Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolku edna klima treba da dade na -7 test so izbran Pdesign X ti uste nenauci i ne ti ide matematikava.
Ako e 3.2 Pdesign na -7 testot mora da dade 88% od 3.2 a toa se 2.8kw i toa Tosotot go postiga ima PF za toa i sve sto treba, duri i Eurovent
Ako Pdesignh za Tundrata e 4.6kw na -7 treba da dade 4.07kw i tolku e izmerena. 4 dava i na -10 nedava 4.6kw (sea ti ne gi lazi lugeto) a nedava 4.6 zasto Bivalentna ne e -10 tuku -7.
Aj sea soberi dva Tosota po 2.8 se 5.6kw, a edna Tundra e 4kw !!!
Ja bi preporacal dva Tosota i stojam za toa, a ti pisi si firma u opis
Ne se sekiraj Lepi znae koj si ti i da te biva za direktor toa e fakt no treba da si objektiven da priznaes deka Gree klimive se so prosecen kvalitet duri i polosi od konkurenijata na drugive kineski klimi koga se raboti za modulacija i suvi defrosti Gree e nula ( 0 )Lepi vikas me biva za direktor?
Utre im baram pokacivanje na plata![]()
U pravu si, na 800w+ moduliraju.. niti te gree klima moduliraju na 700w..
, a u leru bez kompresora trose 80w - tj skoro pa isto isto kao 07LM kad greje sa kompresorom 
Гаранцијата кај Tosot не е како кај Gree, имаш 3 години безусловна гаранција ( како кај повеќето јапонски клими ако не се лажам ), така да барем тука чист си.Ти може и три тосота да препорачаш, тоа ќе биде плус 4500 за уште една монтажа и плус секоја година 800 денари продолжување гаранција во која се проверува пали гаси.
За фирмата и за покачување плата е добредојдено, колку е за крајниот корисник исплатливо е дискутабилно.
Јас до сега во простории 35-50м2 не сум видел слаби две клими елки наредени за кои треба плаќање непотребни дополнителни трошоци и каде секој нормален би наместил една јака клима.
Чак и ти самиот до вчера продаваше една амбер наместо две слаби, само одамна те научивме дека се вртиш на каде што дува ветрот.

Ah bre Rade, Amber 12k je jaca klima od te dve Fujitsu zajedno koje imas.... cak ti fali jos jedna 7k Fujitsu da bi imao kapacitet kao jedan Amber 12k.U pravu si, na 800w+ moduliraju, a u leru bez kompresora trose 80w - tj skoro pa isto isto kao 07LM kad greje sa kompresorom
![]()
Gree Amber 12 , GWH12YD-S6DBA2A , modulacija na grejanju , spoljna 0c , povrsina 40kvm.
GWH12YD-S6DBA2Ayoutu.be
I u pravu si za ove moje klime, nemam ih. U novom stanu se hladimo i grejemo termo peckom ukljucenom u dimnjak.
Ovaa Tosot Muse Eco ispaga deka e sver klima, modulacija perfektna.Гаранцијата кај Tosot не е како кај Gree, имаш 3 години безусловна гаранција ( како кај повеќето јапонски клими ако не се лажам ), така да барем тука чист си.
Баш тој модел јас го имам и сум задоволен од него, во зимата немав никаков проблем со него, е сега во помала просторија и плус изолирана го користам, но сепак задоволен сум.
По самата цена, претпоставувам дека тој модел си е наменет за помали простории, и еве во мојот случај си ја брка работата, а да се лажеме дека во големи простории, пример 30 квадрати, дека клима од 300 евра ќе брка работа, е нема потреба
![]()
Tosot Muse Eco 3.5kw V2
Квадратура на просторијата: 15 квадратиИзолација: 8cm стиропор на надворшени ѕидови, 10cm тавански тервол ( камена волна ), стиродур на подот ( немам информа...www.youtube.com
Ne se sekiraj Lepi znae koj si ti i da te biva za direktor toa e fakt no treba da si objektiven da priznaes deka Gree klimive se so prosecen kvalitet duri i polosi od konkurenijata na drugive kineski klimi koga se raboti za modulacija i suvi defrosti Gree e nula ( 0 )
Гаранцијата кај Tosot не е како кај Gree, имаш 3 години безусловна гаранција ( како кај повеќето јапонски клими ако не се лажам ), така да барем тука чист си.
Баш тој модел јас го имам и сум задоволен од него, во зимата немав никаков проблем со него, е сега во помала просторија и плус изолирана го користам, но сепак задоволен сум.
По самата цена, претпоставувам дека тој модел си е наменет за помали простории, и еве во мојот случај си ја брка работата, а да се лажеме дека во големи простории, пример 30 квадрати, дека клима од 300 евра ќе брка работа, е нема потреба
![]()
Tosot Muse Eco 3.5kw V2
Квадратура на просторијата: 15 квадратиИзолација: 8cm стиропор на надворшени ѕидови, 10cm тавански тервол ( камена волна ), стиродур на подот ( немам информа...www.youtube.com
Последниве 50 страни од темава што зборуваме, Gree Lomo/Fairy/G-Tech/Amber немаа ваква модулација како OEM климите од Gree .... Здравје боже наредна година ќе го поправат алгоритмот.Ovaa Tosot Muse Eco ispaga deka e sver klima, modulacija perfektna.
Toa e sto go zbirime postojano, dzabe frlate pari za japanki , koga edna klima od 17'990 gi jade.
Не, нема такво нешто кај менеДали и кај тебе како и кај @најубав прави дефрост 3 минути откако ќе ја вклучиш?
Дефинитивно многу поразлично функционира климата да речиме од Fairy/ G-Tech, дали е перфектна без никакви мани, не е, но за таа цена не е фер повеќе да очекуваме.Автоматски споено мислење:
Ovaa Tosot Muse Eco ispaga deka e sver klima, modulacija perfektna.
Toa e sto go zbirime postojano, dzabe frlate pari za japanki , koga edna klima od 17'990 gi jade.
Kaj Tosot i T.S.T ne e bezuslovna garancijata kaj mene dojdoa od Klimi.mk ja prodolziv 1.000 denari so samoto prodolzuvanje napravija i cistenje od klimi mk perenje na vnatresnata edinica no samo izmenuvacot pod filtrite a ne i turbinata ( ventilatorot na vnatresnata edinica )Tosot не е како кај Gree, имаш 3 години безусловна гаранција
Kaj mene e T.S.T Lomo a kaj clenov koj e zadovolen od klimata e Tosot Muse Eco toj e drug model T.S.T Lomo pravi on-off ciklusi i suvi defrosti.Дали и кај тебе како и кај @најубав прави дефрост 3 минути откако ќе ја вклучиш?
Vnimavaj na montazata minimum 3 metri bakarni cevki i bakarnite cevki obavezno da ti gi izbandaziraat so bela bandaz traka vnatresnata edinica od plafon odalecena 10 do 15 cm za dobar protok na vozduh na klimata vakumiranje na klimata so vakum pumpaeee sto mi odogovorivte...e sega ni Gree ni Tosot Ni Vivax za 20 kvadrati....ke zemam Midea 12![]()
So lesno neka eeee sto mi odogovorivte...e sega ni Gree ni Tosot Ni Vivax za 20 kvadrati....ke zemam Midea 12![]()