Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.111
Еве од каде пари за Буендија и Ворд Праус, рип ффп Кејн и Грилиш у еден преоден рок, свака час

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.790
Еве од каде пари за Буендија и Ворд Праус, рип ффп Кејн и Грилиш у еден преоден рок, свака час
FFP у пандемијава не постои, а според сите најави по крајот на истата и официјално ќе згасне тој тажен проект на УЕФА:

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
За разлика од ПСЖ, сигурно секој пре би играл за Барса отколку мртвите ПСЖ.
Први се дистанцираа од супер лигата а самите тие праат монопол во оваа криза, страшно.
Тоа зборам. Секој шо сака да игра фудбал ке игра за Барса, секој шо сака да игр за пари ке избере ПСЖ.
Шала на страна зашто некој играч, моментално во 2021ва би ја фаворизирал толку Барселона пред ПСЖ? Заради престиж, бренд или?

Сепак ако ги погледнеш тимовите и моменталната состојба на двата клуба некако ПСЖ ми „води“ во сите сегменти освен во Историја и Престиж (бренд). Со добар стратег на клупа и неколку засилувања (што очигледно можат комотно да си ги дозволат) не гледам зашто ПСЖ не би бил главен конкурент за ЛШ и Лига1 следна сезона.

неам намера нит да тролам нит ништо. Ме интересира причината според тебе :)

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.768
Поени од реакции
8.535
Шала на страна зашто некој играч, моментално во 2021ва би ја фаворизирал толку Барселона пред ПСЖ? Заради престиж, бренд или?

Сепак ако ги погледнеш тимовите и моменталната состојба на двата клуба некако ПСЖ ми „води“ во сите сегменти освен во Историја и Престиж (бренд). Со добар стратег на клупа и неколку засилувања (што очигледно можат комотно да си ги дозволат) не гледам зашто ПСЖ не би бил главен конкурент за ЛШ и Лига1 следна сезона.

неам намера нит да тролам нит ништо. Ме интересира причината според тебе :)
И викаш Џини е тој клучниот фактор за ЛШ? Каде бе со тој Стаорецот и Жонглерот ЛШ, дај не се зезај. Далеку се ПСЖ од колектив кој може да изгура серија без да флопне на најважното скалило! Ако им кидне Мбапе, уште потешко,

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
И викаш Џини е тој клучниот фактор за ЛШ? Каде бе со тој Стаорецот и Жонглерот ЛШ, дај не се зезај. Далеку се ПСЖ од колектив кој може да изгура серија без да флопне на најважното скалило! Ако им кидне Мбапе, уште потешко,
Далеку од тоа дека Џини е клучен фактор за освојување ЛШ.
Чисто ме интересираше мислење зашто некој фудбалер пре би ја одбрал Барселона од ПСЖ моментално, а да не е тоа заради самиот бренд којшто е Барселона.

Затоа и потенцирав иначе ако им дојде добар стратег на клупа и добро се засилат летово, за што реално имаат финансии. Нормално тука во ниту една математика не ми е продавање на Мбапе :D

Член од
29 април 2015
Мислења
4.322
Поени од реакции
4.238
Точно е дека скоро сите го сакавме Вајналдум во Барса, пред се затоа што е фри и е холанѓанец и добро би се снашол под Куман, заедно со Де Јонг во средина, ама очигледно е дека ради финансиската понуда не ја одбра Барса. Не дека парижаниве се бренд.

Имаше усмен доовор он со Барса пошо никој друг не појави интерес за него, ама ПСЖ во последен момент понуди дупло повеќе и нормално е да ги одбере нив.
Иначе не е точно дека 24 милиони ќе зима таму... Барса му понудила 4, а ПСЖ 8 милиони... он чекал израмнета понуда, ама Барса му дала до знаење дека немаат пари, и тоа е тоа.

Да беше некој 23-24 годишен може требаше да жалиме, ама Џини секако ќе имаше епизодна улога, нешто како Видал и Паулињо.
И да бидеме искрени, имаше лоша сезона во Ливерпул.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не дека парижаниве се бренд.
Никој, никогаш нема кажано дека парижаните се бренд, дури ни фановите на ПСЖ што се на форумов :D

Парижаните се новите комшии пензионери вратени од Х држава со странски пензии што сакаат да го имаат најубавиот двор во маало ама некако...

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Барселона неможам да ја разберам искрено...најнелогичен потег ќе му беше ако го земеа Вајналдум...од една страна го помладуваат тимот и прават реконструкција..а од друга страна го земаат Агуеро и заинтересирани беа за Вајналдум....и лани го ослободија Суарез кој даде милион голови за нив и му беше легенда....конзистентност нула.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
Барселона неможам да ја разберам искрено...најнелогичен потег ќе му беше ако го земеа Вајналдум...од една страна го помладуваат тимот и прават реконструкција..а од друга страна го земаат Агуеро и заинтересирани беа за Вајналдум....и лани го ослободија Суарез кој даде милион голови за нив и му беше легенда....конзистентност нула.
Спореди ги платите на Суарез и Агуеро сега во Барса, и ке ти стане јасно.

M

Macedon1um

Гостин
Точно е дека скоро сите го сакавме Вајналдум во Барса, пред се затоа што е фри и е холанѓанец и добро би се снашол под Куман, заедно со Де Јонг во средина, ама очигледно е дека ради финансиската понуда не ја одбра Барса. Не дека парижаниве се бренд.

Имаше усмен доовор он со Барса пошо никој друг не појави интерес за него, ама ПСЖ во последен момент понуди дупло повеќе и нормално е да ги одбере нив.
Иначе не е точно дека 24 милиони ќе зима таму... Барса му понудила 4, а ПСЖ 8 милиони... он чекал израмнета понуда, ама Барса му дала до знаење дека немаат пари, и тоа е тоа.

Да беше некој 23-24 годишен може требаше да жалиме, ама Џини секако ќе имаше епизодна улога, нешто како Видал и Паулињо.
И да бидеме искрени, имаше лоша сезона во Ливерпул.
Realno preoptimisticno e da ocekuvas deka igrac kako Vijnaldum ke dojde na free za 4 miliona plata, vo Liverpul imase pobogat dogovor i so taa plata vo Barselona bi bil eden od poneplatenite - faking Brejnvejt ima 5.5m plata ako ne se lazam. Cetiri milioni za Vijnaldum bi dale i mnogu drugi timovi na free transfer

Член од
29 април 2015
Мислења
4.322
Поени од реакции
4.238
Realno preoptimisticno e da ocekuvas deka igrac kako Vijnaldum ke dojde na free za 4 miliona plata, vo Liverpul imase pobogat dogovor i so taa plata vo Barselona bi bil eden od poneplatenite - faking Brejnvejt ima 5.5m plata ako ne se lazam. Cetiri milioni za Vijnaldum bi dale i mnogu drugi timovi na free transfer
Барса е во страшна криза. Агуеро ќе зима 5 милиони.
Суарез за тоа и го набркаа, да бидеме реални.

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.108
Поени од реакции
1.695
Барса е во страшна криза. Агуеро ќе зима 5 милиони.
Суарез за тоа и го набркаа, да бидеме реални.
Да бидеме реални, Атлетико поради Суарез освои титула..

Kajgana Shop

На врв Bottom