Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Е па добро, табелата ми фати очи, мислев дека ја постираш затоа што е релевантна. Сега гледај, пак доаѓаме до мојата поента (ако се точни бројките што ги најдов). Јувентус во јануари нашол начин како да уфрли повеќе пари, преку спонзорство на дресот. Си обезбедиле луѓето 45м + бонуси. Сунинг можеше овде да уфрли некои од пријателите кои објективно можат да платат 20м за спонзорство без да им чуе, и да уфрлат свои 20 преку нив. Ова ако имаа некакви амбиции да ја подобрат состојбата на клубот.
Чекај, немаа забрани за вложување надвор од европа кинезите? Како би земале да пумпаат пари ако Кина забранува?
Остај ги ти Јуве, нив Ањели им е газда. Никој не може да му забрани да ги земе Џип или Фиат како спонзор и да си плаќа и 100 милиони за спонзорство. Може и кинезите ќе направеа такво нешто да не беше банот.

Ние сме ебани највеќе од корона кризата и директно од кинеската влада. Да не беше таа забрана Сунинг сигурно ќе направеа нешто и ќе напумпаа пари во Интер. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
Ако ви е репер како било со Тохир, и колку се земало од Пирели, секако дека сега сте на седмо небо со Сунинг и со овие Socio, што год да е тоа.

Не се разбираме, многу едноставни поенти имам, вие се фаќате за збор или за бројка и ја терате дискусијата у три лепе. Еве ти ја поентата во кратки црти:

Не е битно кој е спонзор. 20-30 милиони се добри пари, не е тоа предмет на критика. Знаете што е проблемот? Тоа што други клубови имаат сопственици кои ќе направат се (и навремено) да уфрлат пари, да си ги зајакнат клубовите и да бркаат резултат. Ние тоа го немаме. Тоа е целата поента.

Дека и сега, во идеална ситуација да внесат пари, не го направија тоа. Не се ова Кајгана муабети, ова е просто како два и два: ако Џек Ма или газдата на Самсунг ми е пријател и ако сакам да финансирам 40 милиони, ќе финансирам 40 милиони. Мои пари, не нивни. Ако не сакам да финансирам, ќе ви кажам дека имам финансиска дупка и ќе ви го продадам Хакими, а вие ќе ме браните на Кајгана и ќе викате браво Ио, како само ти текна тоа, генијално решение, браво! :aplauz:

Да, секако, Jeep е на Јувентус, полесно им е. Следната работа е повикај пријател. Ако не ги бива за толку, зошто ми се?

Ние можеме да се заебаваме (и ќе се заебаваме) со Јувентус затоа што напнуваат да освојат ЛШ а не можат, ама барем нивните газди одат по резултат. Тие прават се за на крајот на годината да имаат резултат. Нашите газди слабеат победничка екипа и ви велат дека не е страшно ако сме во топ 4. И вие им викате браво.

Тие се поентите. И многу е едноставно, Сунинг во моментов не ги исполнуваат моите критериуми како навивач за да го водат Интер. Јас го гледам Интер историски во топ 10 во Европа и сакам да имам управа која ќе работи на тоа секогаш да бидеме во топ 10 во Европа и први во Италија. Управа која ќе работи за резултат, а не за мочани финансиски статистики.

Тоа е тоа, инаку ова што вика @SK-92 дека ако не биде тоа и тоа, тогаш ќе ги критикуваме... тоа се вика праг на толеранција. Некој има повеќе, некој помалку. За мене Сунинг умреа затоа што немаат амбиција, не преземаат ризици, не вложуваат свои средства и излегуваат со изговори цело време. Тие беа прав избор за Интер, ама не се повеќе. Сите ќе дојдете на ова, за неколку месеци, или година две, кога ќе ви продадат уште играчи и ќе ви кажуваат дека клубот мора да се самофинансира (од продажба на играчи). Мене воопшто не ме интересира дали нивните проблеми се објективни или не, или нека го издигнат клубот или нека се изгубат.

Се надевам ова е доволно просто.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.346
Поени од реакции
11.775
Хакими го отследил Интер на инста, хехехе човекот што го бацуваше амблемот на Меаца и викаше дека ќе остане. Ихихиосоно
Па му ги даде клоците Интер, тимот чиј што амблем го бацувал.

Член од
29 април 2018
Мислења
93
Поени од реакции
128
Фрапантна изјава, која директно го негира тоа дека клубот го брка.
А и тешка глуперда да ти бил Хакими, сонува да игра за еден од најголемите клубови и да освојува титули.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.346
Поени од реакции
11.775
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.768
Нема овде ништо што ни докажува дека НЕ му ги дале клоците.
Можеби ова е откако било решено да се продаде.
Па не е ни дека он со преголема желба потпишал за Интер.
Мислам дека он е свесен за сопствените квалитети и потпиша со Интер за да се докаже, во што и успеа.
Јас за него сметам дека ако не сме го продаделе летово, наредно сигурно.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.671
Поени од реакции
7.314
Ориали, треба доживотно да биде у Интер, среќа носи тој.

Се на се, одлична сезона за Барела, Басто и Лаутаро, им се врати за изгубеното финале против Севиља.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.167
Отиде фудбалскиот великан Жоао Марио за безпари,односно нашле споразум да раскинат договор.
45 милиона буквално фрлени во вода и тоа у оние тешки времиња коа најјако и безмилосно се боревме со ФФП :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
Ориали, треба доживотно да биде у Интер, среќа носи тој.

Се на се, одлична сезона за Барела, Басто и Лаутаро, им се врати за изгубеното финале против Севиља.
У меѓувреме Сенси кој два дена пред да се собере тимов се повреди и отпадна од списокот на Манчини, вчера, за време на прославата

Несреќа од персона.

Kajgana Shop

На врв Bottom