Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Zasega tolkuvanjata se ovie: Na esen ke ima cetvrt bran no so pomalku zrtvi. Pretezno nevakcinirani i ne prelezani ke bidat zafateni, primer deca. Srekja sto kaj niv nema seriozni posledici, minorno e vo sporedba. Za revakcinacija valjda uste tret pat ke mora ili ke bide preporacano ama ne mi izgleda deka ke mora sekoja godina da se vakcinirat lugjeto. Drosten i Bartenschlager (Virolog od Heidelberg) rekoa, deka i mutaciite imaat granica i koronava ne mutira tolku brzo kako gripot. Potvrda se samite vakcini koi bea praveni uste za prviot soj a seuste dosta dobro stitat iako virusot e razsiren niz svetot i multimilionski pati e prenesen. Isto taka predviduvanjata za traen imunitet se pooptimisticki toj moze i da trae so godini. Toa deka ili ke se vakcinirame ili ke go prelezeme e neizbesno ama so toa lugjeto ke izgradat opst imunitet protiv koronava i so tek ke izgubi na opasnost.
... и јас пишав за сомневање, за септември дека можеби ќе има пак бран, па после кога видов како се опуштија сите, а случаеви скоро да нема си реков готово ,,потпишаа,, дека короната заврши, ама ете можам да ти кажам дека бројот на заболени почнаа пак да се зголемува, не од портали, не од медиум, туку директно од прва рака крветите пак се полнат,
П.С
...тоа Рон го потценуваш или нас? само кажав мое мислење ,,антиваксери,, ,,топла вода,, и ,,внимание,, не е начин на дебатирање, ако ти тоа го толерираш вакво набедување во спротивен правец, јас не го пријавувам коментарот, нека седи поради ,,дубината,, ,
Самата функција, министер, му дава привилегија да носи одлуки што го прави фактор во државата. Тоа што има многу контрадикторни и неточни изјави повлекува недоверба кај народот. Што кажа погрешно човекот?
...јас се извинувам, ама морам уште ова да го кажам, затоа што читаат и други што не се членови на Кајгана,
... токму затоа што В.Филипче е Министер за здравство НЕ СМЕЕ да дава ниту контрадикторни НИТУ НЕТОЧНИ ИЗЈАВИ, ако ги дава истите се знае што следи на неговата функција, па дури и на форумов поради ,,несоодветна соодржина,, и ,,дезинформации,, лично добив и казнени и бан на тема, а не пак министер за здравство така да се протне со ,,контрадикторни и неточни изјави, нели е малку трагокомично?

Последно уредено:
... и јас пишав за сомневање, за септември дека можеби ќе има пак бран, па после кога видов како се опуштија сите, а случаеви скоро да нема си реков готово ,,потпишаа,, дека короната заврши, ама ете можам да ти кажам дека бројот на заболени почнаа пак да се зголемува, не од портали, не од медиум, туку директно од прва рака крветите пак се полнат,
П.С
...тоа Рон го потценуваш или нас? само кажав мое мислење ,,антиваксери,, ,,топла вода,, и ,,внимание,, не е начин на дебатирање, ако ти тоа го толерираш вакво набедување во спротивен правец, јас не го пријавувам коментарот, нека седи поради ,,дубината,, ,

Mislam deka na esen ke se zgolemi brojot pak e sosema ocekuvano. Ali sega sme zastiteni za razlika od lani. Ke bide poinaku sekako. Toa sto seuste zaboluvaat lugje, iako na nisko nivo, sosema e ocekuvano. Ne izceznuva pokje. E sega vo Makedonija najgolem del od lugjeto seuste ne e celosno vakciniran i zatoa i hospitaliziranja ima.

Еве јас да го споделам моето искуство со Ковид 19.Сум го прележал на нозе без да знам,без никаков симптом пред околу месец дена, а моментално сум хоспитализиран и сум со кислород у нос како пост ковид компликации. :D
Мене за се таа дијагноза ми ја даваат. Пост ковид компликации. По тоа, подобро да не го преживееш, него ли да фатиш и да живееш со вакви пост срања глупости. Мене секој ден нешто ми излегува пост...

Mislam deka na esen ke se zgolemi brojot pak e sosema ocekuvano. Ali sega sme zastiteni za razlika od lani. Ke bide poinaku sekako. Toa sto seuste zaboluvaat lugje, iako na nisko nivo, sosema e ocekuvano. Ne izceznuva pokje. E sega vo Makedonija najgolem del od lugjeto seuste ne e celosno vakciniran i zatoa i hospitaliziranja ima.
Поправив. Немаш мака. (y)

Што му фали на мојот коментар? Имаш научници кои цел живот го посветиле на развивање вакцини. Вие тука им серете по звањето. Со прочитани чланци од дудинка и курир.мк. 300.000 души се вакцинираа и никој не умре. Вие паметни сте тука да оправате криви дрини и да разубедувате луѓе да се плашат од нешто што потенцијално може да им го спаси животот.

Сакаш дискусија али ти не нудиш никакви аргументи. Нема ништо конкретно у твоите постови освен замајување. Тотално промашен контент, исто како оној на Зоки. Многу зборови, одоколку вртење за да се докаже некако дека вакцините се шит. Би ве цензурирал сите до еден што лупетате и го замајувате народот да верува у глупости и да се плаши од медицината.

Би ве цензурирал сите до еден што лупетате и го замајувате народот да верува у глупости и да се плаши од медицината.

Нема што да се плаши народ од медицината. Грешката од медицината, земја ја покрива.

.

Medical errors are the third-leading cause of death after heart disease and cancer.
A recent Johns Hopkins study claims more than 250,000 people in the U.S. die every year from medical errors. Other reports claim the numbers to be as high as 440,000.
Оној истиот Хопкинс на кој се повикувате кога ви одговара на верувањата.

А можеш и кај овие да се пријавиш да се вработиш:

Until recently, zone flooding has been seen as a dirty tactic to control a narrative the establishment views as threatening, but now it is freely offered up by Matthew Harrington of Edelman as the obvious solution for drowning out competing narratives and information during the COVID-19 era. Given that the Event 201 pandemic scenario coincided with the first reported cases of COVID-19 and that since then we have witnessed all mainstream sources and global social media platforms flooding the zone with their information, anyone should be able to see the power and influence Edelman has over government and corporate policy, as well as how those entities react to public-health emergencies and how they communicate with their populations.

The entity charged with selling (or restoring) trust in global institutions is a professional trickster that has helped some of the most heavily polluting, health damaging, and dangerous corporations appear innocent to an angry public—well before COVID-19 or the Great Reset.

Последно уредено:
Нема што да се плаши народ од медицината. Грешката од медицината, земја ја покрива.

.

Оној истиот Хопкинс на кој се повикувате кога ви одговара на верувањата.

А можеш и кај овие да се пријавиш да се вработиш:
И викаш да ги укинеме лекарите?
Тогаш колку смртни случаи ќе има годишно?

Znaci pored Bafra da batalime medicina ke ni bide poarno. Ke se lecime so cajovi.

Nikoj ne vika deka nema problemi i vo medicinata. Toa i ne e temata. Mislam kako opstestvo gore dolu imame opsto prifateni veruvanja okolu medicina, deka vakcini stitat, lekovi pomagaat, itn. Ama ok, izgleda ne e taka.

Bafra kako argument vo diskusija za Korona i vakcini postira link za medicinski greski. Nie koli toj brodovi. Ova ne e osnovno nivo za diskusija. Demagogija.

И викаш да ги укинеме лекарите?
Тогаш колку смртни случаи ќе има годишно?

Јас тоа ли го напишав или проблеми со видот имаш....
Автоматски споено мислење:

Znaci pored Bafra da batalime medicina ke ni bide poarno. Ke se lecime so cajovi.

Nikoj ne vika deka nema problemi i vo medicinata. Toa i ne e temata. Mislam kako opstestvo gore dolu imame opsto prifateni veruvanja okolu medicina, deka vakcini stitat, lekovi pomagaat, itn. Ama ok, izgleda ne e taka.

Bafra kako argument vo diskusija za Korona i vakcini postira link za medicinski greski. Nie koli toj brodovi. Ova ne e osnovno nivo za diskusija. Demagogija.

Ти кога ќе ги постираш хронолошки изјавите од твоите љубимци, тогаш збори што е демагогија. До тогаш биди си верник и слободно ставај си перде на очите.

Јас тоа ли го напишав или проблеми со видот имаш....
Автоматски споено мислење:

Ти кога ќе ги постираш хронолошки изјавите од твоите љубимци, тогаш збори што е демагогија. До тогаш биди си верник и слободно ставај си перде на очите.
Читајќи ги твоите постови, се сумњам на проблеми со видот

што кажа погрешно Бафра
Што не е прашањето. Анализа да му се направи ќе се увиди дека 80% изнатрескал тешки глупости, ама подоцна ќе си дојде тоа.
Чат пат ако некоја работа погодил или кажал нешто точно.

Мене за се таа дијагноза ми ја даваат. Пост ковид компликации. По тоа, подобро да не го преживееш, него ли да фатиш и да живееш со вакви пост срања глупости. Мене секој ден нешто ми излегува пост...

Ќе се опоравиш, пополека. Заебана е Короната.

Вкусот и мирисот е последица од оштетување на мозокот т.е. делот задолжен за тоа. Му треба време на мозокот да се опорави.

Кај луѓето кои си имале кардиоваскуларни проблеми, како кај Наќо и кои и така ќе излезеле на виделина за 3-5 години, ковидот го забрзува тоа и се појавуваат за 3-5 месеци.

Така да тамн поголема внимателност малце после корона и поздраво живеење и ќе се среди.

Ne znam dali samo mene mi e pecatokot takov, poznavam nekolku lugje sto pominale korona. Posebno tie sto ne bea asimptomatski mi izgledaat kako ostareni za nekolku godini. Ne znam kako da opisam.

Ne znam dali samo mene mi e pecatokot takov, poznavam nekolku lugje sto pominale korona. Posebno tie sto ne bea asimptomatski mi izgledaat kako ostareni za nekolku godini. Ne znam kako da opisam.
Ма сите сме остарени за неколку години. Кој корона, кој анксиозност, депресија, хипохондрија, стрес, други болести, ваксајнс, антиваксајнс....сè се собира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom