Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Зашо ги напраиле тие од пустињата да бидат ко црнци и Арапи?

Биле белци ама со тек на време у пустината се расипале, овај поцрнеле од сонцето.
Во книгата не се баш белци, туку како Арапи повеќе, па си реков како тоа? Денес е време кога не мора само Арапи и црнци да бидат пустински народи, како што источно-европски народи можат да бидат црнци, на пример (во некои други модерни дела).
Очекувам Дјун да не заглави со расните стереоипи утврдени во книгата. Сега е 21-век и пустинските народи можат да бидат и нордијски типови, или ескими...
Не очекував ваква закоравеност.

Sega pokacena e Cenata na Haier Tundra i vo Energija i vo Klimi mk e 26.990

Samo vo Setec e na minimalen popust 25.649

Од кога Енергија имаат ценовник пуштено?
Од ко знам треба шетање по салони, јавувања кај министер за да добиеш цена.

А и кај клими мк тие не се конечни цени и дозволуваат ценкање.

Од кога Енергија имаат ценовник пуштено?
Од ко знам треба шетање по салони, јавувања кај министер за да добиеш цена.

А и кај клими мк тие не се конечни цени и дозволуваат ценкање.
Energija na Telefon mi ja kazaa cenata za 3.5kw Haier Tundra

A za www.Klimi.Mk neznaev deka dozvoluvaat cenkanje odnosno deka cenite na Web Stranata na Klimi Mk ne se konecni

Energija na Telefon mi ja kazaa cenata za 3.5kw Haier Tundra

A za www.Klimi.Mk neznaev deka dozvoluvaat cenkanje odnosno deka cenite na Web Stranata na Klimi Mk ne se konecni

Никој цени и никаде не се конечни... особено за плаќање во кеш.
Е сеа ако си господин човек и не се распрашаш на повеќе места.... ќе си платиш конечна цена ;)

Е сеа ако си господин човек и не се распрашаш на повеќе места.... ќе си платиш конечна цена ;)
Jasno mi e toa deka kaj poveketo prodavnici za bela tehnika dokolku platis vo kes ima popust i moze covek da se cenka za dopolnitelen popust

No ne mi e jasno kako vo Klimi.Mk moze covek za ceni da se cenka koga plakanjeto e vo kes vo gotovo no preku brza posta znaci dostavata i plakanjeto e preku brza posta za bilo koja klima naracana preku klimi.mk i kako e mozno cenkanje so klimi mk ne mi e jasno

Нормално, после 500 години турско :)
Ама дури и да добиеш попуст, ќе добиеш илјадарка-две-три! Колку "поскапа" клима толку поголем попуст.
Дури и големите маркети(Сетек,Нептун,Техномаркет) ја играат истата игра, затскриена зад "фамозни","непоновливи" попусти кои дополнително ги користат за чистење на стари залихи, или пак некоја комбинација на поени и членски картички.
Сепак најголем попуст што сум видел биле греевци, кои знаат да кутнат и 10000ден! (Пример од форумов)

Нејсе... ако некој мисли го з@ебал системот, гадно се лаже! Трговијата купи-продај е традиционален модел со големи маржи, и кога ќе се искомбинира со директен увоз од Кина...
Дури и еден Анхоч кој важеше за посаглам трговец со марки, целосно се пре-ориентираше и сега сее кинеско ѓубре насекаде!
П.С. а Сетек лично ми се на црна листа мене!

Знаеш дека со тоа останувате само ти, виолетова и мунгус ваљда, така? :D

И ја и Анон ко полуактивни. :confused:
Дали сериозно го заборави @wot??????
Најдобриот екс-модератор на светот, the life, Universe and everything!!!!

Све нај за него, исто и Летербокс тој ни го донесе не знам дали знаеше :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom