Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...грешка си, мутации на коронавирусот настанува токму од вакцинираните, за да ја ,,избегне,, вакцината во телото, коронавирусот мутира, за да ја излаже создадената антитела од вакцината, што мислиш делта сојот како настанал,
...инаку, врз база на ова сознание за мутациите, се испитува можност на создавање на синтетски добиен ,,лажен,, коронавирус кој не е вирулентен, а ќе ја заземе улогата и ,,ќе го излаже,, и ќе го спречи вирулентниот вистинскиот коронавирус, ама тоа отом потом!
Тотално неточно. Не знам од каде потребата да се шират вака лажни факти?

Делта мутацијата е 2 месеца пред било која вакцина да биде масновно делена во Октомври 2020та. Ниту една од мутациите не е појавена во масовно вакцинирано население и тоа што го пишуваш како можност само ретко се забележува, а каj овој вирус не е до сега забележано.

...грешка си, мутации на коронавирусот настанува токму од вакцинираните, за да ја ,,избегне,, вакцината во телото, коронавирусот мутира, за да ја излаже создадената антитела од вакцината, што мислиш делта сојот како настанал,
...инаку, врз база на ова сознание за мутациите, се испитува можност на создавање на синтетски добиен ,,лажен,, коронавирус кој не е вирулентен, а ќе ја заземе улогата и ,,ќе го излаже,, и ќе го спречи вирулентниот вистинскиот коронавирус, ама тоа отом потом!
Ne.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Делта мутацијата е 2 месеца пред било која вакцина да биде масновно делена во Октомври 2020та. Ниту една од мутациите не е појавена во масовно вакцинирано население и тоа што го пишуваш како можност само ретко се забележува, а каj овој вирус не е до сега забележано.

1626127520747.png
тука кажува другче

Луѓе со специфични здравствени проблеми, луѓе со алергии на одредени елементи од вакцината, болни од рак, трудници во прво тромесечие итн. Јас конкретно имам здравствена состојба поради која не ми било дозволено да примам вакцината од АЗ на пример.

Колку се такви ...

Конкретно за тебе ќе земеме пример: бидејќи ти не може да примиш вакцина (кој знае и дали е точно тоа што ти го рекле), сега мора јас, моите деца и уште 1000 други да се вакцинираме, иако статистички 99,999% се шансите без симптоми да пројдеме. Не бе златен, ти и другите што не можете, а сакате, ќе си внимавате.
Исто како и претходно што си правеле и тие со рак и трудниците т.е. внимавале во сезоните на грип или стомачните проблеми да се држат понастрана.

Исто така популацијата што ја наброја, 99,5% им се шансите дека ништо нема да им е. Ова се официјални потврдени бројки, не твоите од ракав извадени.

60-70% заштита што не е јасно? Ваљда разбираш дека 70 е поголемо од 0 и дека вирусот многукратно полесно и побрзо се шири кај невакцинирани популации отколку кај вакцинираните?
Сега имаме многу невакцинирани, нема мерки, граници промаја, па помалку од 0.5% има позитивни. Значи твоето тврдење не е точно.
Многукратно секако ќе напишеш, кога не располагаш со бројки, затоа олабави со твоите заплашувања.

Реалноста е дека речиси да немавме случаи на грип, а Ковид по 1000+ случаи на ден. Лесно мутира, но вакцината сеуште пружа одредено ниво на заштита и против мутациите. Сите мутации што се појавија се појавија уште пред масовните вакцинации или на местата каде што нивото на вакцинација е многу ниско.

Да напишеш дека сме немале грип и да веруваш во такво нешто, само кажува дека имаш смисла за хумор.

И пред вакцината 99.5% лесно се справија. Од тие 0,5% добар дел ќе имаат сериозни проблеми и со две дози вакцина.
Освен психолошки заштитен да се чувствуваш, реално ништо друго не добиваш.
Луѓево што после вакцината кажуваат дека имале потешки симптоми, дома си кулираат, но со истите тие симптоми, а и послаби, да ги добиеа пред вакцината, ќе трчаа да најдат место по болниците, ќе кљукаа антибиотици.

П.С.
Пази мајката, вакцината кај тебе можеби, значи можеби ќе предизвика некаков мал проблем и ти си решил да не се вакцинираш.
Како што тебе ти е гајле дали јас или моите деца би имале некоја негативна нус појава, а за тебе си внимаваш, исто и мене ми е гајле за тебе, затоа не кажувај другите дека се себични, кога ти си исто, дури си и лицемер. Внимавај си и не присилувај други за тебе нешто да прават, зашто ќе дојде време и ти кога ќе бидеш присилен, ама тогаш и ја ќе си :свиркам:

We are monitoring multiple variants; currently there are four notable variants in the United States:
B.1.1.7 (Alpha): This variant was first detected in the United States in December 2020. It was initially detected in the United Kingdom.
B.1.351 (Beta): This variant was first detected in the United States at the end of January 2021. It was initially detected in South Africa in December 2020.
P.1 (Gamma): This variant was first detected in the United States in January 2021. P.1 was initially identified in travelers from Brazil, who were tested during routine screening at an airport in Japan, in early January.
B.1.617.2 (Delta): This variant was first detected in the United States in March 2021. It was initially identified in India in December 2020.
First coronavirus vaccine shots given outside trials in U.S., administered on 14 Dec. 2020,
... потреба за реалност и вистина,

Последно уредено:
Само шо индија почна со вакцинација во јануари, а делта варијантата е детектирана во октомври.

Бета варијантата е од мај 2020.

Само шо индија почна со вакцинација во јануари, а делта варијантата е детектирана во октомври.
Бета варијантата е од мај 2020.
...па и коронавирусот се детектира во декември 2019, ама пандемија се прогласи во март 2020,
,,..there are three mutations of particular interest in the spike region of the lineage B.1.351 genome,,

па сега види ти за која бета варијација да се одлучиме датумски да бидеме прецизни,

Beta variant also known as lineage B.1.351 is a variant of SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19. One of several SARS-CoV-2 variants believed to be of particular importance, it was first detected in the Nelson 8 Bay metropolitan area of the Eastern Cape province of South Africa in October 2020, which was reported by the country's health department on 18 December 2020. Phylogeographic analysis suggests this variant emerged in the Nelson Mandela Bay already in July or August 2020.

Последно уредено:
...па и коронавирусот се детектира во декември 2019, ама пандемија се прогласи во март 2020,

We are monitoring multiple variants; currently there are four notable variants in the United States:
B.1.1.7 (Alpha): This variant was first detected in the United States in December 2020. It was initially detected in the United Kingdom.
B.1.351 (Beta): This variant was first detected in the United States at the end of January 2021. It was initially detected in South Africa in December 2020.
P.1 (Gamma): This variant was first detected in the United States in January 2021. P.1 was initially identified in travelers from Brazil, who were tested during routine screening at an airport in Japan, in early January.
B.1.617.2 (Delta): This variant was first detected in the United States in March 2021. It was initially identified in India in December 2020.
First coronavirus vaccine shots given outside trials in U.S., administered on 14 Dec. 2020,
... потреба за реалност и вистина,
Значи сама себе се поби. Мутациите се пред масовната вакцинација.

создадените антитела*

Бидејќи "антитела" е множина од "антитело".

Колку се такви ...

Конкретно за тебе ќе земеме пример: бидејќи ти не може да примиш вакцина (кој знае и дали е точно тоа што ти го рекле), сега мора јас, моите деца и уште 1000 други да се вакцинираме, иако статистички 99,999% се шансите без симптоми да пројдеме. Не бе златен, ти и другите што не можете, а сакате, ќе си внимавате.
Исто како и претходно што си правеле и тие со рак и трудниците т.е. внимавале во сезоните на грип или стомачните проблеми да се држат понастрана.
Доволно се и шансите без симптом да пројдеш се значајно помали од 99.999%.
Јас си примив Фајзер, така да не се секирај за мене ти. Него повеќе секирај се за себе затоа што затварања и рестрикции и маски нема да завршат благодарение на вас „паметните“, а да кажеш на болен од рак да се пази (не дека тие не се пазат секако) кога мора да оди по болници цело време......ај да не бидам груб.

Исто така популацијата што ја наброја, 99,5% им се шансите дека ништо нема да им е. Ова се официјални потврдени бројки, не твоите од ракав извадени.
Од ракав вадени бројки?

Сега имаме многу невакцинирани, нема мерки, граници промаја, па помалку од 0.5% има позитивни. Значи твоето тврдење не е точно.
Многукратно секако ќе напишеш, кога не располагаш со бројки, затоа олабави со твоите заплашувања.
Имаш држава по држава за случаи и на овој линк https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=OWID_WRL за бројките на вакцинации. Не знам дали приметуваш, но постои силна корелација меѓу опаѓање на случаи и бројот на новозаболени и умрени.

Ние имаме значаен број на луѓе со имунитет стекнат поради прележан ковид, имаме вакцинација и сезона во годината кога вирусот е најслаб. Совршена комбинација бројките да бидат ниски.

Да напишеш дека сме немале грип и да веруваш во такво нешто, само кажува дека имаш смисла за хумор.

Да, https://amp.usatoday.com/amp/708831...ZWV5jbm0I0c2YGDfj1QdEttFQ3PddPAiA-gTtHZYpjOsQ

Во САД од 38 милиони случаи на грип во сезоната 19-20, паднаа на 2038 случаи во 20-21. Горе - доле секаде имаме ист тренд, но најлесно е да се најдат извори за Америка.

Од 22.000-34.000 на 600 мртви во цела сезона.

Само за споредба во пикот 300.000 + случаи на ден и 4500 мртви на ден имаше Америка со тие мерки од Ковид.

П.С.
Пази мајката, вакцината кај тебе можеби, значи можеби ќе предизвика некаков мал проблем и ти си решил да не се вакцинираш.
Како што тебе ти е гајле дали јас или моите деца би имале некоја негативна нус појава, а за тебе си внимаваш, исто и мене ми е гајле за тебе, затоа не кажувај другите дека се себични, кога ти си исто, дури си и лицемер. Внимавај си и не присилувај други за тебе нешто да прават, зашто ќе дојде време и ти кога ќе бидеш присилен, ама тогаш и ја ќе си :свиркам:
Јас мојата работа си ја завршив ;) Ти или твоите деца да имате „негативна нус појава“ (ко да им позитивна нус појава :pos:) освен малаксаност и болка во рамото се помали од тоа солидно да ве здрма Ковид.

создадените антитела*
Бидејќи "антитела" е множина од "антитело".
...оди смени ги сите анализи и лаборатории каде така пишува, еднаш се изјаснив да не се повторам, тебе наводниците добри ти се?
...и друго, може мислев на двете антителА, она циркулирачка заштитна и таа клеточна заштитна антитела, пошто нели не се исти,
... се подразбира антителО IgG заштитна, но ете така ја пишуваме, па кога изговараме исто антителА, сега учебниците ако идеме во школо ќе кажеме антителО кога ќе одговараме, ама овде ете подобро звучи антитела IgG и сега што?

Антитела ИгМ (IgM)

Антителата ИгМ (IgM), кои се показател на свежа вирусна инфекција, се појавуваат непосредно пред, за време или по појавата на првите симптоми на болеста, во зависност од времетраењето на инкубацијата. Просечното времетраење на инкубацијата (времето што изминува од контакт со изворот на инфекција со САРС до појавата на првите симптоми) е 4-5 дена и може да биде од 3 до 14 дена.

Антителата на ИгМ (IgM) достигнуваат највисоко ниво во серумот една недела по појавата на првите симптоми на болеста, а потоа се намалуваат, така што во третата недела од почетокот на болеста тие обично не можат да се најдат во серумот.

Антитела ИгА (IgA)

Антителата ИгА (IgA) се локални антитела кои при свежа инфекција се концентрирани на површината на мукозната мембрана на грлото, носот, цревата и секретите. Тие се појавуваат неколку дена по појавата на симптомите и достигнуваат максимум две недели по појавата на болеста, а потоа опаѓаат и исчезнуваат околу 4 недели по појавата на симптомите.

Колку време е потребно за да се развијат антитела на ИгГ (IgG) кои потврдуваат дека болеста е прележана?

Антителата на ИгГ (IgG) почнуваат да се формираат во втората недела од болеста и го достигнуваат највисокото ниво околу 4 недели по појавата на симптомите. Приближно 6 недели по инфекцијата, 94-98 проценти од пациентите покажуваат покачено ниво на ИгГ-антитела.

Тие обично се покачени кај луѓе кои имаа потешка клиничка слика. Овие антитела остануваат во телото долго време и се показател за претходна инфекција....,,,

Herpes zoster virus – Varicela ( VZV) IgM antitela
крвELISA
25 Herpes zoster virus – Varicela ( VZV) IgG antitelaкрвELFA
26Influenca A antitelaкрв
27Influenca A virus RNAбрис од грло и нос, назофарингиален брис, бронхо- алвеоларен аспиратReal time- PCR
28Influenca B antitela

Последно уредено:
...оди смени ги сите анализи и лаборатории каде така пишува, еднаш се изјаснив да не се повторам, тебе наводниците добри ти се?
...и друго, може мислев на двете антителА, она циркулирачка заштитна и таа клеточна заштитна антитела, пошто нели не се исти,
Извини кои клеточна заштитна антитела? :facepalm:

Да си мислела на "двете антитела", повторно ќе требало да напишеш "создадените антитела", а не "создадената антитела", бидејќи се две, множина.

Мене ми е глупаво да набедувам некого да се вакцинира или да не се вакцинира затоа што нема ефект. А до колективен ќе стигнеме и преку прележани+вакцинирани, така не знам што се потресуваш. Башка веќе ти кажав, СЗО рече и целосно вакцинираните да си носат маски поради опасност од Делта сојот! Од маската нема да се спасиш така лесно.

Можеш да играш на картата "морален победник", апсолутно не ме интересира. Вакцината е индивидуално добро, а не колективно. Така ти како еве вакциниран (т.е. заштитен) и преносител си опасност за мене, а не јас за тебе.
Не заборавај дека вирусот може да мутира и во природата. ;)

пи.ес. Нема потреба од нови мерки, сем негативен тест за влез во државава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom