Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
прва вакцина, а комплетно околу 400,000
Автоматски споено мислење:

се плашам брат, алергичен сум на антиваксери и луѓе што немаат комон сенс.
Излажа и со бројките и со терминот си жонглираш пак. Значи си манипулатор уплашен кој е живее у страв.

И таа мала желба што ја имавте за вакцинирање сега Филипче ви ја изгуби:(
Не, мене желбата ми се изгуби уште кога почнаа да водат политики околу вакцините во стилот "кинеските и руските не ги признаваме, другите ги признаваме ама само ако се произведени во "наши" држави"...

Цел живот го поминав мислејќи дека кога ќе се развие вакцина против некоја болест - ја примаш таа вакцина и си завршил работа.

Ама не, сега гледам дека капитализмот и политиката го надвладеа и здравството и дека тоа што порано не ни постоело, одеднаш стана стандард.

Епа нека се ебат у гз!

Малце ни беше докажување/омраза СДС-ВМРО, христијани-муслимани, струмичани-роми, скопјани-нескопјани, хомофоби и други.... Ајмо сега ваксери-антиваксери...

Малце ни беше докажување/омраза СДС-ВМРО, христијани-муслимани, струмичани-роми, скопјани-нескопјани, хомофоби и други.... Ајмо сега ваксери-антиваксери...

шака луѓе се овие, намерно шират дезинформации на интернет. Не за џабе и институцииве реагираат да ги затегнат малце. Дошло време секое ојле памет да продава. Онлајн Талевци од прилеп.

шака луѓе се овие, намерно шират дезинформации на интернет. Не за џабе и институцииве реагираат да ги затегнат малце. Дошло време секое ојле памет да продава. Онлајн Талевци од прилеп.
Можеби мене или тебе ни е неразбирливо ама еве јас имам колега кој е изваден од памет со идејата да се вакцинира. Образован, градско дете, не е некој кој нема доволно информации и кој не може да ги исфилтрира информациите. Едноставно вели, страв ми е, ново ми е... Можеби мене таков страв ми е нереален ама тоа е тоа.

Ваксериве знаат дека ќе скинат конци од вакцинава па криво им е што ќе преживеат антиваксерите, и сега ајде со сила. Нече мочи ове ночи....

Се шушка дека има солиден наплив на пациенти со симптоми лични на корона вратени од Грција, деновиве ќе видиме по бројките дали новиот бран почнува или се работи за обични настинки

Можеби мене или тебе ни е неразбирливо ама еве јас имам колега кој е изваден од памет со идејата да се вакцинира. Образован, градско дете, не е некој кој нема доволно информации и кој не може да ги исфилтрира информациите. Едноставно вели, страв ми е, ново ми е... Можеби мене таков страв ми е нереален ама тоа е тоа.
Паметен колега имаш.

Можеби... Многу се хипотетички и менливи состојбите. Ќе покаже време.
Главен аргумент здрав човек да се вакцинира е за да се создаде колективен imunitet. Се игра на карта на сочувство за старите и болните.
Баш скоро го прашав еден што ме убедуваше да се вакцинирам дали планира цел живот по 4 до 6 вакцини годишно да прима,да се погледне 20 год. од сега....се зачуди малку :D

Последно уредено:

Абе ова веќе е дупење во здрав разум, па нема наука во ова, да му ебам се живо ...

Мислам главниот фејк њус во светот чим почна со кампања за вакциниве против Русија, работава смрди корни ...

Главен аргумент здрав човек да се вакцинира е за да се создаде колективен аргумент. Се игра на карта на сочувство за старите и болните.
Баш скоро го прашав еден што ме убедуваше да се вакцинирам дали планира цел живот по 4 до 6 вакцини годишно да прима,да се погледне 20 год. од сега....се зачуди малку :D
Абе види, вообичаено не се вакцинира болен човек.

Вакцинацијата е пред сѐ превенција на болеста. Во некои случаеви превенција од појава на сериозни симптоми.

Абе види, вообичаено не се вакцинира болен човек.

Вакцинацијата е пред сѐ превенција на болеста. Во некои случаеви превенција од појава на сериозни симптоми.
Мислев на хронично болни.

Многу настинки кај децава има периодов ден два температура, течење нос и тоа онаа коронашката температура 37.нешто ситно, да не ги мава некој гама облик? o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom