Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Брат од свеска :icon_lol:

Covek uci dur e ziv.
I sega uste ti e nelagodno ili se navikna?
Автоматски споено мислење:

Rizikuvaj. I da se naljuti sto. Dusata ne ke ti ja zemi. Ke jadis nekoja nedela ban ili opomena. Toa e mala cena za slobodata na govor.
Ete te zamisluvam na pust ostrov so dve zeni i forumskiot kolega koj go spomna. I posle sto?
1622848967629.png

Убави сништа :drk:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Covek uci dur e ziv.
I sega uste ti e nelagodno ili se navikna?

Rizikuvaj. I da se naljuti sto. Dusata ne ke ti ja zemi. Ke jadis nekoja nedela ban ili opomena. Toa e mala cena za slobodata na govor.
Ete te zamisluvam na pust ostrov so dve zeni i forumskiot kolega koj go spomna. I posle sto?
Ја ако сум тамо нема да се лезбејки туку би...

Него хипотетички они тројцата се.... ги исфрлаат брановите.... треба да се преживее, он да лови риба они да ја спремаат...

И нашиот форумски колега почнува за проблемот албанското прашање да им збори, како исламот ово оно, дека западот станува декадентен..... збори ли збори и за лезбејки педери.... наместо да улови риба....

И они гладни гледаат колку е саат и учат сами да ловат, а пошто им спомнал лезбејки им дал идеа... и они му покажуваат дека уште од антички времиња постоеле играчки.

Љ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.415
Поени од реакции
24.138
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Se nadevam deka imase nekoja poenta vo muabetot oti mene iskreno mi izbega.
Otprvin ti bilo nezgodno prst vo devetkata ama so tek na vreme si se naviknal ili sto :cautious:. Probaj sega so krastajca da si ja masiras prostata, vidi i na nea dali ke se naviknis, neznam sto da ti recam drugo :toe:.
Гума си е гума. Пробај ако не ми веруваш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.415
Поени од реакции
24.138
Ја ако сум тамо нема да се лезбејки туку би...

Него хипотетички они тројцата се.... ги исфрлаат брановите.... треба да се преживее, он да лови риба они да ја спремаат...

И нашиот форумски колега почнува за проблемот албанското прашање да им збори, како исламот ово оно, дека западот станува декадентен..... збори ли збори и за лезбејки педери.... наместо да улови риба....

И они гладни гледаат колку е саат и учат сами да ловат, а пошто им спомнал лезбејки им дал идеа... и они му покажуваат дека уште од антички времиња постоеле играчки.

Љ.
Neznam hipoteticki sto bi pravele ako toj bil tamu no poprilicno sum siguren deka ako Ti si tamu najverojatno ke isplivale od ostrovot i ke si ja probale srekjata na otvoreno more :D.

Гума си е гума. Пробај ако не ми веруваш.
Ostaj ne mora, ete da recime ke te vervam na zbor (y).

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Neznam hipoteticki sto bi pravele ako toj bil tamu no poprilicno sum siguren deka ako Ti si tamu najverojatno ke isplivale od ostrovot i ke si ja probale srekjata na otvoreno more :D.
Глуп сум ја за многу работи али не до толко да таму им зборам како овде на форумот...

Напротив... телата ќе зборуваат откако ќе им фатам риба....

Па ќе отидам подубоко у островот... ќе најдам некој мајмун... се ќе му се изнаприкажам... па ќе се вратам кај нив.. со телата пак....

Љ.
:coffee:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821

Ostaj ne mora, ete da recime ke te vervam na zbor (y).
Абе веровати и знати није исто. Треба да си искусеш фино лепо. Исто како шо искусиле Багинс и Профаундли. Тебе веќе те чеша и од дразбата шо се осеќаш ти му веруваш на Багинс.
Ама така нема да ти мине чешањето. Тоа сака да ти каже Багинс. Хајде охрабри се. Изаџи из шпајза.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.415
Поени од реакции
24.138
Глуп сум ја за многу работи али не до толко да таму им зборам како овде на форумот...

Напротив... телата ќе зборуваат откако ќе им фатам риба....

Па ќе отидам подубоко у островот... ќе најдам некој мајмун... се ќе му се изнаприкажам... па ќе се вратам кај нив.. со телата пак....

Љ.
:coffee:
A znaes da fakjas riba?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.415
Поени од реакции
24.138
Абе веровати и знати није исто. Треба да си искусеш фино лепо. Исто како шо искусиле Багинс и Профаундли. Тебе веќе те чеша и од дразбата шо се осеќаш ти му веруваш на Багинс.
Ама така нема да ти мине чешањето. Тоа сака да ти каже Багинс. Хајде охрабри се. Изаџи из шпајза.
Da be zaboraviv. Jas sum kako bese ona vaseto, pritaen peder ili taka nesto.
Planirate nesto novo da smislite ili tolku vi e kapacitetot?

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
A znaes da fakjas riba?
Абе Владе бе. Профаундли се изразува и фактички и метафорички.
Мајмуно он стварно ќе го најде и ќе му зборува. Ама за кратко ке се свесте дека мајмуно нишо не го разбира и не му враќа назад со зборови. А он гладен, сув, неомрсен, ке му го примети патлакот на мајмунот. А од напорот додека ловел риби анусот му се згрчил. А жените се далеку. Така спонтано он се снаоѓа во дивината и со помош на мајмунот он си ја масира простата, узпат и му ја враќа услугата на мајмунот. Жените додека чекале риба и они се напнале и спонтано се снашле, си направиле играчки. Профандли се враќа со рибата , ја печат, ја јадат, си омрсуваат телата заедно.
...Се мора да ви нацрта човек...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.415
Поени од реакции
24.138
Мајмуно он стварно ќе го најде и ќе му зборува. Ама за кратко ке се свесте дека мајмуно нишо не го разбира и не му враќа назад со зборови. А он гладен, сув, неомрсен, ке му го примети патлакот на мајмунот. А од напорот додека ловел риби анусот му се згрчил. А жените се далеку. Така спонтано он се снаоѓа во дивината и со помош на мајмунот он си ја масира простата, узпат и му ја враќа услугата на мајмунот. Жените додека чекале риба и они се напнале и спонтано се снашле, си направиле играчки. Профандли се враќа со рибата , ја печат, ја јадат, си омрсуваат телата заедно.
Priznavam, nikogas nemase da mi tekni.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Тоа сценарио не го видоффф... и сега ме замисли... и загрижи....оти ти верувам... оти нели си просветлен и ти реалноста ја осечаш....

Викаш да почнам уше сега како билбо да се вежбам? За недај боже.... ?

Љ.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Priznavam, nikogas nemase da mi tekni.
Пак не ти текна. Не ти нацртав до крај. Целата поента е дека хомосексуалноста т.е. бисексуалноста како шо кажа Профандли е природна и си постое уште од Адам и Ева.
Стварта е шо ние - јас, Багинс и Профандли ја надминафме таа фаза. А ти си заглавен сеуште.
И ние ти помагаме оти те сакаме. А те сакаме оти знаеме много добро во каква незгодна ситуација се наоѓаш.

Тоа сценарио не го видоффф... и сега ме замисли... и загрижи....оти ти верувам... оти нели си просветлен и ти реалноста ја осечаш....

Викаш да почнам уше сега како билбо да се вежбам? За недај боже.... ?

Љ.
Ах сине бе. Од фината доза пивце за да ја објаснеш нешо у политика преска пак си ги измешал пивата. А психијатарката ти напомена да не ги мешаш оти тогаш се добива делимична амнезија. Нема потреба да вежбаш нешо шо веке го имаш усовршено. Ама за лубав на Владе не е лошо
2-3 склека да се врнеш у форма, за да му помогнеш, да го подучеш.

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.515
Поени од реакции
11.479
Ама најчесто лезбејките одат на опцијата вештачко оплодување.
Не. Најчесто на опцијата вештачко оплодување одат луѓе кои очајно сакаат потомство ама не можат да се остварат како родители од икс причини.
Za da bidi drustveno prifatlivo i pozelno po nekoja logika bi znacelo deka ogromno mnozinstvo od drustvoto go prifakja i praktikuva. Sto bi se reklo mojata definicija za normalno drzi. Tuku ete zivo me interesira sto ti gledas normalno kaj homoseksualcite i nivnata seksualna orientacija? Po koj kriterium go klasificiras za normalen?
Ахам, значи според тебе нормалното е типично, обично, редовно, секојдневно. Значи, ти дефициницијата на нормалното ја условуваш од историјата, моќта и најмногу од се од недостатоците на луѓето!

Според мене "нормалното" е скроз индивидуална работа, без разлика колку ние сите сакаме да го изгенерализираме тоа. Да, тука на форумот логично е да имаме спротиставени мислења и да стоиме зад своите ставови, ама кога моето нормално ќе кликне со нечие друго нормално, бум - погодок! Значи, нормалното не е универзално.
Ете според мене нормално е секоја личност да си го живее животот по своја замисла така како си сака без разлика на некои традиционални норми на однесување кои се наметнати од семејството и околината
До оние кои ја прифатиле хомосексуалноста како нормална појава, дали сметате дека вакво нешто е нормално?
Хм не. Егзибиционизам и генерално ме нервира. И не само од страна на хомосексуалци туку и хетеросексуалци. Пишав наназад дека безвеза ми е експонирање во јавност, без разлика дали станува збор за хомо или стрејт пар. Посебно па вака пред дечиња! И сега ако ми кажеш па кај си видела стрејт човек да се понаша вака....сум видела, Скопје врие од манијаци на секој чекор.
Ako pederot e normalen, zosto zoofilot da ne e. Ili nekrifilot. Ako ovie se zdravi pravi, ovie drugite kakvi se? Nezdravi, bolni? Treba da se lecat? Od kade im idat takvi nagoni? Zosto ne bi go ostavile nekoj zoofil da si se zeme so svojata koza, ovca, kuce, magare. Zosto da ne im se dade moznost i tie da posvojuvaat deca. Sigurno kako i pederlukot, i zoofilstvoto ne e zarazno pa ne bi mozelo da se prenesi na deteto. Ako dvajca pederi uspeale da izgledaat normalno strejt dete, zosto ovie da ne bi mozele. Kade e opasnosta tuka po deteto a koja ja nema kaj pederski par. Ima tuka uste mnogu no mislam ja doloviv poentata.
Колку повеќе ја споредуваш хомосексуалноста со некрофилија, зоофилија и педофилија, толку повеќе ја споредуваш и хетеросексуалноста.
Педофилијата, некрофилијата, зоофилијата се болести, сексуалната ориентација, не е!

Kajgana Shop

На врв Bottom