Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ти барам писменост во постови како овој, каде што завршуваш реченица со запирка. Поентата на цитираниот пост беше дека делиш правопис, а не знаеш правопис.
... ај врати се назад и гледај кој бара писменост и доста ме тролате не сте више интересни, ќе пишувам на форум како сакам, ни точки ни запирки да не ве интересира и мене ми пречи кога пишувате ,,кој qyr ,, па никому ништо,
Ми е јасно дека не можеш да најдеш разлика помеѓу клиничка студија и вистинскиот свет.
...сега ти е ,,клиничка студија,, на живо, во вистинскиот свет!

А како треба да се направи вакцинацијата? И пак малце ми е нелогично како од вакцинацијата иде до мутации, повеќе него во невакцинирани средини?
... ти пишав и порано, блиската иднина ќе покаже многу работи, па уште ќе се чудиш и ќе ти биде нелогично многу работи поврзани со К19 и антиковид вакцини!

УК и Израел ќе бидат интересни тест држави со вакциниве и делта мутацијава. Ќе добиеме предвид како ќе се развива четвртиот бран.
Нема да добиеме ние предвид за тоа. ВБ и Израел се со 60% вакцинирани, ние сме со колку? 10?

Нема да добиеме ние предвид за тоа. ВБ и Израел се со 60% вакцинирани, ние сме со колку? 10?
Ако остане 10% и онака крај на приказната. Туку мислев повеќе на тоа како една сосема добро вакцинирана држава ќе се справи со делтава. Сепак многу држави масовно вакцинираат и на есен ќе бидат на слично ниво како УК и Израел сега.
Автоматски споено мислење:

... ти пишав и порано, блиската иднина ќе покаже многу работи, па уште ќе се чудиш и ќе ти биде нелогично многу работи поврзани со К19 и антиковид вакцини!
Имам приметено сите заговорници најавуваат нешто во иднина као демек во Јули или за икс време ќе се дознае нешто или ќе биде нешто објавено. Можеби и ти следиш тие извори, не знам. Туку саде отвараш теми и прашања никако да ги завршиш. Некни ми најави повеќе информации ама ете празна најава колку да дефокусираш.

Последно уредено:
... и сега?

Е шо сеа, си имаа кажано уште на почетокот, дека вакциниран ќе може повторно да фати ковид, ќе може повторно да го пренесе на други, а гледаме дека и со двојна доза умираат.
Што е разликата од овие вакцини за ковид и претходните за другите болести? Вакциниран од сипаница не значи дека нема да фатиш сипаници, единствено ако ги прележиш добиваш 100% заштита (некоја финта на природата), се друго е 50-50.

@teneke што бидна со фабриките на Бил Гејтс, нели милијарди "донирал"... дозна ли каде се градат, дал се изградени, дал почнале со производство или кога...
Се извинувам, можеби си споделил или веќе си го прочитал ова:
Dr. Robert Malone, creator of mRNA vaccine technology
Prior to the study’s disclosure, the public was led to believe by regulators and vaccine developers that the spike protein produced by mRNA COVID vaccines stayed in the shoulder where it was injected and was not biologically active — even though regulators around the world had a copy of the study which showed otherwise.

The biodistribution study obtained by Bridle showed lipid nanoparticles from the vaccine did not stay in the deltoid muscle where they were injected as the vaccine’s developers claimed would happen, but circulated throughout the body and accumulated in large concentrations in organs and tissues, including the spleen, bone marrow, liver, adrenal glands and — in “quite high concentrations” — in the ovaries.

The mRNA — or messenger RNA — is what tells the body to manufacture the spike protein. The lipid nanoparticles are like the “boxes” the mRNA is shipped in, according to Malone. “If you find lipid nanoparticles in an organ or tissue, that tells you the drug got to that location,” Malone explained.

:confused: ова не го сфаќам, 3 до 9 години....
Malone said there needed to be monitoring of vaccine recipients for leukemia and lymphomas as there were concentrations of lipid nanoparticles in the bone marrow and lymph nodes. But those signals often don’t show up for six months to three or nine years down the road, he said.

Прогласена светска пандемија, вакцини нема доволно, има неколку фабрики низ светот кои можат да произведат дополнителни милиони вакцини, ама не им даваат дозвола. Штом прогнозираа дека не очекува невидена катастрофа, нели за наше добро, да има вакцини за сите во најкраток временски рок, можеше да се донесе закон, слободно кој може да произведува вакцини и да се раздаваат ??

@StefusRefus комуњарскиот капиталист ги бранеше фармацевтските куќи дека не смеело да им се одземе патентот, ама затоа сите под присила би ги вакцинирал. Нема што луѓето да имаат права. Демек кога се работи за општото добро, нема што права, ама иако се работи за општото добро, нема што да им се одземаат патентите. Лицемерие, ништо страшно :D

Само што објавија, Сиднеј во 2 неделен карантин. Овде штотуку започна зимата, може да се развлече и неколку месеци. Темпото на вакцинација е премногу споро, само 7 од 25 милиони имаат примено прва вакцина, дали 1 милион се со 2-те дози.
Пред неколку недели дозволија авионите со ѓупците да влегуваат од Индија во Австралија и одма се рашири Делта сојот, им еб*м тоа политичката коректност на властите.

Само што објавија, Сиднеј во 2 неделен карантин. Овде штотуку започна зимата, може да се развлече и неколку месеци. Темпото на вакцинација е премногу споро, само 7 од 25 милиони имаат примено прва вакцина, дали 1 милион се со 2-те дози.
Пред неколку недели дозволија авионите со ѓупците да влегуваат од Индија во Австралија и одма се рашири Делта сојот, им еб*м тоа политичката коректност на властите.
Има уште еден голем проблем, за разлика од европа каде голем дел од населението го прележа вирусот и во некоја мера се има имунитет ваму нема такво нешто и може да експлодира ко атомска бомба за кратко време.
И да, требаше да се продолжи изолирано а не да носат гупци од Индија во момент кога таму ситуацијата беше полоша од катасрофална.

Не се секирајте, така и Америте направија. Демек нема опасност од ширење од Кина и ја укинаа забраната за ској кој во последни 14дена бил во Кина. Политичарите знаат што прават :D

Кога Индија ја имаше прогласено короната за умрено и кога беше лето кај вас, мислам не им беше дозволено да слетуваат. Сега кога во Индија има повеќе случаеви, логично е да дозволиш од таму да доаѓа народ.

Имам приметено сите заговорници најавуваат нешто во иднина као демек во Јули или за икс време ќе се дознае нешто или ќе биде нешто објавено. Можеби и ти следиш тие извори, не знам. Туку саде отвараш теми и прашања никако да ги завршиш. Некни ми најави повеќе информации ама ете празна најава колку да дефокусираш.
...исто и јас имам приметено да сите безкритични подржувачи кои нема допирна точка со медицината, а најмалку да се присутни на лице место на болничко лекување на пациенти со К19, промовираат податоци кои само тие биле релевантни затоа што ги прочитале на Нет, без да почитува и некое друго сопствено мислење кое е независно од некој портал, линк или СЗО институција,

...па и Израел прогласи успешност на вакцинација на населението и уништување на коронавирус, за да Јули или за Х време влезе повторно во лавиринтот на каранрин на населението, токму со вакцина која требаше да заштити,

... отварање на теми и покажување на некои податоци и информации, не е со цел за дефокусирање, напротив навремено укажување за некои недостатоци и аномалии со цел да се поправат на време за доброто на сите, но ако тоа јавно од тие институции кои се задолжени да дадат инфо го ескивираат известувањето, нормално дека нема да си бараме компликации,

...како што би било сега Инфото за дополнително моментално оптоварување на здравството, а посебно на човечкото тело токму сега кога треба да се вакцинира со антиковид, имаме појава на зголемен број на пациенти кои примаат антирабиес и антитетанус вакцини, само затоа што нема кој да ги собере кучињата скитници кои дневно истите касаат граѓани на иста локација без да се превземаат никакви мерки, па и забрана за работа кога е толку топло и прогласена портокалева фаза што работниците под вакви услови најчесто се повредуваат губејќи концентрација или им се случува падови и повреди,

... што попрво тие граѓани во моментот да примаат антиковид вакцина, антирабиес, антитетанус? што ќе се случи со тој имунолошки систем посебно ако дополнително се зарази со коронавирусот?

^Дефокусирање, отварање други теми. Поставување реторички прашања. То е.

^Дефокусирање, отварање други теми. Поставување реторички прашања. То е.
...ме мрзи да ти ги одвојам сите твои цитати од пред година, па да ти ги прикачам да бидеш малку самокритичен, што си пишувал со толкава сигурност, а сега трокираш во пишувањето ...интересно ова бранов, а вакцинирани што ќе биде... веќе кога елаборираш туѓо пишување,
УК и Израел ќе бидат интересни тест држави со вакциниве и делта мутацијава. Ќе добиеме предвид како ќе се развива четвртиот бран.
...муабетов исто како фудбалски натпревар, каде ти се сигурните извори, графици и тврдења што ги имаше порано?

Ре-ваксајниран денес. Ваљда матичниот ќе ме побарат за тој ковид пасош или јас треба да се јавам или одам таму?

Ре-ваксајниран денес. Ваљда матичниот ќе ме побарат за тој ковид пасош или јас треба да се јавам или одам таму?
На вакцинација.мк регистрирај се и од таму симни го сертификатот.

Има можност некаде во Србија за вакцинирање со Спутник?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom