ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Него Белгија со златнава генерација баш ништо не направи. СП следна година им е веројатно последна шанса ама и таму тешко дека ќе имаат успех. Одбраната им е составена од пензионери кои играа(т) за Тотенхем и Арсенал што само по себе значи неуспех. Никогаш немаа класа бекови, што стана една од најбитните позиции во фудбалот. Витсел требаше да е заменет до сега, на Хазард веќе не можат да се потпрат, Де Брујн ништо нема да направи сам, Лукаку ќе дава голови, ама кога ќе дојде против топ топ дефанзивци во клучен натпревар да игра, 9 од 10 пати ќе го снема.
Не сум го гледал во Интер, али и во Јунајтед беше истава приказна. Против слаби тимови гази против јаките изгубен во простор.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Најмногу би ми направило кејф некоја од помаливе фудбалски кажано репрезентации да освои цел турнир , Данска , Чешка … Украина. Исто и Италија според играта и тимскиот дух.

Ама побогу само не Англија ради Football is coming home и сета таа ароганција на нивните примитивни инцест фанови.
Фан на жабари, кои вчера пола утакмица ја поминаа симулирајќи, лежејќи по терен, задржавање време, провокации и остали цигански фори. Па оние гестикулациите, туѓ срам ме јаде.

Дај да видиме баш каде е таа ароганција (не верувам дека знаеш што е тој поим али ај). Каминг хоум е пригодна песна компонирана за ЕП-96 на нивни терен и реиздадена за СП-98. Исто добри се песните за ЕП-2000 (Виндалу) и Футбол ворлд за СП-1990 од Њу Ордер.
Си имаат традиција на правење песни за секој настап на СП или ЕП па ете една од сите тие остана и како навијачка химна. Во неа нема ароганција ако си ја слушнал, ама е на англиски па џабе и да ја слушнеш, се пее како Англија фејлнува постојано, како сите се разочарани и тој фазон ама сепак имаат надеж дека со новата (тогашна) генерација тоа ќе се смени бидејќи се сеќавале на Жил Риме, Линекер и Боби Чарлтон.
Пази лагана навијачка песна му сметала на човекот, што нема по свет бе :pos:

Инцестот иначе бил многу позастапен по Италија него Англија :) Којзнае зошто.
Еве ти жабарска добра песна по повод СП.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.931
Поени од реакции
67.630
У последно време, иц камин хоум повеќе е спрдња на сопствена сметка зашто Енглезите сакаш се посрамотуваат, отколку сериозен муабет дека ке освојат.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
У последно време, иц камин хоум повеќе е спрдња на сопствена сметка зашто Енглезите сакаш се посрамотуваат, отколку сериозен муабет дека ке освојат.
Навијачка песна, како и илјадници други. Симпатична, има хумор на своја сметка во неа, за разлика од други навијачки песни.

Настрана тоа и муабетов ill be ranting e bit :) интересен феномен ми е фанството на балканци надвор од своите си репки кон екипи како Италија. Тоа е реликт од генерација од екс-југа кои се палеле на бункер, катанаџо, млатење по терен, провокации, дајвање, симулирање, мито и корупција, знаеш она "ербапи се, се снаоѓаат, цареви, види ги како ги заебаа она белгијанци со крстот на чело ебаго, јебат не вадат жабариве brad". Циганчиња и шиптарчина со талијански дресови редовна појава пред секое ЕП/СП :pos:Во таква населба сум, еден циго со дрес ИНСИЊЕ одзади стои влегува вчера на полувреме во продавница, скокнав по грицки нешто.
Од фудбалска гледна точка, како the beautiful game (има англиска серија со тоа име за почетоците на фудбалот таму во 19.век) не знам што е тоа кое ги привлекува луѓето кон екипи од Серие А или Италија како репка. Фан на Лимонтус, како е тоа можно?

Иако рака на срце, на ова ЕП Италија игра отворен фудбал, далеку од некогашните стереотипи и тоа треба да се признае пошто е факат, имаа и среќа што Арнаутовиќ беше во офсајд 3,4 милиметри ама и среќата е составен дел на фудбал.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Саутгејт вечер се враќа на четворка позади. Сака имал некоја повреда, па Санчо ќе влезе на негово место. Маунт исто се враќа. Само за десен бек не видов најава, остатокот од тимот би требало да е: Пикфорд, Стоунс, Мегваер, Шо, Рајс, Филипс, Стерлинг, Маунт, Санчо, Кејн.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Саутгејт вечер се враќа на четворка позади. Сака имал некоја повреда, па Санчо ќе влезе на негово место. Маунт исто се враќа. Само за десен бек не видов најава, остатокот од тимот би требало да е: Пикфорд, Стоунс, Мегваер, Шо, Рајс, Филипс, Стерлинг, Маунт, Санчо, Кејн.
Прочитав Шон Рајт Филипс и си реков - чекај малку... а тоа уствари тројца играчи.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Потврди и Романо а и останатите, ахиловата ја ебал, штета, голема штета за Спинацола, играше феноменално ЕП, али и со плачењето дур го носеа надвор од терен очигледно знаел дека станува збор за сјебана повреда.
Од еден од најдобрите на европсково до повреда која ќе го оддалечи од терените скоро година дена.
Не мора да значи дека ќе отсуствува толку долго. Витсел скина ахилова ми се чини у фебруари, значи 5 месеци му требаа скрос да закрепне. Навистина штета, во каква нагорна линија беше, го утепа повредава.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.584
Поени од реакции
6.739
Фан на жабари, кои вчера пола утакмица ја поминаа симулирајќи, лежејќи по терен, задржавање време, провокации и остали цигански фори. Па оние гестикулациите, туѓ срам ме јаде.

Дај да видиме баш каде е таа ароганција (не верувам дека знаеш што е тој поим али ај). Каминг хоум е пригодна песна компонирана за ЕП-96 на нивни терен и реиздадена за СП-98. Исто добри се песните за ЕП-2000 (Виндалу) и Футбол ворлд за СП-1990 од Њу Ордер.
Си имаат традиција на правење песни за секој настап на СП или ЕП па ете една од сите тие остана и како навијачка химна. Во неа нема ароганција ако си ја слушнал, ама е на англиски па џабе и да ја слушнеш, се пее како Англија фејлнува постојано, како сите се разочарани и тој фазон ама сепак имаат надеж дека со новата (тогашна) генерација тоа ќе се смени бидејќи се сеќавале на Жил Риме, Линекер и Боби Чарлтон.
Пази лагана навијачка песна му сметала на човекот, што нема по свет бе :pos:

Инцестот иначе бил многу позастапен по Италија него Англија :) Којзнае зошто.
Еве ти жабарска добра песна по повод СП.

Живеам во град каде што има многу Англичани и работам во сектор каде што се организира следење на ЕУРО . Пичка му матер ваљда имам некој кредибилитет да дадам мислење за навивачи во генерална смисла на зборот со оглед на тоа дека доаѓаат во групи кога ја подржуваат репрезентацијата .Football is coming home они го интерпретираат како во стил дека ќе го освојат првенствово и они ми го имаат потврдено

Зборам за ароганција на навивачи дека има дење ноке разлика меѓу нив кој било други и тоа како се понашаат кога игра нивната репрезентација.

а според тоа што дирекно ме напаѓаш во цитат идеално би се вклопил и ти во нивната клапа .

“it’s coming home mate”

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.535
Поени од реакции
9.422
Живеам во град каде што има многу Англичани и работам во сектор каде што се организира следење на ЕУРО . Пичка му матер ваљда имам некој кредибилитет да дадам мислење за навивачи во генерална смисла на зборот со оглед на тоа дека доаѓаат во групи кога ја подржуваат репрезентацијата .Football is coming home они го интерпретираат како во стил дека ќе го освојат првенствово и они ми го имаат потврдено

Зборам за ароганција на навивачи дека има дење ноке разлика меѓу нив кој било други и тоа како се понашаат кога игра нивната репрезентација.

а според тоа што дирекно ме напаѓаш во цитат идеално би се вклопил и ти во нивната клапа .

“it’s coming home mate”
Секој е арогантен ако се поставиш како лигле/Зоран Заев, дај престанете со тој муабет, ништо не се подобри другите, Каминг хоум е нивни муабет и не мора секој да го следи/соживува со тоа, па и да се нервира.
Автоматски споено мислење:

Какво заедништво и тимски дух имаат италијанциве.

https://twitter.com/IFTVofficial/status/1411108767480135688
ако ова го прават англичаните, овде ќе биде окарактеризирано како аргонација.

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Полека ама сигурно оди кон тоа дека оваа генерација на Белгија ќе биде запаметена како една од најдобрите репрезентации што не освоила ништо. Прајмот на главните играчи веќе пополека изминува, ова им беше една од последните шанси. А пошто има многу помлади репрезентации кои се во подем многу тешко ќе биде да стигнат до крај и догодина во Катар. А со тоа испуштаат и шанса некогаш да бидат сметани како голема фудбалска нација.

Ептен ми е ќеф што ќе гледаме полуфинале меѓу Шпанија и Италија. Никој не ги ставаше во кругот на најголеми фаворити, се мислеше дека немаат генерација за успеси, ама докажаа спротивно. Посебно Италија. До сега најдобра репрезентација на првенството. На почеток немав некои симпатии спрема нив ама сега ќе ми биде мило да освојат. Штета за Спинацола, дечкото беше еден од најдобрите на ЕП воопшто. За мене е откритие на ова првенство, пошто не ја следам баш Серија А и не сум го гледал многу претходно каков играч е.

Член од
29 септември 2015
Мислења
254
Поени од реакции
333
Полека ама сигурно оди кон тоа дека оваа генерација на Белгија ќе биде запаметена како една од најдобрите репрезентации што не освоила ништо. Прајмот на главните играчи веќе пополека изминува, ова им беше една од последните шанси. А пошто има многу помлади репрезентации кои се во подем многу тешко ќе биде да стигнат до крај и догодина во Катар. А со тоа испуштаат и шанса некогаш да бидат сметани како голема фудбалска нација.

Ептен ми е ќеф што ќе гледаме полуфинале меѓу Шпанија и Италија. Никој не ги ставаше во кругот на најголеми фаворити, се мислеше дека немаат генерација за успеси, ама докажаа спротивно. Посебно Италија. До сега најдобра репрезентација на првенството. На почеток немав некои симпатии спрема нив ама сега ќе ми биде мило да освојат. Штета за Спинацола, дечкото беше еден од најдобрите на ЕП воопшто. За мене е откритие на ова првенство, пошто не ја следам баш Серија А и не сум го гледал многу претходно каков играч е.
Не можеа ништо без Азар. Факт е дека им правеше доста проблеми на 2-3 противнички играчи на другите натпревари, и така уствари се оставаше повеќе простор на другите играчи на Белгија.
Откако се повреди, многу послабо делува Белгија

Без него, бев доста убеден дека нема да ја пројдат Италија.

Последно уредено:
Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552

“it’s coming home mate”
Не те напаѓам конкретно тебе туку како дел од интересен феномен кога се во прашање симпатии и антипатии кон одредени земји, држави, нации, народи, етноси, иха да не почнувам подобро :)

Јас пак иам живеено и работено во Британија па знам уште подобро. Едно е да работиш на брод или во угостителство па да бидеш во контакт со претежно пијани и разваљени туристи, обично од the dole и council trash раја, заедно со чат-пат понекој средна класа ако залута.
Самата песна е таа, лириксот е тој, нема никаква ароганција, има хумот на своја сметка (да не зборуваме за Виндалу, такво подјебавање на сметка на својот народ не би се осмелил да направи никој).
Таа песна беше направена за ЕП во Англија па оттаму каминг хоум како домаќини, тек кога беше реиздадена за СП-98 во Франција тоа каминг хоум почна да значи титула. Песна е бре човече, фина онака, навијачка, што треба да земат гусли и да нарицаат :D

Имаш милион различни ставови кај англиски фанови, од максимум песимисти кои очекуваа Англија да испадне во група па се до крајни оптимисти кои мислат дека имале состав за освајање.

Имаат млад и квалитетен состав и мислам дека можат да догураат далеку овој пат, што би било изненадување сепак.
Интересно како се променуваат концепции, денес талијани играат отворено (ок нивните стереотипни маани сеуште ги имаат ама ок) а енглези нешто тактика, дисциплина, одбрана коска па играат на полуконтри :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не сум го гледал во Интер, али и во Јунајтед беше истава приказна. Против слаби тимови гази против јаките изгубен во простор.
Немаше таков проблем во Интер. Едноставно ја издоминира и изгази лигата долж и попреку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom