Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Квасната габа реагира на светлина, побрзо или поспоро скиселува, а самите ѕидови на шишето од пластика веројатно реагираат со самото пиво.
Модернава цивилизација е жртва на профит. Некој си таму одлучил дека "проаѓа" во пластика, а со тоа уштедуваат на транспорт, пари за амбалажа, пивото трае повеќе...глупи комбинации.
Затоа најбоља комбинација е да имаш некоја локална пивница (не како Пане преварантот сигурно) и да се снабдуваш од таму со повратна стаклена амбалажа. Ама светов мисли поинаку.

Ladenburger Weizenbock Hell. Вајцен бок пиво со солидни 8,0% алк. Поред етикетот еден од најдобрите односно 2016та на European Beer Star беше прогласено за најдоброто во неговата класа. Пиварата се наоѓа во мало место на пола пат од Штутгарт - Нирнберг. Феноменална матно жолта боја, убава пења. Мирисбата е свежо-кисела овошна. Првата голтка малце наблажујт, благи нијанси на банана, алкохолот во никој момент не се сеќава. Бок пивата често имаат лоша карактеристика што алкохолот тежи и доминира, но овде напротив лесно тече голтка по голтка. Сеедно дали најдобро или не и онака секој поинаку го сеќава ама дефинитивно одлично пиво.

01.jpg

За љубителите на Paulaner Münchner Hell, го има у Гиго Трејд у Радишани/Бутел што е маркетот, не сум го приметил во други маркети, може го донеле :)

Едино ако каснам со веста неколку месеци, се извинувам :)

За љубителите на Paulaner Münchner Hell, го има у Гиго Трејд у Радишани/Бутел што е маркетот, не сум го приметил во други маркети, може го донеле :)

Во Веро во Тафталиџе го има, долго време веќе.

Нема dunkel hefeweizen, што е по мене веројатно најдобриот Paulaner, а можеби и во топ 3 алкохолни пијалоци што сум ги пиел.

Hell е сериозно пиво со многу алкохол и тоа тој пивскиот ич не е наивен. Се сеќавам кога почнаа со организација на скопски Пиволенд, можеби и првиот беше, имаше релативно голем штанд Paulaner и од радозналост буквално се' пробавме. Имаа штандови и Erdinger и белгискиве Duvel...
Во друштвово сме генерално сите големи љубители на пиво и си го замислувавме дека ќе биде нешто како Октоберфест и да можеш меѓу другото да пробаш некои поскапи пива за прифатлива цена во точена варијанта. Имав патувано претходно, не на Октобер фест, меѓутоа го имав посетено Минхен, некои пивници таму, Австрија, Словенија и таа централноевропска пивска култура очекувавме дека ќе се пренесе, посебно што и Прилеп достигна кулминација со цеца-лукас шабанарија (за жал) - ова требаше да биде нешто спротивно од тоа, ама си еба мајката. Првата година уствари и најкултурно беше, секоја следна беше се' полошо, за да кулминира со онаа идиотштина со точење скопско магнум на 50 степени на паркингот кај салата Борис Трајковски...толку од нашиве критериуми и за пиво и за живот воопшто.

Го има и во Драчево, јас денеска за именденот на сопругата решив да се частам со Пауланер! Не знам, мене чешка школа ми е фаворит, ама не ова што овде се продава, таму на местото. Не за џабе викаат каменот на местото си тежи :D

Во Веро во Тафталиџе го има, долго време веќе.

Нема dunkel hefeweizen, што е по мене веројатно најдобриот Paulaner, а можеби и во топ 3 алкохолни пијалоци што сум ги пиел.

[...]

Да те поздравам:

01.jpg

Скопска пивара направи многу штети со пива последниве години ама не им простувам за Лашко... Го обожавав Лашко и обичното и црното пред да почне Пивара да го произведува. Такво упропастување е невидено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom