Ајде сите кајганџии на пребројс-вакцинирани и невакцинирани

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување

Дали си вакциниран или не!

• Вкупно гласачи
    215
Пријавен бев уште првиот ден кога го активираа vaksajns.mk, сега баш кога отидов на одмор им текна да ми дадат термин, епа НА, не им идам :kuracc: Слушам од 12-ти ќе можело и без термин, па здравје Боже понатака ќе ја средиме работата...

Примена прва доза пред неколку дена. Металот веќе лепи на рака, ајде уште две недели па ќе фаќам и 5G сигнал.
После втора доза кога ќе одиш по улица ќе ти се лепат и сообраќајните знаци....се разбира тоа ќе биде, ако вакцината ја комбинираш со големо количество алкохол :)

После втора доза кога ќе одиш по улица ќе ти се лепат и сообраќајните знаци....се разбира тоа ќе биде, ако вакцината ја комбинираш со големо количество алкохол :)

Не пијам алкохол веќе една година.

ja go proglasuem moeto telo za nevakcinirano do sega (sendvic ide li uz toa vakciniranje)

Mesec dena od vtora fajzer doza.
Mesec vreme sum potrosil uzalud od imunitetot.
Nothing to show for it.
:icon_mrgr:

Pojma nemam dali sum go prelezal. Nemam praveno nikakvi testovi oti sum nemal potreba najverojatno. Vo moja blizina od pobliskite skoro site go prelezija, so dokumenti so se i site od noga sto se veli. Za vakcina, ni se vakcinirav niti se imav prijaveno za istata. Sega i da sakam nemozam posto pred nekoj den primiv protiv tetanus pa mislam deka ne ni smeam da se vakciniram nekoe vreme(tuka doktorkite neka se proizjasnat dali smeam ili ne). Bilo kako bilo uste nekoe vreme ke treba da si se potpram na dobriot star imunoloski sistem koj sega zasega dobro me sluzi.
P. S @pozdrav eden topol ti fali opcija ko za mene. Niti znam dali sum prelezal, niti sum vakciniran :toe:.

Последно уредено:
Не сум вакциниран и немам намера да се вакцинирам. А и да умрам од вирусот, не е некоја голема штета. :)
Тоа е духот, а не како @Ron Burgundy, прв да отидеш, а има стари и јадни души, на кои им светкаат очињата и сѐ што сакаат е да живеат уште некој ден за нивните внучиња. Тој не! Прв. По пат собрал и некоја бабичка, од Бит Пазар кај џамијата, која требала да се вакцинира и ја заклучил во кола! Гарант, пред пунктот, и влезот со колата го блокирал!

Немој да бидеш како Ронче. Бар прозорот да и го оставел подотворен или да паркирал под сенка.

Нека оди со младите, па ќе запознае некое девојче, па ќе си поразговараат на покемони додека чекаат и после тоа ќе ја покани на сокче. Вака со бабата завршил на дејт и разговарале за утринската со Роберт. :coffee:

пи.ес. Мене ми е малку сомнитечно сето тоа, можно е да стаил ЕМБГ од некој дедо со цел да се вакцинира прв. :cautious:

Последно уредено:
Тоа е духот, а не како @Ron Burgundy, прв да отидеш, а има стари и јадни души, на кои им светкаат очињата и сѐ што сакаат е да живеат уште некој ден за нивните внучиња. Тој не! Прв. По пат собрал и некоја бабичка, од Бит Пазар кај џамијата, која требала да се вакцинира и ја заклучил во кола! Гарант, пред пунктот, и влезот со колата го блокирал!

Немој да бидеш како Ронче. Бар прозорот да и го оставел подотворен или да паркирал под сенка.

Нека оди со младите, па ќе запознае некое девојче, па ќе си поразговараат на покемони додека чекаат и после тоа ќе ја покани на сокче. Вака со бабата завршил на дејт и разговарале за утринската со Роберт. :coffee:

Инаку сериозен сум со она што го напишав. Еден ден и онака ќе се умре. Дали од вирусов, дали од нешто друго. Мене повеќе ми е страв некој од моите блиски да не почине. За мене искрено сеедно ми е. Не ми менува ништо. Година повеќе или година помалку исти ѓавол.

Инаку сериозен сум со она што го напишав. Еден ден и онака ќе се умре. Дали од вирусов, дали од нешто друго. Мене повеќе ми е страв некој од моите блиски да не почине. За мене искрено сеедно ми е. Не ми менува ништо. Година повеќе или година помалку исти ѓавол.
Битно е како ќе живееш, како си го проживеал денов, како ќе го проживееш утрешниот ако го дочекаме, не е битно колку ќе се живее. Никој не е безсмртен, што не пробаа, сменуваат по 12 срца и пак умираат. Што корист ако си живеел и 100 години ако си го поминал као глушец, си стоел настрана од се, си живеел во страв, попрво би одбрал да умрам на мои 21 него да живеам таков живот до 101.

Баш пред некое време, коа почна вакцинацијата, гледам еден дедо во Хрватска на 80 години се вакцинира и прашува дали без втората доза ќе може да ги види внучињата, целиот расплакан и потресен, се гледаше дека му е жал, а имаше некои 75+. На тие години буквално не знаеш дали ќе се разбудиш утре а ти да чекаш некоја ревакцина за да ги видиш внуците за да не се заразиш на проживеани 75 години, па пред само толку години деца од 15 години гинеле за слобода по балканските планини, цели семејства живот оставале за некоја поголема цел, за денеска стари луѓе од 70 години да се плашат. Ок е да се има страв ама смртта е неизбежна секако, зошто последните години би ги минел во страв. Мое размислување е ова, тато на 51 едвај се извлече од болница, после месец дена и уште 2 месеца оправување по дома и пак не се вакцинираше, која е поентата која и со вакцина можеш пак да се заразиш.

Претерано се преценува животот, не сме безмртни ниту пак некоја вакцина или медицина ќе не спаси од умирање

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom