Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.594
И јас исто викам дека свесноста и одговорноста кај лекарите (и остатокот од медицинските лица) треба да е на повисоко ниво и за истите треба да биде задолжителна вакцинацијата(освен кај лица тоа не е возможно), ама па форумски доктори нејќат ни да размислат за ништо друго освен совршена вакцина....Наќо, на твојот коментар „да не заборавиме“ дека прв од првичните случаеви бил брачен пар од Дебар (се надоврзуваш на Берик кој кажува за кластери на албанскиот етникум) јас се надоврзувам на муабетот „да не заборавиме“ и четвртиот случај т.е. докторката и директорката на дерматологија кои спаѓаат во првите случаеви (четври по ред) факт ли? факт!
...потоа велиш дека дебарскиот брачен пар „сокриле“ дека доаѓале од Италија, а јас само се надоврзувам дека докторката во такви услови топло ладни инфо за заразна болест, отишла на скијање во Италија, парот од Дебар барем се враќале од работа, а не од шетање,
...потоа велиш дека дебарскиот пар „сокриле на граница“ излажале или било што, а јас се надоврзав на сето тоа што направила докторката ниту кажала на работа дека е инфицирала, продолжила со работа на клиника, одржала предавање пред медицински лица, ги отерала сите во изолација и вработените од клиника и присутните од предавање и сето тоа свесна и пресвесна како интелектуалка, одговорна на функција со реноме докторка што ли уште не, да ја споредувам за нејзина одговорност со некој „рандом албански пар“ од Дебар!
...све што си кажал е вистина не велам не, но одговорноста, кривицата, а со тоа и осуденоста не е иста, затоа и пишувам споредбено, каде каде е поголема одговорноста на мојот пример во споредба со дебарскиот пар, само толку, тоа не е инат туку само тежина на одговорност и кривица, тоа исто како тој рандом анонимус што украл 10 ќебапи што лежи во затвор со иста и поголема казна споредбено со некој функционер што украл милијарди,
тоа сакав Наќо да доловам, ништо повеќе!
Јебеш га.