- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 22.402
- Поени од реакции
- 38.958
...IgG.... и која улога би имала таа ако биде со висок титар или воопшто да ја нема, дали значи дека вакцината не е добра или ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...IgG.... и која улога би имала таа ако биде со висок титар или воопшто да ја нема, дали значи дека вакцината не е добра или ?
... на ваков начин ти разговараш? ...сум ,,трубела,, ,, хистерија, ? ај ќе те сметам за обичен форумски лик, па ќе ти одговорам,Него да те прашам нешто. Едно време трубеше тука за за триаголници, неспособни медицински сестри и некакви фатални исходи како резултат на се тоа до степен на блага хистерија. Е сеа коа нема се случено ништо од тоа шо го предвидуваше, шо сметаш дека е причината за раздорот меѓу твоите теории и сликата на теренот?
Провери како и зошто функционираат серолошките тестови. Врати се назад некој пост и провери што сум цитирал....IgG.... и која улога би имала таа ако биде со висок титар или воопшто да ја нема, дали значи дека вакцината не е добра или ?
Па да, ова е она трубење на кое мислев. И пак не кажа каде е таа мала плејада луѓе кои изумреа или беа осакатани поради "промашување на триаголникот". Институција може нема, ама ќе се пожалеше некој на интернет или по медиуми.... на ваков начин ти разговараш? ...сум ,,трубела,, ,, хистерија, ? ај ќе те сметам за обичен форумски лик, па ќе ти одговорам,
...прво како може некој да седне денес на столче да дигне ракав да сврти поглед и да прими ,,некоја,, течност во готов шприц земен од маса? зборуваме за вакцина, од каде знаеме колку време седел тој шприц и таа вакцина на собна температура кога истата се знае како и каде се чува?
дали некој го видел рокот на траење на вакцината која се зема во обичниот шприц?
...уште стојам позади ,,тријаголниците,, и позади све што реков околу (не)едуцирани медицински сестри затоа што такви се тие што ги гледав на терен, не реков за сите, како може при боцкањето на вакцината да се повлече клипот на шприцот наназат на празно влечејќи вакум, па да се вбризне потоа вакцината и потоа со памук да се притиска местото каде се внесе вакцината, па одозгора да се трие и тресе раката што никако не смее, се вбризгува вакцината и се ваѓа шприцот и толку!
....и кој кажува дека не се случило ,,ништо,,? Ти? ...кој тоа? каде има организирана институција за пријавување на несакани последици конкретно од овие антиковид вакцини, не само моменталните локални реакции, туку и тие од иден временски рок од месец , два?
...што со ,,пронајдената одговорна молекула,, која е кривец за процесот на тромбоза кај вакцината АЗ и препорака од германски експерти за промена во таа молекула во новото производство на вакцината АЗ? што со тие кој веќе ја примиле вакцината?
...ти бараш нешто да се случи веднаш по вакцинирање? а кој вели дека нема несакани случаеви?
...ете ти си во ЕУ, дали си запознат каде се пријавуваат како викаш ти ,,нешто дали се случи,, со вакцинирањето? или само рекала казала муабет, ништо нема, скокај Ламбе?
“Do you think it’s possible that COVID-19 arose from a lab accident … in Wuhan, and should it be fully investigated?” Marshall, a doctor, asked Fauci.
“That possibility certainly exists, and I am totally in favor of a full investigation of whether that could have happened,” he replied.
A few months after the start of the pandemic last year, Fauci said the virus most likely “evolved in nature and then jumped species,’’ as opposed to being “artificially or deliberately manipulated.”
...прочитај го насловот на подфорумот...пишува „Општи муабети“ а подтемата е општа дискусија за коронавирус, јас напишав дека ме интересира нејзиното размислување, сакала одговорила сакала не, тоа значи „дискутирање“, значи сум онтопик, сега прашање што сакаш Ти да постигнеш со тичерското стапче кон мене?![]()
... кога ќе се произведат соодветни вакцини антиКовид19 сигурно ќе примам некоја вакцина која ќе ги има трите услови да ме заштити да не се инфицирам, да не можам да го пренесам вирусот и да немам бурна автоимуна реакција со несакани последици, таа би била вакцина добра за мене,
...експериментални ,,вакцини,, произведени врз база на првопојавениот коронавирус сој во декемеври 2019 год излезени од производство во мај-август 2020 со некоја нова недоиспитана клинички технологија на спајк носач, векторски и генетски материјал кога коронавирусот измутира не знам колку пати низ цел свет, а да ми важи 3,4 месеци со дополнителни 2,3 па и 4 дози некако немам храброст да инпровизирам со мојот вроден и стекнат имунитет да се вакцинирам дури во 2021 год, а најмалку поради неискреноста на сите тие кои треба да бидат искрени со новата пандемија и овие брзо комерцијализирани „вакцини“ !
задоволен?
Pa ne, oti? Mozes da veruvas vo sto sakas ama pa treba da trpis reakcii od drugi koi ne go delat tvoeto veruvanje i se drzat na fakti.Ја не верувам во вирусов,незнам сега можда ќе бидам блокирана од кајгана или на темава
... би прашала,Д-р Лилјана Стевчева: (член на Њујоршката академија на науки)
NAJNOVO! Spored najnvoto istrazuvanje koe e primeno za publikacija vo prestiznoto spisanie NATURE se cini deka steknatiot imunitet protiv viusot koj predizvikuva COVID 19 mozno e da trae i dozivotno. Imeno, avtorite na ova istrazuvanje napravile ispituvanja za da go utvrdat postoenjeto na memori B kletki i memori plazma kletki (transformirani B kletki koi lacat antitela) vo koskenata srz na luge koi go prelezale COVID 19. Tie otkrile deka i pokraj toa sto nivoto na antitela i na memori B kletki vo krvta opaga so tek na vremeto, brojot na memori B kletki sposobni da lacat antitela protiv virusot (plazma kletki) vo koskenata srz raste i e i do tri pati pogolem 11 meseci po infekcijata vo sporedba so 4 meseci po infekcijata. Toa znaci deka dolgotrajnite B kletki postojat i 'se skrieni' vo koskenata srz i pri sekoj povtoren kontakt so virusot brzo i burno reagiraat i davaat zastita. ZA poveke detali eve go linkot do ovaa pre-publikacija:
Прво претпоставувам, затоа што Короната не мутира многу. Второ ова е доживотен имунитет за овој Корона вирус т.е. SARS Cov-2.... би прашала,
зошто секоја година имаме производство на нова вакцина против сезонски грип со одбрани 3,4 соеви на вируси на инфлуенца и зошто самата созададена антитела е до шест месеци и зошто не би Т и Б лимфо клетки не би ја имале способност за доживотно меморирање на истите, туку секоја година се менува и вакцината со други соеви или пак исти сој од пред две три години вакцина затоа што и самиот вирус инфлуенца мутира или различни соеви се присутни и се повторуваат во различни години, па со тоа и различни вакцини!??
односно што е тој вирус при сезонски грип понеспецифичен од коронавирусот и што е таа вакцина против сезонски грип поинаква од вакцина против К19 која според ,,најново истражување,, се претпоставува дека клеточниот имунитет би бил доживотен ?
јас не ја гледам логиката?![]()
... би прашала,
зошто секоја година имаме производство на нова вакцина против сезонски грип со одбрани 3,4 соеви на вируси на инфлуенца и зошто самата созададена антитела е до шест месеци и зошто не би Т и Б лимфо клетки не би ја имале способност за доживотно меморирање на истите, туку секоја година се менува и вакцината со други соеви или пак исти сој од пред две три години вакцина затоа што и самиот вирус инфлуенца мутира или различни соеви се присутни и се повторуваат во различни години, па со тоа и различни вакцини!??
односно што е тој вирус при сезонски грип понеспецифичен од коронавирусот и што е таа вакцина против сезонски грип поинаква од вакцина против К19 која според ,,најново истражување,, се претпоставува дека клеточниот имунитет би бил доживотен ?
јас не ја гледам логиката?![]()
јас конкретно те прашав и можеше да ми одговориш со една реченица, па гледам ескивираш, не сакаш да се потрудиш, а јас не запнувам,Провери како и зошто функционираат серолошките тестови. Врати се назад некој пост и провери што сум цитирал.
... тоа се твои зборови ,,плеада луѓе ќе изумреле или осакатени од промашување на тријаголникот,, , јас само напишав дека тоа не е правилно вакцинирање, јас тоа не го измислив има протокол како треба да се аплицира вакцината, а ако ти ова го оправдуваш тогаш ист си како тие кои ги критикувам, еве што значи да се потруди да се едуцира медицинскиот персонал кој ја има важната улога да вакцинира,Па да, ова е она трубење на кое мислев. И пак не кажа каде е таа мала плејада луѓе кои изумреа или беа осакатани поради "промашување на триаголникот".
... институција има ама не функционира како би требало да функционира, овде цели органи се извадени од трудницата, па било по протокол и немало лекарска грешка, а не пак ќе се замараат за тријаголникот и начинот на вакцинирање, за едно боцкање што само бијонс во цела МКД се буни!Институција може нема, ама ќе се пожалеше некој на интернет или по медиуми.
Ја не верувам во вирусов,незнам сега можда ќе бидам блокирана од кајгана или на темава
... во тој твој дијапазон од 17 години според мое мислење јас би ја вметнала и епидемија 2012-2015 година со коронавирус MERS-CoV, можеби со малку поблаги симптоми, но со исти ПЦР и антитела тестови за детектирање,Прво претпоставувам, затоа што Короната не мутира многу. Второ ова е доживотен имунитет за овој Корона вирус т.е. SARS Cov-2.
Од претходно се знаеше дека луѓето што прележаа SARS Cov-1 од 2004 имаа имунитет на него еве 17 години покасно.
...зарем од декември 2019 / мај 2021 колку мутирање имаме на коронавирусот, мексикански, британски, шпански, кубански сој...и кој знае каков друг, тоа не е мутирање?Прво претпоставувам, затоа што Короната не мутира многу. Второ ова е доживотен имунитет за овој Корона вирус т.е. SARS Cov-2.
Еми такви сме ние луѓето, ко ќе дојди јајцето на г'зот, многу работи се прават... во тој твој дијапазон од 17 години според мое мислење јас би ја вметнала и епидемија 2012-2015 година со коронавирус MERS-CoV, можеби со малку поблаги симптоми, но со исти ПЦР и антитела тестови за детектирање,
...зарем од декември 2019 / мај 2021 колку мутирање имаме на коронавирусот, мексикански, британски, шпански, кубански сој...и кој знае каков друг, тоа не е мутирање?
... колку мутирање имаме на вирусите од сезонскиот грип споредбено со овие неполни две години на SARS Cov-2 ?
... и ако луѓето имаат имунитет 17 години БЕЗ ниедна вакцина, ниту можност за цело тоа време експерименталните вакцини за SARS Cov-1 предклинички да се напреднат и идат во клиничка фаза, зошто би сега за неполни две години наеднаш на пазарот не една, не две, туку 8 вакцини прескокнувајќи го временскиот период на клинички студии и искуства на вакцината? тие прашања ме мачат!