Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
23c nadvoresna , zadadena 27.5 a dostignata pred isklucuvanje 29.5 , i bitno vo tie prvi 20tina minuti po vklucuvanje rabotese po vklucuvanje 2-3minuti na okolu 800w pa postepeno padna na 545 i taka rabotese okolu 14 minuti i posle toa kako priblizuvase do moment na dostignuvanje na temperaturata pokaci na 640w poraboti taka 3minuti i OFF istata situacija i pri povtornoto vklucuvanje i po postignuvanje temperatura off ,otkako odi vo off krilcata se podigaat i ventilatorot ima minimalno vrtenje na koe ne se oseka struenje ,koe kako sto veli strelec vo nekoj prethoden post ,stiti od laden vozduh AMA i vzesteniov vozduh go cuva natavan i zatoa ne vklucuva nejze i e toplo [emoji1]. E tek ko ke i dostudi i nejze i dolu ima 4c razlika vklucuva za da ne i studi.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ok, hvalaZa toa vreme od eden cas testiranje klimata potrosi 400w ,so dva off ciklusi a aktivno vreme na rabota od okolu 40 minuti .
Ne ,izolacija nema ,stara gradba zagubi ogromni ,i na vakvi uslovi taa ne modulira a mozam da zmislam so izolacija.Ok, hvala
Shodno svemu, cini mi se da taj gtech i mnogo trosi. Tj ima mnogo los COP, ukoliko ti je izolacija kako treba. Ispada da je cop oko 1,66
Se razbirame ili samo za ednostrano,prodavate ured sto gree i ladi so opseg na greenje od -22 do 24c nadvoresna temperatura ,ne mi trebase kalorifer za na -7 ,tuku greenje se do 24 nadvoresna .Gtech 400-500w prosek trosi duri tamo na -7 i toa so 24c zadadena i toa na 1va brzina fan i vo 35m2...zver klima!!
Прегледај го приврзокот 298531
Ali Vlatko kaze da bilo 23c napolju. Pise i u zapisniku. Koliko li onda trosi na -7Gtech 400-500w prosek trosi duri tamo na -7 i toa so 24c zadadena i toa na 1va brzina fan i vo 35m2...zver klima!!
To isto mi je i burazer rekao, bas tako..a kako sto veli strelec tek na -7 zalicuva na inverter i ne isklucuva cesto .
Gtech 400-500w prosek trosi duri tamo na -7 i toa so 24c zadadena i toa na 1va brzina fan i vo 35m2...zver klima!!
Nema grealki bekapi i kaputcinja
Прегледај го приврзокот 298531
Taj GFX zivi verovatno, prema svemu napisanom ovde, na severu Norveske i to na betonskom poduKolega @GFX s elite foruma , dobro se poznajemo i u detalje je tamo opisao kako ta klima radi ..Od potrošnje , odrzavanja zadane sobne , učestalosti ( čitaj rijetkosti ) defrosta , sve u detalje..
Beton klima nema šta..
. Tamo je i COP 1,30 vrhunski, za tu betonsku Gtech klimu. Brate mili, ne znam sta da kazem.
I u Srbiji ima puno problema sa Gree lažnim specifikacijama papir trpi sve a u stvarnosti duplo golo.Taj GFX zivi verovatno, prema svemu napisanom ovde, na severu Norveske i to na betonskom podu. Tamo je i COP 1,30 vrhunski, za tu betonsku Gtech klimu. Brate mili, ne znam sta da kazem.
A ja zamalo da je kupim pre neki mesec. Isto su mi kao i Vlatku telefonom rekli da je 180w min na grejanju, i da ce da bude top za stan. Srecom sam porazgovarao tada i sa bratom koji uopste nije zadovoljan sa njom.

Bio sam u pravu kada sam procenio da su Gree klime poluinverteri.Nisu ni ON/OFF ali nisu ni pravi inverteri.Vrlo loša kultura rada i modulacija kao da su im softver radila deca iz Kineske osnovne škole i to oni malo lošiji đaciI u Srbiji ima puno problema sa Gree lažnim specifikacijama papir trpi sve a u stvarnosti duplo golo.
..
Pritisokot na R410 Freon pri mod greenje dostignuva pritisok do 55 bariPa normalno deka treba da duva uste minuta dve… znaes li kolkav e pritisokot vo momentot pred da ja postigne baranata temperatura ????…dali bila gree ili koja i da e… isto e.