Луѓе со специфични здравствени проблеми, луѓе со алергии на одредени елементи од вакцината, болни од рак, трудници во прво тромесечие итн. Јас конкретно имам здравствена состојба поради која не ми било дозволено да примам вакцината од АЗ на пример.
Колку се такви ...
Конкретно за тебе ќе земеме пример: бидејќи ти не може да примиш вакцина (кој знае и дали е точно тоа што ти го рекле), сега мора јас, моите деца и уште 1000 други да се вакцинираме, иако статистички 99,999% се шансите без симптоми да пројдеме. Не бе златен, ти и другите што не можете, а сакате,
ќе си внимавате.
Исто како и претходно што си правеле и тие со рак и трудниците т.е. внимавале во сезоните на грип или стомачните проблеми да се држат понастрана.
Исто така популацијата што ја наброја, 99,5% им се шансите дека ништо нема да им е. Ова се официјални потврдени бројки, не твоите од ракав извадени.
60-70% заштита што не е јасно? Ваљда разбираш дека 70 е поголемо од 0 и дека вирусот многукратно полесно и побрзо се шири кај невакцинирани популации отколку кај вакцинираните?
Сега имаме многу невакцинирани, нема мерки, граници промаја, па помалку од 0.5% има позитивни. Значи твоето тврдење не е точно.
Многукратно секако ќе напишеш, кога не располагаш со бројки, затоа олабави со твоите заплашувања.
Реалноста е дека речиси да немавме случаи на грип, а Ковид по 1000+ случаи на ден. Лесно мутира, но вакцината сеуште пружа одредено ниво на заштита и против мутациите. Сите мутации што се појавија се појавија уште пред масовните вакцинации или на местата каде што нивото на вакцинација е многу ниско.
Да напишеш дека сме немале грип и да веруваш во такво нешто, само кажува дека имаш смисла за хумор.
И пред вакцината 99.5% лесно се справија. Од тие 0,5% добар дел ќе имаат сериозни проблеми и со две дози вакцина.
Освен психолошки заштитен да се чувствуваш, реално ништо друго не добиваш.
Луѓево што после вакцината кажуваат дека имале потешки симптоми, дома си кулираат, но со истите тие симптоми, а и послаби, да ги добиеа пред вакцината, ќе трчаа да најдат место по болниците, ќе кљукаа антибиотици.
П.С.
Пази мајката, вакцината кај тебе
можеби, значи можеби ќе предизвика некаков мал проблем и ти си решил да не се вакцинираш.
Како што тебе ти е гајле дали јас или моите деца би имале некоја негативна нус појава, а за тебе си внимаваш, исто и мене ми е гајле за тебе, затоа не кажувај другите дека се себични, кога ти си исто, дури си и
лицемер. Внимавај си и не присилувај други за тебе нешто да прават, зашто ќе дојде време и ти кога ќе бидеш присилен, ама тогаш и ја ќе си