Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Нема објави дека купуваат големите акционери, или купуваат преку други компании и лица.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Од 2018 јас знам за 3 неофицијални посети... ако ги имате слушано емисиите "тешки муабети" каде на неколку пати го спомнуваат и фамозниот мерцедес, за волја на вистината се погоди заедно да одиме кон централата, јас до првиот кат, они малку погоре. Да прочепкам по архивата ќе ја најдам и сликата од брабусот, може и да им ја продадам на алфа па некое евро ќе почастат...

Веруваш дека тоа е причината? Шпекулациите на ВМРО дека одредени компании им се ветени на Бугарите

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Dur vie se raduvate na KMB nekoj se tankira jako na Granit :)
Se plasham da ne e nekoj vidovit kako Azmanov pa da ne iznenadi Granit kako glaven kooperant za izgradva na novite avtopatishta :)
Se nekako mi mirisa na hajka da se kupi replek kako iden izvoznik pa granit kako iden realizator i im treba uste banka pa ako ne mu ja grabnat na orko bar da mozat preku kmb da imaat kar da gi vrtat parite :)
Za cena na akciite prv pat ne se prashuva posto parite ne se zaraboteni tuku od edna tajfa kaj druga tajfa prefrleni samo sto sega se legaliziraat preku novite tajkuni :)https://mk.tv21.tv/vladata-go-utvrdi-predlog-zakonot-za-opojni-drogi/

Член од
27 октомври 2017
Мислења
670
Поени од реакции
958
Очекувам колку од утре реакција на Здружението за градежништво кадешто ќе се тврди дека има основа за раст на цените и дека тој ќе трае вечно :vozbud: Квадрат што кошта 300-400 евра да се изгради сакаат да го продаваат за 1.300-1.400

Квадратот веќе не кошта 300-400 евра туку окулу 500 за градба. Толку кошта во и во Скопје и во Велес и во чучер сандево. Но тоа не ја одредува цената, секако не може да биде иста во Скопје и во Велес, туку понудата и побарувачката. Платите се дуплирани од 2008 година до 2021, трошоците за изградба истотака, а цената на квадрат скоро е иста.
Ако овие 13 години не пукнал балонот, тогаш таков балон нема.
Мое мислење е дека становите ќе бидат како и досега, прилично стабилни со мал раст следејќи ја веќе засилената инфлација.
Исто така кириите ќе растат со порастот на платите и инфлацијата

Wau

Член од
5 јули 2021
Мислења
55
Поени од реакции
62
Ете имало начин големите играчи да извлечат средства од банка без дивиденда

Член од
31 август 2017
Мислења
263
Поени од реакции
187
Ете имало начин големите играчи да извлечат средства од банка без дивиденда

Copy paste se slucuva I so senilniot krimi M.Jordanov koj za 2 godini napravi zijan od 3+ milioni eur I od respektabilna firma rz institut ja odnese vo stecaj so gore navedeniot dolg

Последно уредено:
Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Точно за Св.Велентин.
П.С. не им барам пари на заспиј ако можеш, само нека го викнат грими во емисија

Од 2018 јас знам за 3 неофицијални посети... ако ги имате слушано емисиите "тешки муабети" каде на неколку пати го спомнуваат и фамозниот мерцедес, за волја на вистината се погоди заедно да одиме кон централата, јас до првиот кат, они малку погоре. Да прочепкам по архивата ќе ја најдам и сликата од брабусот, може и да им ја продадам на алфа па некое евро ќе почастат...

Attachments

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Баш ми се гледа
Точно за Св.Велентин.
П.С. не им барам пари на заспиј ако можеш, само нека го викнат грими во емисија
Во нашиот случај договорив гостувања во две емисии, а веројатно ќе уследеа уште повици откако ќе се отвореше приказната, меѓутоа морам да признам дека останатите мали акционери беа во право дека гостувањата ќе му нанесеа многу повеќе штета на работењето на компанијата него што ќе придонесеа за нашата борба за акционерски права. Со тоа предвид, се насочив исклучиво на таргетирани активности, а се надевам дека и тие го сториле истото.

Меѓутоа, во државиче со вакво корумпирано правосудство човек никогаш не може да биде сигурен во ништо дури и ако законот недвосмислено е на негова страна, па доколку дојде до потврдување на пресудата веќе како мали акционери нема да имаме ништо да изгубиме. Во тој случај, корист од фирмата ќе има само мнозинскиот акционер, а ние како малцински само штета, па веќе нема да има никакви ограничувања за нанесување штета на компанијата преку генерирање негативен публицитет низ телевизиски гостувања. „Ода на алчноста“ и „Спие ли мирно“ ќе бидат само убаво сеќавање во однос на новите цитати и наслови.

Член од
19 октомври 2012
Мислења
319
Поени од реакции
277
Блок од 3556 акции КМБ на 9880 ден па уште 203 комада на истата цена. Машала, цирка 600к еври

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623

Kajgana Shop

На врв Bottom