Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе дали сте свесни дека медиумите ви прават страв за истите симптоми што ги има и грипот? Теорија на заговор е дека владата се грижи за здравјето на населението.

Attachments

• IMG_20210702_125831.jpg
    IMG_20210702_125831.jpg
    374,1 KB · Прегледи: 11
Луѓе дали сте свесни дека медиумите ви прават страв за истите симптоми што ги има и грипот? Теорија на заговор е дека владата се грижи за здравјето на населението.

Алекс Ц Т Чен, ти си нашиот просфетлител.

Не се истите симптоми.
100% од тие кои ги знам, а прележале, велат дека ништо слично никогаш не доживеале.

Не се истите симптоми.
100% од тие кои ги знам, а прележале, велат дека ништо слично никогаш не доживеале.
2013 година зимото кога се разболев од грип до веце не можев да одам. Сите коски ме болеа. Такво нешто не сум доживеал. Истото и они сега, само што сега психички ги удира дека има официјално корона.

П.с. како сеуште се живи?

Attachments

• IMG_20210718_194805.jpg
    IMG_20210718_194805.jpg
    606,5 KB · Прегледи: 39
Ништо не е случајно. Истражете predictive programming. Вакви примери има во многу филмови, стрипови итн

https://youtu.be/_ZX2SOw0Spo
Ова е поприлично језиво и бизарно.
Сигурно ми се дешава некој bias у мозок но... многу е конкретно и скоро 100% истото се дешава.
Фала што го сподели.
Читам сеа Редити и Твитери кај шо го дисекцираат и веројатно е барем делумно „докторирано“.

Последно уредено:
Не се истите симптоми.
Берик ..тие што прележале грип знаат многу убаво, нема тука без симптоми, слаби симптоми, асимптоматични и тн...за разлика од ковидов каде што имаш пациенти кои немаат појма дека го носат во себе вирусот, прави и здрави се.
Грип еднаш прележав во животов и еве правам споредба, верувај ми дека грипот ми беше потежок, три дена горев температура, незнаев каде сум, бунило, се чувствувам како тенк да ме прегазел, неможев мало прсте да мрднам.

Епа го прашаа на тв Даниловски за истото. Он вика разликата е тест да се напраи. You get the point.

Епа го прашаа на тв Даниловски за истото. Он вика разликата е тест да се напраи. You get the point.
Ама ти го прочита ова?

Prema Švedskoj agenciji za javno zdravstvo, tehnologija PCR ne može razlikovati viruse koji mogu zaraziti stanice i viruse koje je imunološki sustav neutralizirao. Stoga se ovi testovi ne mogu koristiti za utvrđivanje je li osoba zarazna ili nije. Oni ističu ono što su mnogi drugi stručnjaci na tom području istaknuli tijekom pandemije, naime:

RNA iz virusa često se može otkriti tjednima (ponekad i mjesecima) nakon bolesti, ali to ne znači da ste još uvijek zarazni. Također postoji nekoliko znanstvenih studija koje sugeriraju da je zaraza COVID-19 najjača u vrijeme bolesti. “

Автоматски споено мислење:

Берик ..тие што прележале грип знаат многу убаво, нема тука без симптоми, слаби симптоми, асимптоматични и тн...за разлика од ковидов каде што имаш пациенти кои немаат појма дека го носат во себе вирусот, прави и здрави се.
Грип еднаш прележав во животов и еве правам споредба, верувај ми дека грипот ми беше потежок, три дена горев температура, незнаев каде сум, бунило, се чувствувам како тенк да ме прегазел, неможев мало прсте да мрднам.
Ова е најголемата превара. Не постои ниту една студија дека здрав човек носи вирус и шири зараза.

Зоте знам љуге на кои коронава за 3 дена белите дробови им ги претвори во вода и веќе ги нема меѓу нас.истите тие многу пати имаа прележано грип без многу последици.Исто така смртноста во МК е зглемена за 27%.

FB_IMG_1626639265925.jpg

https://www.rt.com/russia/529388-soccer-team-vaccinaton-refused/

Зоте знам љуге на кои коронава за 3 дена белите дробови им ги претвори во вода и веќе ги нема меѓу нас.истите тие многу пати имаа прележано грип без многу последици.Исто така смртноста во МК е зглемена за 27%.

Значи без аутопсија не може да тврдиш дека е од вирус, може да е бактерија, може да друга причина.

Романски пулмолог тврди: Протоколот за Ковид-19 е тоа што ги убива пациентите!

https://www.mkvesti.mk/romanski-pul...t-za-kovid-19-e-toa-shto-gi-ubiva-pacientite/

Е како тоа премиер да не почитува закон да оди во изолација. Како да очекува па друг да почитува?

Имаше грип ама многу помалку. Се должи на држење дистанца и носење маски. Туку среќа имаме пандемија со корона а не со грип, ќе покосеше.

Повоторно интересна логика.
Зашто грип нема - бидејќи се држи дистанца и се носат маски
Зашто има корона - бидејќи не се држи дистанца и не се носат маски. :pos:
:bravobe:

@Bafra има смисла ова Зоте што вика?

Ронче целофанче златно, не знам зашто воопшто си на темава. Вакциниран си, заштитен си, иди барај си смештај низ ЕУ државите, гледај каде слободно ќе шеташ.
Само нареден период, најмал проблем ќе е короната. Може да се случи во МКД да доаѓаат и смештај да бараат.

Прегледај го приврзокот 301833
https://www.rt.com/russia/529388-soccer-team-vaccinaton-refused/

Значи без аутопсија не може да тврдиш дека е од вирус, може да е бактерија, може да друга причина.

Романски пулмолог тврди: Протоколот за Ковид-19 е тоа што ги убива пациентите!

https://www.mkvesti.mk/romanski-pul...t-za-kovid-19-e-toa-shto-gi-ubiva-pacientite/
Романкава едно време хит беше викаше дека ги излечи сите кои дошле кај неа. Се стиши некако околу неа али беше хит пред третиот бран ваљда се покажа како неуспешна.

Повоторно интересна логика.
Зашто грип нема - бидејќи се држи дистанца и се носат маски
Зашто има корона - бидејќи не се држи дистанца и не се носат маски. :pos:
:bravobe:

Ронче целофанче златно, не знам зашто воопшто си на темава. Вакциниран си, заштитен си, иди барај си смештај низ ЕУ државите, гледај каде слободно ќе шеташ.
Само нареден период, најмал проблем ќе е короната. Може да се случи во МКД да доаѓаат и смештај да бараат.

Хитот е тој што коронава е много позаразна. Грип имаше ама на многу мало ниво иначе сега низ Германијава респиративните заболувања како грипот од после се шират посебно кај децата низ градинките каде не важат никакви мерки. Забавени ама не заборавено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom