Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, dali nekoj znae dali uste moze da se odi na vakcinacija vo Srbija dali primaat? I so koja vakcina e? So astrazeneka ili koja ti se padne?
Se mislam dali da cekam od nashive kojznae koga ke dojdam na red (29 god) ili da odam tamu da zavrsham rabota.
Isto da zamolam nekoj da spodeli iskustvo, posle kako ide za revakcinacija? Tamu pak ili moze tuka?
Fala vi
...а што со 29 години си испаничена да се вакцинираш, па сега дури кога стивнува и доаѓа лето? ...за тебе е тоа да завршиш работа? ...а додека дојде зима, ти веќе нема да имаш заштитна антитела, ниту вакциналниот клеточен имунитет, па тогаш пак ќе се вакцинираш? ...ме интересира твоето размислување !

Девојчето не те праша тоа. Зошто ќе се вакцинира е само нејзин проблем. Не мора да навлегуваш во философии.
Zdravo, dali nekoj znae dali uste moze da se odi na vakcinacija vo Srbija dali primaat? I so koja vakcina e? So astrazeneka ili koja ti se padne?
Se mislam dali da cekam od nashive kojznae koga ke dojdam na red (29 god) ili da odam tamu da zavrsham rabota.
Isto da zamolam nekoj da spodeli iskustvo, posle kako ide za revakcinacija? Tamu pak ili moze tuka?
Fala vi
Пријави се во Тетово, таму вакцинираат и млади. На денот на вакцинацијата ќе ти кажат термин за ревакцинација. :)

Јас ќе и одговорам, сакаат да се вакцинираат за да не се отепаат од пари давање на лабароторииве за тестови.
Нормално за да ја подобрат малку менталната состојба со витамин sea

Девојчето не те праша тоа. Зошто ќе се вакцинира е само нејзин проблем. Не мора да навлегуваш во философии.
...прочитај го насловот на подфорумот...пишува „Општи муабети“ а подтемата е општа дискусија за коронавирус, јас напишав дека ме интересира нејзиното размислување, сакала одговорила сакала не, тоа значи „дискутирање“, значи сум онтопик, сега прашање што сакаш Ти да постигнеш со тичерското стапче кон мене?:toe:

...прочитај го насловот на подфорумот...пишува „Општи муабети“ а подтемата е општа дискусија за коронавирус, јас напишав дека ме интересира нејзиното размислување, сакала одговорила сакала не, тоа значи „дискутирање“, значи сум онтопик, сега прашање што сакаш Ти да постигнеш со тичерското стапче кон мене?:toe:
Затоа што друго праша. Сигурно не седнала да направи длабока анализа за тоа колку долго трае клеточниот имунитет до ден или месец! Сака да се вакцинира, одговори и каде и крај на приказната. Сигурно ќе има имунитет до есен.

Со која вакцина ти се вакцинираше? :)

... хм, а ти зошто ме прашуваш? дали јас напишав дека сакам да кажам со која вакцина се вакцинирав? :sakasuste:
Не сега, ама реагираше кога други не пишуваа за нус ефекти од вакцините кои ги примија во странство. Сега јас, како заинтересирано лице, ме интересираат нус ефектите од вакцината која ти си ја примила. :)

Не сега, ама реагираше кога други не пишуваа за нус ефекти од вакцините кои ги примија во странство. Сега јас, како заинтересирано лице, ме интересираат нус ефектите од вакцината која ти си ја примила. :)
...јас примив повеќе вакцини, не знам за која конкретно ме прашуваш? :toe:

Темата е Ковид. Која или кои вакцини против Ковид ги прими? :coffee:
... кога ќе се произведат соодветни вакцини антиКовид19 сигурно ќе примам некоја вакцина која ќе ги има трите услови да ме заштити да не се инфицирам, да не можам да го пренесам вирусот и да немам бурна автоимуна реакција со несакани последици, таа би била вакцина добра за мене,

...експериментални ,,вакцини,, произведени врз база на првопојавениот коронавирус сој во декемеври 2019 год излезени од производство во мај-август 2020 со некоја нова недоиспитана клинички технологија на спајк носач, векторски и генетски материјал кога коронавирусот измутира не знам колку пати низ цел свет, а да ми важи 3,4 месеци со дополнителни 2,3 па и 4 дози некако немам храброст да инпровизирам со мојот вроден и стекнат имунитет да се вакцинирам дури во 2021 год, а најмалку поради неискреноста на сите тие кои треба да бидат искрени со новата пандемија и овие брзо комерцијализирани „вакцини“ !

задоволен?

Пријави се во Тетово, таму вакцинираат и млади. На денот на вакцинацијата ќе ти кажат термин за ревакцинација. :)
И да се пријави ќе чека подолг период да му стигне порака со покана. Нема брзо да му дојде редот.

Сега пак мислам во Тетово се вратија на редот за постарите. Кратко траеше тоа со младите што ни пратија покана.

...дали можеш да напишеш која е таа „антитела“ што титарот расте после две недели од втората доза од примената Синофарм вакцина?
igg

Него да те прашам нешто. Едно време трубеше тука за за триаголници, неспособни медицински сестри и некакви фатални исходи како резултат на се тоа до степен на блага хистерија. Е сеа коа нема се случено ништо од тоа шо го предвидуваше, шо сметаш дека е причината за раздорот меѓу твоите теории и сликата на теренот?

Последно уредено:
И да се пријави ќе чека подолг период да му стигне порака со покана. Нема брзо да му дојде редот.

Сега пак мислам во Тетово се вратија на редот за постарите. Кратко траеше тоа со младите што ни пратија покана.
Не се вратени никаде на редот со старите туку започнува ревакцинација и толку им се вакцините.
Наместо да викаат голем број на помлади ги викаат тие што поминаа на ред веќе од постарата генерација и така треба да биде.

Јас да сум не би вакцинирал НИКОГО под 50 додека не се вакцинираат сите кои сакаат над таа возраст.

Наместо хроничните и повозрасните се вакцинира кој стигнал и ајде после плачки оти баба умре, оти дедо се задишал лога оди, оти тате има проблеми.... е зш де? Зш некој мора на море или пак е паничар и падавичар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom