Слушате ли народна музика?

• Креатор на темата Креатор на темата Princezi4ka
  • Време на започнување Време на започнување
ne mozam da ja podnesam ednostavno koa ke slusnam goce arnaudov mi se kreva kosata na glavata

Јас пошто сум од музи4ко семејство, не верувам дека слушам :)

Нормално дека слушам, па тоа е нашата култура! Најчесто по домашни веселби и ресторани слушам, но се случува некогаш и дома да си пуштам некоја. Во последно време ми се врти само онаа Вардаре, Пирин кај ти е, Вардаре, Егеј кај ти е................

Староградските песни ги сакам најмногу, оние старите кои се незаменливи и за душа за некоја веселба. Па си одиш во некое ресторанче, па виолинче ти свири на увце мх мх

Фортуне, много приjатно ме изненада с тези думи.
Един поздрав за теб:wink:

http://4storing.com/kog8x/5cb3bcf40f5f4f0cf82046874a381af6.html

Неможам ни две минути да издржам на таа музика. Сепак, не ја вреѓам затоа што тоа е дел од нашата култура.

само на свадби или слави,онака не.ама добро, сепак имам почит спрема народната музика затоа што е дел од нашата култура и традиција.ама за жал тоа бледее и сега турбофолкот е дел од нашата (не)култура,нешто што никогаш нема да се искорени(пак ќе речам,ЗА ЖАЛ)

Imam cela kolekcija...sto ja tegnam so mene na computer sekade.
(kaj sto sum ziveel do sega).
Ama ako treba da si biram:
Kako Ansambal Biljana i Vaska Ilieva nema drugi.
Pesna da odberam....hehehehe:
Trba,trbi Gevgelija.
U rang na himna mi e.

Со задоволство слушам изворна македонска народна музика...

Бадев, Сариевски, Васка Илеива, Вања Лазарова...

Исто ми се свиѓа мелосот на староградската музика на чалгиите..

Чалгии(за тие шо не знаат) група составена од луѓе шо свират само на жичани инструменти(Гитара, Мандолина, Уд ,Виолина, Контра бас .....) инаку потеклото на чалгиите е од Турција.

Неможам ни две минути да издржам на таа музика. Сепак, не ја вреѓам затоа што тоа е дел од нашата култура.

Сите шо не ја сакаат народната музика го викаат истото....Не ја сакаат, но сепак ја почитуваат поради тоа што е дел од нашата култура...
Јас лично не можам да ја поднесам, а не ја ни почитувам без разлика што е дел од нашата култура, ама исто така немам ни против, туку едноставно не ја сакам,а ни она не ме сака:pos2:

Чат пат кога има расположение и пијачка:pos2:

Слушам само на свадби и разни веселби...

Слушам народна музика, особено ја чувствувам блиска.
Покрај, мелодичноста, ми се допага многу и лириката низ нив.

Ретко, ретко ... Али се наоѓаат тука и таму по некоја песна што ме погодуваат ...

sekako deka slusam,pa izvornata narodna muzika e edna od najkvalitetnata muzika voopsto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom