Игорче немам сили и енергија многу да се објаснувам на оваа тема,ама ајде ќе се обидам:Што побрзо и повеќе се вакцинираме то побрзо ќе ја надминеме пандемијата. Едноставно е.
Ние обичните смртници не сме ни приближно квалитетно информирани како што мислиме,па оттука паѓаат во вода сите интерпретации,графикони,анализи или што и да е околу оваа тема.
Колку јас како обичен смртник можам да знам дека некој ми ја кажува вистината,до колкава мера ми ја кажува вистината и дали ми ја кажува целата вистина во приказнава или можеби има и друго решение во приказнава ?
Гледаш дека помеѓу самите доктори има несогласувања околу вирусот и вакцините.
Едно нешто е сигурно,медиумски се напумпа работава и тоа е тоа што си го направи своето.Имаше еден член,не го памтам,ја даде една од најгенијалните изјави на темава: Да не бевте вие,немаше ни да знам дека постои вирусов.
Што понатаму ?
Вирусов не е некој ултра заразен или ултра смртоносен па да се потресуваме сега,да умираме од стравови...Премногу радикални мерки се воведоа за работа која не е до толку опасна.На народот му е преку глава.
А околу вакцината,ниту сакам,ниту пак смее некој да ми наметне дали да се вакцинирам или не.
И молим те,немојте со такви логики како тие погоре на The Trooper.
Ron Burgundy па кога ќе се убаци на темава со неговата генијалност...