- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.578
- Поени од реакции
- 18.611
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
У секоја држава вирусот поинаку се однесува. Не е исто Америка и Македонија. Има милион фактори што играат улога како вирусот се шири. И сега фаучи што зборел за УСА сигурно не важи и за нас.
И каква врска има науката со фаучи? Он ни развива вакцини ни лекови колку што знам. Него е рандом лик попут вело маркоски и караџоски. Кои реално не знаат шо зборат исто така.
Види Фучи можно е и индиректно да допринесол за оваа пандемија, но тоа не ја прави Короната непостоечка и бенигна.
Баш напротив опасна е, мислам не ти треба Фучи, сам гледаш, па и во крајна линија овде зборуваме на темава од март 2020.
Еве уште еден заразен со наметнување мислења и заклучоци.Bafra, site vakcinirani se brainwashed.
Роботи да не покореле, тоа сфати од напишанотоdeka smart contracts vo blockchain se samo alatka za roboti da ne pokorat lol?
Носиш погрешни заклучоци, затоа што те мрзи да читаш и споредиш повеќе информации од разни извори.
Роботи да не покореле, тоа сфати од напишаното. Лесен живот имаш братче, свака ти част, дури и ти завидувам.
Ова тврдење е спротивно на сите природни закони. Сите бактерии и вируси исто се однесуваат, според исти правила, исти проблеми предизвикуваат.
Тоа што ти така си мислиш и така тврдиш, само го покажува твојот капацитет.
Нееее беееее, Фаучи немал врска со науката. Добро, ај кажи ти којима врска со науката, што и кога истражувал и што заклучил.
Марковски се што кажа така си беше. Истото го потврди и Пановски.
![]()
Д-р Пановски: Индискиот сој ќе се засили наесен, спасот е во вакцините
Најважно е да не се полнат болниците, а ако почнат да се појавуваат случаи на овој сој на разни места низ земјава треба веднаш да се преземат мерки, прво локални, а потоа глобални, вели микробиологот д-р Никола Пановски за Фактор.plusinfo.mk
Штитат, ама можно е.... епа исто ми се фаќа и вака. Имунитетот ме штити, ама можно е да фатам.![]()
Д-р Даниловски: Со индискиот сој можат да се заразат и вакцинираните, но ризикот е мал
Не знаеме колкав е процентот за такво нешто, но заразувањето со индискиот сој е можно и кај вакцинираните, предупредува епидемиологот Драган Даниловски.plusinfo.mk
Опасна по живот е за 0.5% (и помалку) од населението. Опасни се многу дргги работи, па никому ништо. Работата е што прави системот врска тоа, како се справува, како одговорните реагираат, врз основа на што носат мерки, кои се последиците од тие мерки или едноставно си го злоупотребува во своја полза.
Си напишал во претходниот пост, срцеви заболување биле пост ковид.
Пред 2019 (нели уште на почеток 2019 имало корона) срцевите заболување ретки да не беа и причините ги немаше. Лесно е на Бетмен се да му натопориш, ама не функционира така.
Еве уште еден заразен со наметнување мислења и заклучоци.
Нит сум напишал такво нешто, нит сум помислил. Туку ликови кои тврдат и се повикуваат на наука, а ние другите од дудинка (иако не сум споделил таков линк) барам да ми објаснат и докажат.
Еве другар ти Ронче целофанче, никако не може да прифати дека лик како Фаучи повеќе од 30 г е алфа и омега во науката.
Теории на заговор за тебе се. Носиш погрешни заклучоци, затоа што те мрзи да читаш и споредиш повеќе информации од разни извори.
Роботи да не покореле, тоа сфати од напишаното. Лесен живот имаш братче, свака ти част, дури и ти завидувам.
Опасна по живот е за 0.5% (и помалку) од населението. Опасни се многу дргги работи, па никому ништо. Работата е што прави системот врска тоа, како се справува, како одговорните реагираат, врз основа на што носат мерки, кои се последиците од тие мерки или едноставно си го злоупотребува во своја полза.
Си напишал во претходниот пост, срцеви заболување биле пост ковид.
Пред 2019 (нели уште на почеток 2019 имало корона) срцевите заболување ретки да не беа и причините ги немаше. Лесно е на Бетмен се да му натопориш, ама не функционира така.
Ostaj jas kako sum go sfatil. Jas imam kucano smart contract. Problemot e tvoeto filtriranje na informacii i nivno procesiranje vo polza na tvoeto rastrojstvo.
Eden od znacite e: Hostility or suspiciousness, extreme reaction to criticism. Pak ke povtoram, ne se seguvam. Sam izbroj vo kolku teorii na zagovor veruvas. Sam izvrsi istrazuvanje. Mislam deka ima i online brzi testovi za mozni znaci na rana sizofrenija.
ти бафра, фаучи прв пат го откри на тие конспиративните сајтови. Споделуваш цело време научни лица, кои малце се леви у главата и веруваат у истите глупости како ти. Луѓе желни за внимание како бијонс тука. Што имаат некаква титула па измислуваат нон стоп топла вода.
Во врска со пост ковид, тоа се случува околу нас, на луѓе што ги познавам. Не е само срцето, туку и мозочна маса се губи. Вирусот си прави штета.
... тоа е све што можев да најдам со повеќе волонтерки, најдов една клничка студија со 23 (12 вакцинирани и 11 плацебо), што претежно се репер за сите до сега со бројност до 20, 30 волонтерки каде се следи дали има или нема несакано дејство mRNK вакцините антиковид околу стерилитетот,ПРЕмал број, би требало да е колку што е можно поголем на толкава вакцинирана популација.
...ако нешто учиш за правник поарно откажи се на време, вакво однесување на ,,признај,, за нешто што јас не го спроведувам е малку смешно, нит сум предложила вакви клинички студии за можна Фајзерова вакцина да дава стерилитет кај човекот (важи и за мажи и жени подеднакво), нит пак сум вклучена во таква студија ,,за да признала,, или не,Тогаш ќе признајш дека нема стерилитет од вакцинава?
Не го негирам тоа, туку истото тоа што го тврдиш и претходно се случувало. Ништо ново. Ама еден вирус да предизвикува милион проблеми, на сите човечки органи, не е возможно.
..., кои малце се леви у главата и веруваат у истите глупости како ти. Луѓе желни за внимание како бијонс тука. Што имаат некаква титула па измислуваат нон стоп топла вода.
Не го негирам тоа, туку истото тоа што го тврдиш и претходно се случувало. Ништо ново. Ама еден вирус да предизвикува милион проблеми, на сите човечки органи, не е возможно.
..., нели рековме да не ме спомнуваш и да се држиш за темата?
Ти си му поинтересна за држење, него ли темата. Вакциниран си е тој, нема гајле.
Што друго може да напише... си видела некогаш да сподели некој извор на информации, освен да набедува други за нешто што не го кажале, да вреѓа и да лаже...
Можеби треба да идеме во нивните теми за програмирања, да тресиме зелени со информациите со кои располагаме (скоро 0), па може ќе увиди колку се тие смешни на теми каде ништо не прочитале, а сметаат дека многу знаат.
ти бафра, заедно со дамбс, бијонс и други тука сте жртви на дезинформации. Вие мислите дека ние сме испрани у умот и веруваме у вакцини, а вие сте тие што уствари се заебани.
Ијааа, дури знаеш и што мислам. Браво бе Ронче целофанче.
Во науката нема простор за верувања.
Еве ние сме жртви, ти зашто не бидеш фер и споделиш информации, па да ни помогнеш. Тогаш ја нема да шетам без маска и да ширам корона на раскрсница ....