Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Албанците не ја прифаќаат Резолуцијата. Ги заболе нив како се викаме и од кога постоиме. Во ова гледаат уште една можност за проширување на својата стратешка цел. Дополнително интегрирање и утврдување во сите општествени и национални пори на "државава".
Најако ќе биде кога ќе почнат да одработуваат за бугариве.
За едно 5-6 години кога Албанија ќе не одмине квалитетно во Евро Интеграцииве овдешниве "браќа" ќе скокнат и ќе побараат итно решавање или отцепување. Не може македонскиот албанец да изиграва жртва и заложник на некакви си македонски национални интереси кои лично нив не ги задираат. Се знае која е аспирацијата на МКД. Членство во ЕУ. Или решете си го проблемот или ние се цепиме од вас.

За едно 5-6 години кога Албанија ќе не одмине квалитетно во Евро Интеграцииве овдешниве "браќа" ќе скокнат и ќе побараат итно решавање или отцепување. Не може македонскиот албанец да изиграва жртва и заложник на некакви си македонски национални интереси кои лично нив не ги задираат. Се знае која е аспирацијата на МКД. Членство во ЕУ. Или решете си го проблемот или ние се цепиме од вас.
Ако таа поделба подразбира минус 3 -4 000 км2 во која ние би извлекле стратешки локации и 300-400 000 помалку автохтони тоа ќе биде успех за нас.

Не знам што е потрагично тука, тоа што женскава му поверувала на Оли и пробала да премине граница со истечен пасош или тоа што ја оставиле на граница да си се снаоѓа како знае да си се врати дома во Скопје.

E5miiZZXoAEfb9q

Квалитетно ги дупат. Да не се чудиме како огромна маса вакви редовно гласаат за сдс, им годи дупењето.

Ќе влегувал некој руски ланец на маркети у земјава.

Дали некој ги консултирал нашите сограѓани Албанци за ова?
Нели влегување на руски капитал е спротивно на рамковниот договор?
Нели уште од Грујо времето рековме само турски и арапски капитал да влегуе?

Овај наратив че го ширите сега? Ако ти се појави црвенило на кожата немој да го лекуваш, земи раката со пила мавни ја и радувај се на стратешките придобивки. Вас би ве спружил на гилотина со фацата нагоре, комплет сосе деца. И да се држите за раце дури вриштите пред да летни глата.

Црвенило беше до пред 20тина години. Моментално е веќе здрава гангрена.

Албанците не ја прифаќаат Резолуцијата. Ги заболе нив како се викаме и од кога постоиме. Во ова гледаат уште една можност за проширување на својата стратешка цел. Дополнително интегрирање и утврдување во сите општествени и национални пори на "државава".
Најако ќе биде кога ќе почнат да одработуваат за бугариве.
Се плашам дека т.зв. црвени линии не само што се цртат предоцна и во лош таjминг него и се доказ оти македонската страна не може да одреди сопствени чекори па затоа ги копира туѓите. Доколку воопшто биде прифатена, резолуциjата ќе донесе следните резултати:
- по коj пат ќе jа обелодени етничката поделба во земjата што уште повеќе ќе ги изфрустрира Македонците
- ќе ги натера Бугарите да изгласат поригорозна резолуциjа како контрапотег
- божемски ќе ги штити македонските интереси за накраj уште да го заплетка спорот со Бугариjа што не им оди во прилог на евроинтеграциите

Ќе влегувал некој руски ланец на маркети у земјава.

Дали некој ги консултирал нашите сограѓани Албанци за ова?
Нели влегување на руски капитал е спротивно на рамковниот договор?
Нели уште од Грујо времето рековме само турски и арапски капитал да влегуе?
За волја на вистината Грујо донесе многу странски капитал за разлика од овие.Србија во предходнава година има 13 пати повеќе странски инвестици од нас. Ама Вучич бил диктатор а црепојве наши невидени демократи.

Кој може нека гледа на ТВ24. Циркузи е со Џафери, треси глупости, се однедува најсељачки што може, а и водителкава му оди контра бајѓи :D

Кој може нека гледа на ТВ24. Циркузи е со Џафери, треси глупости, се однедува најсељачки што може, а и водителкава му оди контра бајѓи :D

Мислам дека им е тактика на љунгите при тв настапи да се однесуваат како да имале излив за да не кажат ништо.

За волја на вистината Грујо донесе многу странски капитал за разлика од овие.Србија во предходнава година има 13 пати повеќе странски инвестици од нас. Ама Вучич бил диктатор а црепојве наши невидени демократи.
Јбг Грујо бил диктатор. Нема врска што придонесуваше за Македонија.
Незнам она ко Тито беше комунист кој ги убиваше сите кои ќе му се спротистават. Нема везе што 5 генерации по ред се колнат во неговата кауза и социјалистичко управување.
Ме заболе за неговиот режим и фрлање лопати. на селски чешми, за богатење на една мала група на луѓе. за миљардите во Скопје 2014. за тегли пари, офшор акаунти и за уште којзнае колку не пичкелисиматерине корупции што се дешаваа.

Ако ја влегувам во Странска инвестиција како Логистички менаџер со 50.000 плата, жена ми се вработува, мајка ми и татко ми добиваат 25% зголемување на пензии. Клепаме трето дете и добиваме пари. Ми ги прават Партизанска и Илинденска од Ристо Пенов селски улици во модерни булевари, стандардот ми скока 100%. Можам да си дозволам одмор во Италија. Све околу мене среќно, спортски сали, инвестиции, кичерај, опиплива инвестиција на сите страни.
МЕ БОЛИ КУРОТ... Грујо може деца во котел варел и манџа ги правел ги денел на вилушка и ги јадел МЕ ЗАБОЛЕ КУРОТ!!!! Мене ми беше убаво Затоа што и на Македонија и беше убаво.

Сега сме Демократска Про Европска Про УСА либерална ЛГБТ етничко рамноправна деантиквизирана Северна Македонија со од корен променета Власт во Прв Втор и Трет ешалон. Решен спор со името, НАТО членка и земја аспирант за да почне преговори со ЕУ и ич не ми е убаво. Ја мразам оваа земја и се што е македонско.. А нема уште многу останато македонско овде.
Корупција цвета во сите општествени пори, партиски вработувања, еден куп скандали, албанско лоби никогаш појако. Уништена репутација на светско ниво. Неспособна дипломатија. Поскапувања, Нула инвестициони проекти - 4 години Продавање ветар во магла дека воздухот што го дишеме сега има европски дух.

Се чуствувам ко некој да ме мачи на ломача ама има еден поп Заев кој ми вика над глава - Знаеш спасението е блиску Господ само што не те наградил со сите балгодети. Истрпи еве уште пршленот да ти го испокршат и да ти ги откорнат нозете од бутните коски и тука некаде е твоето спасение Господ е со тебе.

Знаете и Гадафи беше диктатор во Либија. Либија која гаеше непосредни врски со Франција и лудуваше со финанска моќ и просперитет за обичното население.
Одредени структури проценија дека таква Либија не е добра за Северна Африка и донесоа "демократија" преку преврат и граѓанска војна.
Нешто што требаше да се случи и овде.... Да излезеа СДСМ и ВМРО на улица и да се испоубијеа едни со други.

Колку е мачно да се гледа циркусов... :sick:
Таљат ништо не видел, ни резолуција, ни декларација, ни интерпелација... па не можел да коментира медиуми.
Па за што дошол на телевизија еден саат, да молчи ли? Барем да донел збирка поезија да чита...

55 минути лажеше дека не го прекршил Уставот и дека имал “природно“ право да зборува албански кога ја претставува Македонија во странство, за да на крај измисли ad hoc приказна дека зборел албански за да не дозволи нечија “фешта“ таму. Најверојатно алудира на можни провокации од бугарска страна дека не ѝм треба превод. Или со други зборови, наместо интерпелација, Левица и ВМРО-ДПМНЕ да му бидат благодарни на Таљат што ја спасил Македонија од дипломатски скандал.

За декларацијата веќе ѝм навести на поднесувачите дека ќе ѝм ја одбие, бидејќи во насловот стои Република С. Македонија, што за него можело да значи социјалистичка или било што друго на “с“. Ете зошто СДСМ најави дека ќе ја поддржи со предложениот текст: договорено е Таљат воопшто да не ја даде на расправа. Тие ем предизборно ќе глумат патриоти пред членството, ем задкулисно ќе си ја остварат целта.

Водителката е друга приказна. Неприфатливо е интервју на колку-толку респектирана телевизија да се сведе на битпазарска расправија со надвикување, натегање и терање инает.

Овој у Куманово ќерка си што ја силувал и објавувал снимки, Ром е?
(или ќе ме изненадите со каур или Албанец)

Јбг Грујо бил диктатор. Нема врска што придонесуваше за Македонија.
Незнам она ко Тито беше комунист кој ги убиваше сите кои ќе му се спротистават. Нема везе што 5 генерации по ред се колнат во неговата кауза и социјалистичко управување.
Ме заболе за неговиот режим и фрлање лопати. на селски чешми, за богатење на една мала група на луѓе. за миљардите во Скопје 2014. за тегли пари, офшор акаунти и за уште којзнае колку не пичкелисиматерине корупции што се дешаваа.

Ако ја влегувам во Странска инвестиција како Логистички менаџер со 50.000 плата, жена ми се вработува, мајка ми и татко ми добиваат 25% зголемување на пензии. Клепаме трето дете и добиваме пари. Ми ги прават Партизанска и Илинденска од Ристо Пенов селски улици во модерни булевари, стандардот ми скока 100%. Можам да си дозволам одмор во Италија. Све околу мене среќно, спортски сали, инвестиции, кичерај, опиплива инвестиција на сите страни.
МЕ БОЛИ КУРОТ... Грујо може деца во котел варел и манџа ги правел ги денел на вилушка и ги јадел МЕ ЗАБОЛЕ КУРОТ!!!! Мене ми беше убаво Затоа што и на Македонија и беше убаво.

Сега сме Демократска Про Европска Про УСА либерална ЛГБТ етничко рамноправна деантиквизирана Северна Македонија со од корен променета Власт во Прв Втор и Трет ешалон. Решен спор со името, НАТО членка и земја аспирант за да почне преговори со ЕУ и ич не ми е убаво. Ја мразам оваа земја и се што е македонско.. А нема уште многу останато македонско овде.
Корупција цвета во сите општествени пори, партиски вработувања, еден куп скандали, албанско лоби никогаш појако. Уништена репутација на светско ниво. Неспособна дипломатија. Поскапувања, Нула инвестициони проекти - 4 години Продавање ветар во магла дека воздухот што го дишеме сега има европски дух.

Се чуствувам ко некој да ме мачи на ломача ама има еден поп Заев кој ми вика над глава - Знаеш спасението е блиску Господ само што не те наградил со сите балгодети. Истрпи еве уште пршленот да ти го испокршат и да ти ги откорнат нозете од бутните коски и тука некаде е твоето спасение Господ е со тебе.

Знаете и Гадафи беше диктатор во Либија. Либија која гаеше непосредни врски со Франција и лудуваше со финанска моќ и просперитет за обичното население.
Одредени структури проценија дека таква Либија не е добра за Северна Африка и донесоа "демократија" преку преврат и граѓанска војна.
Нешто што требаше да се случи и овде.... Да излезеа СДСМ и ВМРО на улица и да се испоубијеа едни со други.
Едно знам,да не беа странските инвестиции за време на корона кризата ни една матна немаше да не собери. Ќе прежвееја само закачените на државна цицка,пошто туризмот колабира,а текстилните фабрики нејќам ни да ги спомнам.Тоа е реаноста,само странски капитал ни е спасот.Од нашите газди видовме само сиромаштија,неосигурани работници,неисплатени плати,со други зборови-феудализам во најтешка форма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom