Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
Ок не се нервири ајде догодина на дресот ќе ни биде спнзор ПорнХуб за 40-50М, бе куууул анд релакс.
Би те ставил на листата ама ќе ми расипеш просек :kuracc:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.768
Ова ја го зборам години уназад.
Ако сакаа ќе најдеа (и ќе најдат)начин пари да се внесат.
Ако не се способни,ако неможат,не сакаат или штокурзнам ја ќе ги плукам.

Не е ова колонијал од дебар маало, па ај ќе го земеме да го работиме,ако не бива,ќе го остапиме на друг или ќе го затвориме,110+ години историја и светско реноме е у прашање,мајката да им ја изнаебам кинеска.

Јбг неможе сите да бидеме Кастиеловци и све да ни биде ок,мора да има и навијачи ко мене кои се задоволни само со многу.
Таков сум за се во животот,па и за Интер.
Медиокритет мене уопште не ме бендисува.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Абе тебе човек ако те чита ќе мисли Ливерани ни е тренер и во напад го имаме Стефано Окака.
Убаво е да се биде амбициозен и да се задоволуваш само со многу, ама треба да се биде реален малку.
И јас можам да кажам дека сум како тебе и да барам тука Мбапе, Нејмар и Халанд да бидат во Интер инаку нема да бидам задоволен...ама реалноста е дека моментално во оваа ситуација треба да бидеме задоволни дека во Интер играат играчи од типот на Лукаку, Лаутаро. Барела, Шкриниар, Де Фрај, Бастони, Ериксен...а не Мело, Кондогбиа, Нагатомо и Сена Мианг.
Не сум те читал кога кинезиве го превземале Интер, мислам дека не бев активен тогаш на форумов. Ама ако си имал очекувања дека ќе праат дрим тим со Меси и Модриќ тогаш проблемот не е со кинезите, туку со твоите очекувања кои се нереални.
Донесоа титула после 11 години во Серија А, тимот во мои очи е сосема солиден и не знам што има секој ден да вртиме муабет за едното исто односно дека се распаѓаме. Ете им се скратија приходите од ЛШ лани затоа што испаднаве по групи, не продадоа ниту една влезница цела сезона и многу ферски е да имаме намален буџет. Ама вие гледате што прави ПСЖ и Ман Сити па зашто и ние не сме како нив. Зашто, да му ебеш матер зашто...
Бољи вака него како со Морати, да имаме скапи играчи а да плива клубот во долгови. Долгорочно ова е подобра опција. А ниеден газда нејќе да фрла пари во бунар. Дури и Морати со сила тераше последните години и кога ја оствари целта си замина од клубот.

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
20m od eden sponzor i ne e nesto wow iako zimaa 10 do sea, ama gi realiziraa najavite deka ke se 25 do 30m vkupno koga ke se zeme sve vo predvid. Od Italija se ekipa koja zima najmnogu od glavniot sponzor na dres ali vo prikaznava vlegoa i Lenovo ( koi ke se sedat na zadnata strana od dresot dole najverojatno ) taka da od toa nalepnicite na dres ke zimaat 25 do 30m godisno, a do sea zimaa 9 ili 10.
Ima razlika kako i da ja vrtite, da zemaa samo 9-10m poveke ke bese smesno, ali sumata moze da dogura do 20m poise, so that's something, baska 2 godini veke se najavuvase deka celta e da zimaat 25 do 30m evra za sto u globala i site na temava cekaa da se desi, taka da ne gledam sea sto e problemot koga toa vetuvanje e bukvalno ispolneto.

Ako se samo 20 togas moze da se mrci, i mene mi bese sve toa meh ustvari ama posle gleam i Lenovo deka se ubacija u celava prikazna taka da toa sto u globala se najavuvase poveke do godina dena i ke se desi, od sponzori na dres ke zimaat 25m+, za razlika od dosegasnite 9-10.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
Сакам да им верувам на бројките што ги постираше @SK-92, ама:

Juventus recently signed a three-year extension with longstanding front-of-shirt sponsor Jeep, which will cover the 2021-22 to 2023-24 seasons, and is worth a basic €45m ($55m) per-year, plus variable amounts based on sporting results. It represents a 7.1% increase in value on the previous deal and is likely to further contribute to the significant commercial gap between Juventus and the remaining 19 Serie A clubs.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
И мене ми беше чудно тоа за Jeep и Јуве, знам дека зимаа доста од нив али колку поим немав.
Али не е ни битно тоа, битно е дека тоа што беше најавувано а тука се чекаше за реализација, они го исполнуваат, ако се вистинити најавите дека може да се догура до 30м годишно од спонзорите на дресот, пак ке кажам, глупо е да се критикуваат за нешто што и самите ние чекавме да се деси.

Небитно ми е кој спонзор иначе стои на дрес, најискрено, ја поише се замарам дали ќе го личи истиот на дрес или не, пример Јунајтед и Шевролет не можам да ги глеам, многу ружно ми стои тоа на нивниот дрес и им го гнаси, се надевам овие ќе легнат добро, логото ми е ок ама можно е тоа да не стои туку нешто друго така да ќе видиме официјално како ќе изгледа дресот деновиве ваљда.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.768
Сакам да им верувам на бројките што ги постираше @SK-92, ама:

Juventus recently signed a three-year extension with longstanding front-of-shirt sponsor Jeep, which will cover the 2021-22 to 2023-24 seasons, and is worth a basic €45m ($55m) per-year, plus variable amounts based on sporting results. It represents a 7.1% increase in value on the previous deal and is likely to further contribute to the significant commercial gap between Juventus and the remaining 19 Serie A clubs.

Не ме читаш.
Тие бројки беа за сезоната 2019-20.
Поставив и линк од страната а можеш да видиш дека и Пирели е сеуште кај Интер. Ова ти што си го постирал е за од следнава сезона и наредните две.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
Не ме читаш.
Поставив и линк од страната а можеш да видиш дека и Пирели е сеуште кај Интер. Ова ти што си го постирал е за од следнава сезона и наредните две.
Е па добро, табелата ми фати очи, мислев дека ја постираш затоа што е релевантна. Сега гледај, пак доаѓаме до мојата поента (ако се точни бројките што ги најдов). Јувентус во јануари нашол начин како да уфрли повеќе пари, преку спонзорство на дресот. Си обезбедиле луѓето 45м + бонуси. Сунинг можеше овде да уфрли некои од пријателите кои објективно можат да платат 20м за спонзорство без да им чуе, и да уфрлат свои 20 преку нив. Ова ако имаа некакви амбиции да ја подобрат состојбата на клубот.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.768
Е па добро, табелата ми фати очи, мислев дека ја постираш затоа што е релевантна. Сега гледај, пак доаѓаме до мојата поента (ако се точни бројките што ги најдов). Јувентус во јануари нашол начин како да уфрли повеќе пари, преку спонзорство на дресот. Си обезбедиле луѓето 45м + бонуси. Сунинг можеше овде да уфрли некои од пријателите кои објективно можат да платат 20м за спонзорство без да им чуе, и да уфрлат свои 20 преку нив. Ова ако имаа некакви амбиции да ја подобрат состојбата на клубот.
Ама Ио они за плата на играчи плаќаат дупло ако не и тродупло повеќе од нас. Не можам сега и за тоа да наоѓам табели. :)
Кај нив овие 45 мил. се исто за да пополнат дупки. Ако не се ослободат од Роналдо и они не се во некоја завидна позиција. А ако го продадат Роналдо, што потоа? Така да ако единствен конкурент ни е Јуве, не треба да се замараме дали биле 25/30 или биле 40.
Ете они 45 мил. (тие бонуси мислам дека се слични како тие од 19/20 односно ако освојат нешто екстра милион или два) а ние само 15 помалку а платите огромна разлика. Реално за Јуве да го рачунаме дека значително заработува од спонзорство треба сумата да биде над 50 мил.
Да не се разбереме погрешно, не ни ова џекпот за Интер, ама е сосема солидна сума знаејќи дека е пута 3 од лани.
Ако издржиме оваа година, и ако се вратат фановите барем 25-35% плус да заработиме екстра од ЛШ догодина можеме да збориме за сериозни инвестиции.
Ако испадне сето ова, а нема инвестиции е тогаш може да јадеме гомна и да им ебеме се живо и диво.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
Да ио све е ова убаво, на кајгана муабет каде све е така лесно, едноставно и изводливо. У реалноста никој не знае како ќе се одвиваат работите на терен, дали ќе има публика, пари и слично, колку од тие компании се погодени исто од кризава, и сеа ти доаѓа Сунинг и ти вика дај 40м за спонзорство а ПРЕД пандемијата муабетиве на темава и сите шпекулации беа такви каков што е и моменталниов договор, 25-30м годишно, за разлика од оние мизерни 9 за кои бевме врзани со Пирели

Јувентус најде начин зашто Jeep e на Fiat, не знам дали беше свесен за ова, е сеа како истово Сунинг би го направиле, имаат своја компанија па да даат 50м годишно ко што Јуве направиле ? Немаат, така да зашто воопшто се влечат такви споредби за нешто неизводливо, башка и они многу го јадеа исто од кризава, плус компанија од Кина која би вадела пари од Кина за спонзорирање на клуб во Италија е no can do муабет во моментов, беше далечната 2017 мислам, или 18та, небитно, кога Интер беа врзани со Пирели до 2021, иначе уште тогаш ќе залепеа нешто кинеско кај нас и зз али мораше да се чека до оваа година.
А до оваа година мал милион срања се десија во светов али еве и тоа е небитно, ама стварно не знам како не ви сметаше буквално ИСТОВО 2 години дур се шпекулираше, туку се тераше со муабетите све е боље од тие 9м на Пирели, за да сеа откако тоа го реализираше тимов, ете ви смета, као незадоволни сте, или тренд е све да се критикува тука, дури и она ветување за кое сите се надевавте дека ќе се деси :))

Не сфаќам стварно, да ветувале 50м годишно, 40, ќе ве разберев, вака очекувањата уште пред пандемијата од клубот беа вакви, и сите шпекулации налагаа ваков дил од финансиска гледна точка, не памтам некој да ветувал 50м годишно само од спонзори на дрес, 99% од шпекулациите за сумата беа вакви, со тоа што неколку различни спонзори беа во игра ко Самсунг, Xiaomi, Evergrande и ред други.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
иначе уште тогаш ќе залепеа нешто кинеско кај нас и зз али мораше да се чека до оваа година.
Па залепија. Сунинг.ком е спонзор на тренинг опремата и има авторски права за тренинг центарот за што Интер зима 16 милиони евра.

Небитно е тоа изгледа.

Друго нешто, изгледа луѓето од Самсунг и Али Баба немаат ич пријатели у светов со оглед на тоа што се спонзори на точно 0 битни клубови у Европа.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
Еве рандом муабет од 2020, Ноември

The Serie A outfit have partnered with Pirelli since the 1995/96 campaign in a deal that brings in a reported €10.5 million (US$12.5 million) per year. However, the Inter hierarchy reportedly value the shirt sponsorship at approximately €25 million (US$29.9 million) annually, rising to €30 million (US$35.9 million) with bonuses.

Еве ви рандом муабет од 2019 година, значи пред пандемијата

As per Corriere dello Sport’s report, Pirelli will remain a club sponsor going forward albeit in a different and as yet unknown capacity but will not be on the front of the Nerazzurri’s jerseys. A Chinese company, who will give Inter between €25-30 million a season will come in and replace them.

Не мора да копаме што тогаш се пишувало на истава оваа тема, за овој муабет.

И ај сеа еве као дај ќе критикуваме нешто што тогаш уствари нас ни беше ок и немавме ништо против да се деси бидејќи тажни 9-10 зимаа од Пирели, и тоа у pre-pandemic период кога за све се имаше пари и бизниси цутаа, зашо ? Јер је тренди на темава само да се кења. Нема везе што пред пандемија ова ви било ок, за да после пандемија кога цел свет финансиски секна, не ви е ок, ете, ќе се напраиме наудрени и овој така малце битен момент ќе го изигнорираме за да не го нарушиме трендов у темава, а тоа е константно да се јаде гомна за Интер.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Можеби најмртов дрес во историјата на клубов. Се надевам нема да биде ова срање.
А спонзорот, боље изгледа на долната слика. Ама џабе кога е залепено на ова мртвило од змиска кожа.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
Тој ќе биде гомно едно уште пред месец ипол ти пуштив слики ме реметевте со стекот, соочи се со таа реалност и не драми. Реков ја, тој четвртиот шарениот на крај најбољи ќе ни биде, мош ќе убодат до душа со третиот нешо.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.585
Не ме читаш.
Немој да го мафташ другар ми @Io Sono Interista , не е убаво.

Од официјалните извештаи на Јувентус:
JEEP SPONSORSHIP CONTRACT
Due to the excellent sport performances achieved in recent years by the First Team, which contributed to the Club’s improved
UEFA ranking, and due to the increased Juventus brand awareness at a worldwide level, on 24 October 2019 Juventus and FCA
Italy S.p.A. agreed to increase the yearly fixed Jeep sponsorship consideration by € 25 million for 2019/2020 and 2020/2021
football seasons, including of certain additional sponsorship rights. The other provisions set out in the sponsorship agreement
executed in April 2012 and in force until 30 June 2021 remain unchanged.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.768
Немој да го мафташ другар ми @Io Sono Interista , не е убаво.

Од официјалните извештаи на Јувентус:
JEEP SPONSORSHIP CONTRACT
Due to the excellent sport performances achieved in recent years by the First Team, which contributed to the Club’s improved
UEFA ranking, and due to the increased Juventus brand awareness at a worldwide level, on 24 October 2019 Juventus and FCA
Italy S.p.A. agreed to increase the yearly fixed Jeep sponsorship consideration by € 25 million for 2019/2020 and 2020/2021
football seasons, including of certain additional sponsorship rights. The other provisions set out in the sponsorship agreement
executed in April 2012 and in force until 30 June 2021 remain unchanged.
Не мафтам никој.
Веста која јас ја постирав е напишана Август месец 2019та.
Ова ти што си го постирал е директно од јувентус.ком напишано Октомври месец 2019та дека го зголемиле спонзорството.
Мене не ни ми беше целта да споредам колку зима Јуве а колку Интер, туку да покажам дека 25-30 мил е сосема солидна цифра за Серија А.

Kajgana Shop

На врв Bottom