Ќебaпи вo Скoпје

  • Креатор на темата Креатор на темата Hulse
  • Време на започнување Време на започнување
Што ќе кажете за Турист и Сараево?

Слабо...Турист пропадна остана само Пчела таму...Само Космос во Чаршија за ќебапи.Друго се е оверајтед.
 
Турист дали пропаднал или не ама најгаден ќебап го има особено во Аеродром.
 
што филозофија има у ќебапите? Имам јадено на милион места и секаде ми е скоро исто. Сумливо месо на скара, но сепак вкусно. Највеќе имам јадено у буњаковец пазарчето додека студирав. 10 ден ќебапче, ќе натепаш десетка ко човек и не ти се јаде после до вечер.
 
што филозофија има у ќебапите? Имам јадено на милион места и секаде ми е скоро исто. Сумливо месо на скара, но сепак вкусно. Највеќе имам јадено у буњаковец пазарчето додека студирав. 10 ден ќебапче, ќе натепаш десетка ко човек и не ти се јаде после до вечер.
Многу грешиш... Голема филозофија e да направиш добра плескавица или ќебап. Во „едноставните“ работи се гледа умешноста на готвачот бидејќи нема простор за импровизација.
За плескавици/ќебапи се е важно: од соодносот на мешаното месото до зачини и „стоење“ на смесата.
 
Многу грешиш... Голема филозофија e да направиш добра плескавица или ќебап. Во „едноставните“ работи се гледа умешноста на готвачот бидејќи нема простор за импровизација.
За плескавици/ќебапи се е важно: од соодносот на мешаното месото до зачини и „стоење“ на смесата.
Ако сакаш да јадеш добри ќебапи во Скопје, прво треба да отидеш до Прилеп да си купиш амур, а после да пазиш да не ги загореш :D
 
Кебапчилница Фонтана кај стара рампа.
Најверојатно истата таа Фонтана се наоѓа и позади автобуската карши Градежен факултет...еден од најдобрите ќебапи во СК заедно со Едека и Кај 61 (Влае)
 
Многу грешиш... Голема филозофија e да направиш добра плескавица или ќебап. Во „едноставните“ работи се гледа умешноста на готвачот бидејќи нема простор за импровизација.
За плескавици/ќебапи се е важно: од соодносот на мешаното месото до зачини и „стоење“ на смесата.

Да, ако ги правиш дома а во ќебапчичница најпрво месото најмалку е месо а и тоа што е можеби месо е од Бразил или Аргентина стоено со месеци и често со поминат рок, додатоците да не ги спомнувам.

Се штеди на еден денар така да се ставаат најевтините суровини со единствен критериум да нема масовно тровање на гостите, другото ништо не е важно затоа што квалитетот и стандардот на храна ни е непостоечки.
 
Да, ако ги правиш дома а во ќебапчичница најпрво месото најмалку е месо а и тоа што е можеби месо е од Бразил или Аргентина стоено со месеци и често со поминат рок, додатоците да не ги спомнувам.

Се штеди на еден денар така да се ставаат најевтините суровини со единствен критериум да нема масовно тровање на гостите, другото ништо не е важно затоа што квалитетот и стандардот на храна ни е непостоечки.
Има голема разлика од место до место...Точно е тоа, ама има и места кои внимаваат. Секогаш го спомнувам Тото како едно од места со посолидни ќебапи. Кога се смени куварот, се смени и целосно квалитетот на ќебапите.. Не го смениле добавувачот или месото...
Како што постои во пракса, ако сакаш да видиш дали кафанчето е добро, нарачај ражнич. Ќе видиш дали користи остатоци или внимава на квалитетот.
 
abe najubavi se na avtobuska ako imas poracano da ti donesat shoferite od Pelagonija turist od Prilep
 
Тетекс, стар Тетекс кебапчилницата, не сендвичарата и бутките низ град. Прошлиот пат јадев, велам нема шанси да се волку јаки изгледа гладен сум многу, вчера пак јадев, ќебапот е врв. Повлекувам постови дека во Космос има најдобар кебап, Тетекс бр. 1.
 
Тетекс, стар Тетекс кебапчилницата, не сендвичарата и бутките низ град. Прошлиот пат јадев, велам нема шанси да се волку јаки изгледа гладен сум многу, вчера пак јадев, ќебапот е врв. Повлекувам постови дека во Космос има најдобар кебап, Тетекс бр. 1.
Каде е уствари старата Тетекс ќебапџилница?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom