Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Кај има освен во Пелагонија ? Знам таа беше прва и ништо чудно да остана последна, и да работат со отпад т.е арско ѓубриво од фармите. Поентата е дека многу малку се инвестира во диверзификација на изворите на енергија а би требало, ова со вакви централи може да влијае и врз развојот напредок на сточарството наместо бројките само да се намалуваат. Дополнително е тоа што може да користат пари од ЕУ ипард фондови бидејки е поврзано со руралниот развој
Ne rabotat na arsko gjubrivo tuku na silaza. Arskoto sluzi ajde da recam kako donor na bakterii za da silazata ja petvorat vo metan. Tie vo Bitola se 6MW mokjnost i skoro cela obrabotliva povrsina na kombinatot se koristi za proizvodstvo na silaza. Toa se mnogu mnogu hektari. Da ne navleguvame mnogu vo detali, no ni oddaleku ne e onaka kako sto si ja zamisluvas rabotata. I koga sme vekje tuka, ne e problemot da se proizvede struja od bilo sto, problemot e da ja skladiras za da ja koristis koga ti treba. Kaj soncevite, veternicite, do nekade i kaj malite hidro centrali toa e skoro neizvodlivo i zatoa dobriot star REK Bitola e nezamenliv barem sega zasega. Baska strujata za obnovlivi e subvencionirana i e primamliv biznis za koj tesko ke ti dozvolat del od kolacot. Kolku za orientacija, eden kwh pazarna e 5 euro centi, za subvencioniran e soznam, okolu 20. Razlikata ja plakja republikata, toest nie pa sega vidi, razmisli.
P. S i kravite jadat silaza ;).

Ne rabotat na arsko gjubrivo tuku na silaza. Arskoto sluzi ajde da recam kako donor na bakterii za da silazata ja petvorat vo metan. Tie vo Bitola se 6MW mokjnost i skoro cela obrabotliva povrsina na kombinatot se koristi za proizvodstvo na silaza. Toa se mnogu mnogu hektari. Da ne navleguvame mnogu vo detali, no ni oddaleku ne e onaka kako sto si ja zamisluvas rabotata. I koga sme vekje tuka, ne e problemot da se proizvede struja od bilo sto, problemot e da ja skladiras za da ja koristis koga ti treba. Kaj soncevite, veternicite, do nekade i kaj malite hidro centrali toa e skoro neizvodlivo i zatoa dobriot star REK Bitola e nezamenliv barem sega zasega. Baska strujata za obnovlivi e subvencionirana i e primamliv biznis za koj tesko ke ti dozvolat del od kolacot. Kolku za orientacija, eden kwh pazarna e 5 euro centi, za subvencioniran e soznam, okolu 20. Razlikata ja plakja republikata, toest nie pa sega vidi, razmisli.
Парите се проблем, друго све се решава. Односно дали се спремни граѓаните да плаќаат тродупло поскапа сметка за да трошат еколошки добиена струја :icon_lol:

Парите се проблем, друго све се решава. Односно дали се спремни граѓаните да плаќаат тродупло поскапа сметка за да трошат еколошки добиена струја :icon_lol:
Ne se samo parite problem. Tehnickite problemi se malce nereslivi sega zasega.
Sakaat ekoloska sredina. Mozime cela struja da ja kupuvame, kaj nas edno kilo jaglen i drvo da ne sogorime. Isto kako sto se puvaat skopjanite sega so ekolosko greenje na klimi ama nikoj ne go interesira od kaj idi strujata, bitno tie ne sogoruvast drva, jaglen, nafta i mazut. Vaka samo na drzavno nivo. Nie tuka uvezuvame, te boli kur vo picke si materine kako ja proizveduvaat i kolku si zagaduvaat. Bitno kaj nas ke bidi staklo cisto. E sega ke bidi skapo ama jbg, nema i jare i pare. Cenata ke si bidi berzanska pa na koj kolku mu drzi.

https://faktor.mk/navistina-sme-nap...4Hs-NNodwQCfEOn8nPVJP_WX_kFJzR68rOpDGHaNRCH74

ете на зајо му текна, место индијанчињата да го каменуваат возот кој им конкурира на дивљите такси на нивните татковци, фино лепо му наредил на директторот на ЖТП таму да пушти стара локомотива која ќе прегрее и треба да се праи...

Денеска нашата влада имаше жестока борба против сивата економија... Разбиена група на нелегални продавачи на производи. Стоката запленета, вкупната вредност изнесува 2400 ден. Браво!!!
bravo 2.jpg
st.jpg

Следно што ќе биде луѓето во својот двор што ќе си продаваат овошје/зеленчук што тие самите си го произведуваат и што ќе го пазарат комшиите и тие ќе бидат казнати...

Еве ги лепотаниве.....северните ѓубриња.....на правото работно место.
Не само надзор да вршат.....јас би им дал шмрк во рака.....да си ја сработат работата. И така.....се до пензија.

Денеска нашата влада имаше жестока борба против сивата економија... Разбиена група на нелегални продавачи на производи. Стоката запленета, вкупната вредност изнесува 2400 ден. Браво!!!
Прегледај го приврзокот 297472
Прегледај го приврзокот 297473

Следно што ќе биде луѓето во својот двор што ќе си продаваат овошје/зеленчук што тие самите си го произведуваат и што ќе го пазарат комшиите и тие ќе бидат казнати...
Кај е ова?
Во Чаир?

• Хаха
Reactions: A__

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom