Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што сега у Тетово повторно Албанците кластеришат и не кажуваат контакти, тоа е веќе скроз нормално нешто на кое никој не се потресува, како самиот потег да нема никаква врска со ширењето на индискиов сој.
Нема гајле, ние ќе ги почитуваме мерките, а кај нив не мора - како што беше кога таму немаше полициски час, а кај нас деца што шетаат кучиња апсеа со полициски бригади.
Да не заборавиме и дека првите случаи на Ковид во Македонија беа брачен пар,Албанци од Дебар кои на граница излажаа,поточно сокрија дека доаѓаат од Италија,у тоа време најголемото жариште на Ковид

Да не заборавиме и дека првите случаи на Ковид во Македонија беа брачен пар,Албанци од Дебар кои на граница излажаа,поточно сокрија дека доаѓаат од Италија,у тоа време најголемото жариште на Ковид
...а и докторката од скијање такоџе,

Нема потреба да спинуваш и релативизираш,само колку контра да ми реплицираш.Ако се чуствуваш навредена од мене,навреди ме и ти у приватни за не те банираат али не ја не ја искривувај дискусијата.Те гледам и у темана за политика нешто покушаваш,али не бива така

малку смешни уствари малку повеќе смешни се муабетиве дека сокриле односно излажале на граница од кај доаѓаат... со еден клик ти излага цела историја на граница.. кај си бил, шо си бил, колку време и слично.. а тоа шо нашиве граничари и цариници се неписмени и за 50/100€ праат се е друг муабет...

малку смешни уствари малку повеќе смешни се муабетиве дека сокриле односно излажале на граница од кај доаѓаат... со еден клик ти излага цела историја на граница.. кај си бил, шо си бил, колку време и слично.. а тоа шо нашиве граничари и цариници се неписмени и за 50/100€ праат се е друг муабет...
Тогаш мислам дека се пишуваше изјава на граница а не проверуваа дали е вистина содржината на изјавата.Беше оставено на свеста на луѓето,кои се покажаа како нелуѓе

Нема потреба да се фрла хајлајтот на нив ако не беа они друг ќе го пополнеше тој слот за да се исплука некој зашо тоа е неизбежно. Добра стратегијата. Следно ќе се покажуваат прсти меѓу вакцинирани и невакцинирани.После политика за признавање на вакцини. Зар ако мислевте дека доста се 2 дози само у србија 2 фабрики ќе се прават за вакцини. Цел живот дозата ќе си ја примаме, нормално првите 3 гратис зашо чичко дилер је кул а даље кој незнае ќе си осети на дело.

Според статистикиве до сега скоро 500 илјади луѓе примиле барем по 1 доза, 150 илјади официјално прележани а најмалку уште толку го имаат поминато без симптоми така да до Септември ќе имаме над милион вакцинирани/прележани. И да има нов бран не би требало да биде со големи рестриции и голема оптовареност на здравствените капацитети.

Нема потреба да спинуваш и релативизираш,само колку контра да ми реплицираш.Ако се чуствуваш навредена од мене,навреди ме и ти у приватни за не те банираат али не ја не ја искривувај дискусијата.Те гледам и у темана за политика нешто покушаваш,али не бива така
...аааа не фала, не идам во ЛП, познат си по пис муабет!

јас воопшто не спинувам, ја кажувам и друга страна,
вистина е дека докторката (директорка), ај што отишла на скијање кога не требаше да оди, ај што дојде инфицирана па не кажала, ај што беше директорка па пример за сите, морала да одржи предавање (не и стигаат парите) каде многу медицински лица се инфицицираа, а неа мува не ја лазеше што зела на врат толку колеги што ги зарази, барем да се извинеше!?

...а сега друга страна, друга докторка која работејќи со пациенти се заразила со коронавирусот и морала да плаќа партиципација за лекување, па плус на боледување ја воделе!

...знаеш која е разликата меѓу првата и втората докторка? се обидуваш да ме деградираш во пишувањето, па политика ова она сум сакала, еве кажи во што е разликата, еве јас ќутам, не оди тоа така или оди, нема - разлика?!

Последно уредено:
...аааа не фала, не идам во ЛП, познат си по пис муабет!

вистина е дека докторката (директорка), ај што отишла на скијање кога не требаше да оди, ај што дојде инфицирана па не кажала, ај што беше директорка па пример за сите, морала да одржи предавање (не и стигаат парите) каде многу медицински лица се инфицицираа, а неа мува не ја лазеше што зела на врат толку колеги што ги зарази, барем да се извинеше!?

...а сега друга страна, друга докторка која работејќи со пациенти се заразила со коронавирусот и морала да плаќа партиципација за лекување, па плус на боледување ја воделе!

...знаеш која е разликата меѓу првата и втората докторка? се обидуваш да ме деградираш во пишувањето, па политика ова она сум сакала, еве кажи во што е разликата, еве јас ќутам, не оди тоа така или оди, нема - разлика?!
Стануваше збор за првиот случај на Ковид во Македонија,не за 10ти,50ти,118ти.Ти текнува?Па зар од што брзаш да контрираш не ги ни дочитуваш постовите? Важно нешто контра да се напише?

Стануваше збор за првиот случај на Ковид во Македонија,не за 10ти,50ти,118ти.Ти текнува?Па зар од што брзаш да контрираш не ги ни дочитуваш постовите? Важно нешто контра да се напише?
...ми текнува, а тебе ти текнува, ај прочитај кој случај е? во насловот е, скрати малку од твоите цифри! од каде дошла директорката, не дошла од Италија? не минувала граница?
... ако споредуваш Дебар, со среде Скопје предавање на медицински лица, плус си одеше на работа цела дерматологија ја сјеба сите вработени во изолација, па ако се зема интелектуалноста, одговорноста и совеста на тие рандом дебарчани споредбено со директоркава, ај кажи ама искрено кој има повеќе згрешено и заразено?
... не одам контра Наќо, јас сум човек што сакам да се кажат и двете страни, а не да воздигнуваме едната страна според интересот, а за другата страна веќе ја заборавивме, ако има средина има и рамнотежа има и правилно расудување и нема пристрасност!

Последно уредено:
Нема потреба од чудење, нашла па зашла, како и сите на позиција во државава. И било гајле за општото добро.

Но, не знаев дека иако знаела дека е позитивна отишла да држи предавање каде што заразила многумина.Тој момент сум го пропуштил. Колкумина заразила? Можеш линкот за ова да ми го посочиш?

...ми текнува, а тебе ти текнува, ај прочитај кој случај е? во насловот е, скрати малку од твоите цифри! од каде дошла директорката, не дошла од Италија? не минувала граница?
... ако споредуваш Дебар, со среде Скопје предавање на медицински лица, плус си одеше на работа цела дерматологија ја сјеба сите вработени во изолација, па ако се зема интелектуалноста, одговорноста и совеста на тие рандом дебарчани споредбено со директоркава, ај кажи ама искрено кој има повеќе згрешено и заразено?
... не одам контра Наќо, јас сум човек што сакам да се кажат и двете страни, а не да воздигнуваме едната страна според интересот, а за другата страна веќе ја заборавивме, ако има средина има и рамнотежа има и правилно расудување и нема пристрасност!
Сега гледам дека ти уствари си зависник за инат терање,еј алооо прочитај го мојот пост што пишува.Пишува дека прв случај на Ковид се брачен пар од Дебар.Знаеш ли што значи зборот ПРВ? Што има врска неодговорното однесување на докторката подоцна со прв регистриран случај на Ковид? Бог да чува и да брани

...Наќо, на твојот коментар „да не заборавиме“ дека прв од првичните случаеви бил брачен пар од Дебар (се надоврзуваш на Берик кој кажува за кластери на албанскиот етникум) јас се надоврзувам на муабетот „да не заборавиме“ и четвртиот случај т.е. докторката и директорката на дерматологија кои спаѓаат во првите случаеви (четври по ред) факт ли? факт!

...потоа велиш дека дебарскиот брачен пар „сокриле“ дека доаѓале од Италија, а јас само се надоврзувам дека докторката во такви услови топло ладни инфо за заразна болест, отишла на скијање во Италија, парот од Дебар барем се враќале од работа, а не од шетање,

...потоа велиш дека дебарскиот пар „сокриле на граница“ излажале или било што, а јас се надоврзав на сето тоа што направила докторката ниту кажала на работа дека е инфицирала, продолжила со работа на клиника, одржала предавање пред медицински лица, ги отерала сите во изолација и вработените од клиника и присутните од предавање и сето тоа свесна и пресвесна како интелектуалка, одговорна на функција со реноме докторка што ли уште не, да ја споредувам за нејзина одговорност со некој „рандом албански пар“ од Дебар!
...све што си кажал е вистина не велам не, но одговорноста, кривицата, а со тоа и осуденоста не е иста, затоа и пишувам споредбено, каде каде е поголема одговорноста на мојот пример во споредба со дебарскиот пар, само толку, тоа не е инат туку само тежина на одговорност и кривица, тоа исто како тој рандом анонимус што украл 10 ќебапи што лежи во затвор со иста и поголема казна споредбено со некој функционер што украл милијарди,
тоа сакав Наќо да доловам, ништо повеќе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom