи Грујо беше полош. Но, ако сакаш можеме да збориме за тоа што све он продаде.
Доволно за никад више не гласам за ВМРО. (за СДСМ не сум ни гласал никад)
Можда еден ден на чело ќе дојде некој, кој ќе се огради од предавствата на Груевски, па ќе гласам пак.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.482
Поени од реакции
43.375
како што ми делува талибаниве подучени од исис не сакаат некој лош впечаток да остават, и ваљда нема да праат глупости. Чим на репортеркава на си ен ен културно и одговараат. Али не се знае што може да се деси.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.894
Поени од реакции
25.388
sheik el afgan sega ke otvori biznis u mkd.... ako uspeal celo bogatsvo da go donese, moze ke investira od onie kutiite za cistenje konduri... ako ne ima skills, odlicno puka, siluva, krade i e ekspert po kolenje i derenje. bi go priberal na 2-3 dena ili da ti e komsija?

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.306
koja afganistanska armija, kakvi bakraci lol... sve e toa taliban. tie 300 000 vojnici seriozno mislite deka gi sakale amerite tamu ili deka im bila bitna demokratija i koka kola? pa zar go zaboravivte hamid harzai prviot niven pretsedatel sto amerive go iskopaa i namestija ko zajo nas? 15 dusi se otkazaa na tie izbori a na kopukov sto im go namestija najgolemo dostignuvanje mu bese deka perel pari i gi finansiral mudzite vo vojnata so sovetite... im nasadija predavnici u parlament, sega narodot i tie 300 000 vojnici edvaj ceka da pocne da gi cisti...
Автоматски споено мислење:

ova u stab ti go kazaa? se izmocaa komunjarive na ustav i se zivo ke se dogovarale oni so bilo kogo da, da 100%

Не бе пријателе, вмровски став овие што се удираат во гради и се радуваат демек во лајна сме, ама ние бевме против тоа, ко којзнае шо да напрајле. Јас нити сум партиски определен ниту се занимавам, само ете ми забоде во очи тоа што го вика, сите по дома да си земите по еден.

А тој кутрио нивни стопан ко попче зад сцена е договорен, а вака јавно мјаука чат пат колку да не испадни дека е фикус.

Инаку го делам вашето мислење дека го бушиме дното на мизерија, но каде е крајот?

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Не бе пријателе, вмровски став овие што се удираат во гради и се радуваат демек во лајна сме, ама ние бевме против тоа, ко којзнае шо да напрајле. Јас нити сум партиски определен ниту се занимавам, само ете ми забоде во очи тоа што го вика, сите по дома да си земите по еден.

А тој кутрио нивни стопан ко попче зад сцена е договорен, а вака јавно мјаука чат пат колку да не испадни дека е фикус.

Инаку го делам вашето мислење дека го бушиме дното на мизерија, но каде е крајот?
Крајот ќе да е до нова војна, каде што многу Македонци што останаа, ќе мораат да си заминат од државава, па на крај краева да им ја оставиме на орките најдобро. Ние од 2001 сме на дното, само треба некоја бомба или нешто за да не поклопи, сеа само си седиме на дното.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.306
Крајот ќе да е до нова војна, каде што многу Македонци што останаа, ќе мораат да си заминат од државава, па на крај краева да им ја оставиме на орките најдобро. Ние од 2001 сме на дното, само треба некоја бомба или нешто за да не поклопи, сеа само си седиме на дното.

За жал и тие специјални единици што ги имаме или се расформирани или измешани со од брачата наши, немаме оружје да се пофалиме, можеби фапот ќе го користиме како тешка артилерија, грибла мотики и ќе одиме со мотото, и да погиниш колку толку че се спасиш. :)

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
ovie garant se edinicata na pedofili od kandahar.... kandahar bacha bazi... taman da donesat novi tradicii i vrednosti vo "nasata zemja"
Овие се униформирани ликови од цртани филмови за кои најверојатно никој ич qr не го боли дали постојат или не, така да тешко дека вакви би завршиле било каде низ Европа вклучително и МКД преку дипломатско лобирање, е сеа пак оние ликови кои шуруваа со воено-индустриските комплекси, градежни и не знам какви корпорации од САД па и светот воопшто и со тоа склучуваа зделки од милијарди долари, паралелно задолжувајќи го Авганистан кај ќе стигнат, тешко дека со средствата и врските кои ги имаат би оделе на тоа да завршат на шопинг во Рамстор во Шкупи :icon_lol:

Bitno ideme napret :angel:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.894
Поени од реакции
25.388
Овие се униформирани ликови од цртани филмови за кои најверојатно никој ич qr не го боли дали постојат или не, така да тешко дека вакви би завршиле било каде низ Европа вклучително и МКД преку дипломатско лобирање, е сеа пак оние ликови кои шуруваа со воено-индустриските комплекси, градежни и не знам какви корпорации од САД па и светот воопшто и со тоа склучуваа зделки од милијарди долари, паралелно задолжувајќи го Авганистан кај ќе стигнат, тешко дека со средствата и врските кои ги имаат би оделе на тоа да завршат на шопинг во Рамстор во Шкупи :icon_lol:

Bitno ideme napret :angel:
da ti e jasno, u mkd ke zavrsat onie koj pomognale cat pat pri nekoja akcija, predale nekoj ama se sepak visok rizik da idat na zapad.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.160
da ti e jasno, u mkd ke zavrsat onie koj pomognale cat pat pri nekoja akcija, predale nekoj ama se sepak visok rizik da idat na zapad.
Или успеале вака или така да се дочепаат да одат на запад со надеж дека некој ќе го храни а овие ќе ги прчат по цел ден

Да не мислите дека доктори ќе доаѓаат да му работат на Филипче за 400 еура со се дежурање? Тие веќе си имаат визи за Англија и Германија

Kajgana Shop

На врв Bottom