kano
Farang
Или Бугарија. Малку му фали за да го прогласат за почесен граѓанин.
tamu kad tad ke go jade... mu treba nekade kade nema nasi da se rasprava so niv
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Или Бугарија. Малку му фали за да го прогласат за почесен граѓанин.
Ne rabotat na arsko gjubrivo tuku na silaza. Arskoto sluzi ajde da recam kako donor na bakterii za da silazata ja petvorat vo metan. Tie vo Bitola se 6MW mokjnost i skoro cela obrabotliva povrsina na kombinatot se koristi za proizvodstvo na silaza. Toa se mnogu mnogu hektari. Da ne navleguvame mnogu vo detali, no ni oddaleku ne e onaka kako sto si ja zamisluvas rabotata. I koga sme vekje tuka, ne e problemot da se proizvede struja od bilo sto, problemot e da ja skladiras za da ja koristis koga ti treba. Kaj soncevite, veternicite, do nekade i kaj malite hidro centrali toa e skoro neizvodlivo i zatoa dobriot star REK Bitola e nezamenliv barem sega zasega. Baska strujata za obnovlivi e subvencionirana i e primamliv biznis za koj tesko ke ti dozvolat del od kolacot. Kolku za orientacija, eden kwh pazarna e 5 euro centi, za subvencioniran e soznam, okolu 20. Razlikata ja plakja republikata, toest nie pa sega vidi, razmisli.Кај има освен во Пелагонија ? Знам таа беше прва и ништо чудно да остана последна, и да работат со отпад т.е арско ѓубриво од фармите. Поентата е дека многу малку се инвестира во диверзификација на изворите на енергија а би требало, ова со вакви централи може да влијае и врз развојот напредок на сточарството наместо бројките само да се намалуваат. Дополнително е тоа што може да користат пари од ЕУ ипард фондови бидејки е поврзано со руралниот развој
Парите се проблем, друго све се решава. Односно дали се спремни граѓаните да плаќаат тродупло поскапа сметка за да трошат еколошки добиена струјаNe rabotat na arsko gjubrivo tuku na silaza. Arskoto sluzi ajde da recam kako donor na bakterii za da silazata ja petvorat vo metan. Tie vo Bitola se 6MW mokjnost i skoro cela obrabotliva povrsina na kombinatot se koristi za proizvodstvo na silaza. Toa se mnogu mnogu hektari. Da ne navleguvame mnogu vo detali, no ni oddaleku ne e onaka kako sto si ja zamisluvas rabotata. I koga sme vekje tuka, ne e problemot da se proizvede struja od bilo sto, problemot e da ja skladiras za da ja koristis koga ti treba. Kaj soncevite, veternicite, do nekade i kaj malite hidro centrali toa e skoro neizvodlivo i zatoa dobriot star REK Bitola e nezamenliv barem sega zasega. Baska strujata za obnovlivi e subvencionirana i e primamliv biznis za koj tesko ke ti dozvolat del od kolacot. Kolku za orientacija, eden kwh pazarna e 5 euro centi, za subvencioniran e soznam, okolu 20. Razlikata ja plakja republikata, toest nie pa sega vidi, razmisli.
Ne se samo parite problem. Tehnickite problemi se malce nereslivi sega zasega.Парите се проблем, друго све се решава. Односно дали се спремни граѓаните да плаќаат тродупло поскапа сметка за да трошат еколошки добиена струја![]()
самиот тој си извади на Фб селфи од Аргентина...така тргна приказнатаargentina... ima on i viceto imot u mar del plata
Кај е ова?Денеска нашата влада имаше жестока борба против сивата економија... Разбиена група на нелегални продавачи на производи. Стоката запленета, вкупната вредност изнесува 2400 ден. Браво!!!
Прегледај го приврзокот 297472
Прегледај го приврзокот 297473
Следно што ќе биде луѓето во својот двор што ќе си продаваат овошје/зеленчук што тие самите си го произведуваат и што ќе го пазарат комшиите и тие ќе бидат казнати...
абе знам каде еДа.
Јбг, во Аеродром е.
Stom e tamu super,I stapot neka zaigra.Да.
Јбг, во Аеродром е.
Не можи да го избркаат според рамковен и плус дека е албанец. Nuff said. Да беше наш одма отказ че добијаше, дури и бесилка.