ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Те молам само не глеај холанџанки до понеделник :D
Стварно бе добро ме потсети, кај е онаа темата што ја имаше на секое првенство за најубави навивачки?

Отворивте 10 теми за исхраната, за саламата и јогуртот, за утакмица, за куров ми ленче, а за нив нема. Ај вие дежурни манијаци што се отварајте дур не е касно.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.167
Поени од реакции
4.732
Баш може да е спротивно, ако вечер загуби Холандија, со нас повеќе ќе е во грч и ќе се опседнати со тоа дека мора да победат, или ќе излезат полни самодоверба па ќе паднат...
Пред домашна публика не знам баш колку ќе бидат во грч.. само ние можеме да бидеме у грч ако ни се укаже прилика за пролаз даље..
најлошо играме на европсково со поволен резултат..
ама ај нека тепа Австрија , па наше е да се надеваме на чуда како и секое првенство во секој спорт..

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.098
Поени од реакции
6.058
Не ми се верува дека од сите играчи што требаше да одиграат добро за да се продадат, не мислев дека Столе ќе биде најдобриот.
Или немаат памет или пак толку им е знаењето за успешно да се рекламираат пред цела јавност на фудбалска берза или панаѓур како што се европското и светското првенство.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.088
Поени од реакции
37.508
BTW, само мене ми беше смешен начинот на навивање на Украинците? Па и фудбалерите на крај ги поздравија навивачите на ист начин. Ко муви во лет да ловат. :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Или немаат памет или пак толку им е знаењето за успешно да се рекламираат пред цела јавност на фудбалска берза или панаѓур како што се европското и светското првенство.
Реално и не се они криви.
Мрме многу ја еба работата.
Чурлинов, Милан и Стојановски заедно имаат 49 минути изиграни. А сите тројца се стварно млади играчи којштобреално можат да фатат подобар клуб.

Алиоски си го знаеме каков е дефанзивно, но солидно изиграно првенство до сега.
Мрме тактички ги уништи и Николов и Барди и Елмас. Прелоша поставеност. Прелоши инструкци и тоа е тоа.
Аврамовски и Тричковски не коштаат 6 бода. Бејтулаи само 3.
Добро е барем Радевски и Ибраими не ги стаи.

Се надевам дека следната Милан, Стојановски и Чурлинов ќе добијат минутажа. Што кур, нека покажат што знаат може ќр заработат трансфер и ќе напредуваат. И нотмално Елмас фри рол тотално офанзивно, Николов никако десен бек итн.

Барем 90 минути асален фудбал ни дужи мрме. Ко шѕо треба. Мушки, брз, агресивен фудбал. Последна утакмица е, нека покажат што знаат мрме и момците што ги одбрал.
Тричковски како и да е у наредни 5 години увек ќе биде "повреден" коа треба за репрезентација, освен ако дај боже фатиме место за Светско. Тогаш гарант ќе се опорави и ќе му зима минути на некој млаф и надежен фудбалер. Јасно е дека повеќе од кипарска лига не може.

Јебеш га. Можеше многу подобро. Ама Мрме сакаше да го глуми Пеп и тоа е.
Сепак Браво за второто полувреме.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Да се победи Холандија на Европско во Амстердам. Зошто би било толку тоа тешко за една македонска репрезентација :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.581
Поени од реакции
59.329
Види ги бе... до пред некоја недела плачеа да му се продолжи договорот на Мрме, сеа отказ бараат.

Ја утнал формацијата, тој бил кривецот.
Стварно бе еј, кај го ставил Николов десно. Да не беше тој потег сеа лабаво со 6 бода на врвот ќе бевме. Гарант.

Зашто никој не збори дека ова ни е прво европско. Дека на хартија сме најслаби во групата, конкурираме и за најслаби на првенството.
Премногу оптимисткчки се влезе (не дека е лошо тоа), но стварно нема потреба за разочарување сега и барање на кривец.

Ништо не изгубивме. Победници сме со самиот настап.
Верувам да ни се понудело некогаш да играме на европско, под услов да го завршиме со 0 поени со две раце би потпишувале.

Не ми се прават калкулации за понатаму. Сакам само борбено и мотивирано до крај да изиграат.

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
За мене е огромен успех што не се избламираа на првенстото. Објективно гледано, со Финска сме двете најслаби екипи на првенството, и она малку шанса што ни се укажа беше заради одличниот ждреб кој го имавме. Настапот на првенството е голем успех за Македонија и сега е моментот да се гради врз него.

Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290

Член од
17 август 2009
Мислења
3.679
Поени од реакции
5.307
Нека гледаат да не се избрукаат со Холандија па да го памтиме како дебакл европсково со 10 примени гола, а не вакви sci-fi математики да праат. Како го играат европсково у грч, сеа и Андора да им речат со 2 разлика нема да ја тепаат, не па Холандија.

Член од
19 август 2017
Мислења
272
Поени од реакции
872
Истото чувство како по првиот натпревар. Неможе никој да ме убеди, кога ги гледам играчиве индивидуално еден по еден (бар прва 11-ка), дека немаме сосема солидно тимче, што може повеќе од ова.

Со Господ напред, тоа е тоа.

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
Истото чувство како по првиот натпревар. Неможе никој да ме убеди, кога ги гледам играчиве индивидуално еден по еден (бар прва 11-ка), дека немаме сосема солидно тимче, што може повеќе од ова.

Со Господ напред, тоа е тоа.
Прва преокупација на ГоспоТ му беше успехот на македонската фудбалска репрезентација. Ама се успал кога игравме со Австрија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom