По мене ова е главната причина зошто сезонава посериозно не париравме за титула и зошто отпаднавме од ЛШ кога бевме први во група и скоро сигурни за пролаз. Многу јуриш играчи има во тимот, нема друго објаснување. Кога квалитетно би се замениле истите, друга приказна би требало да биде.Многу често сезонава треба противникот да направи прво нешто за да заиграат. Затоа уште пред некој месец реков колку е добро тоа што знаат да прават пресврти, толку е и лошо што на добар дел од натпреварите не превземаат иницијатива од старт. Не ми е јасно зошто е тоа така.
Не би ми сметало сценарио каде Челзи завршуваат 5ти, но освајаат ЛШ и лелепул иде во ЛЕ.Остајте го Донев, пробува да глуми ладен нешто кур го боле ќе јаде трици за составот, а врие сега што на крај Челзи може да извисат на сметка на Ливерпул.
Супер споредба на утакмици изиграни на Боксинг деј во средина на сезона каде секоја утакмица е битна, и утакмица на крај на сезона каде едниот тим веќе има остварено тоа што требало да го оствари и до крајот им останува уште една битна утакмица наречена финале.Доста тимови сезонава изиграа по два натпревари во 48 часа без да направат 11 измени. Неколку беа околу боксинг деј, Тотенхем и претходно.
Кај Јунајтед третиов беше главниот проблем, ама одмори цела 11ка со што очекував многу подобро да влезат во натпреваров, а не да се распаднат.
Замисли сеа да сте на почеток на сезона. После Мегваер се повредуваат Линделоф и Баји (тројцата до крај на сезона), па мора да го играш Туанзебе со Мектоминеј ко штопер. Па се повредува и он.Инаку во врска со цел муабет за Мегваер и одбраната на Јунајтед - Мегваер играше со Рома, па Јунајтед имаше уште помизерно дефанзивно издание од денешново. Рома имаа 12 шута во рамки на гол (во рамки на гол!) и можеа комотно 7-8 гола да дадат да не беше Де Геа.
Муабетот ми е, Мегваер е многу солиден дефанзивец (па и одличен на периоди) и сигурно најдобар во Манчестер моментално, но да не се лажеме, нема ист импакт како Ван Дајк во Ливерпул и Рубен Диас во Сити.
Проблемот кај Јунајтед со ваквите криминални дефанзивни изданија во последно време може да се бара на 2 места: прво, недоволно квалитетен деструктивец и второ, густиот распоред, тесниот ростер и играњето во сите купови бар до 1/4 финале (плус фактот што ланската сезона ја завршија прилично доцна), очигледно си го зема данокот.
Ливерпул денеска сосема заслужено си тепаа и ги искористија овие слабости на Манчестер. Па можда и во прав момент доаѓаат до израз овие слабости, да не се уфилмаат пред летниот преоден рок дека имаат доволно јак тим за да ја нападнат титулата и да инвестираат таму кај што треба да се инвестира. Искрено резултатски и не ми беше нешто битна утакмицава (иако, нормално секогаш сакаш победа против најлутиот ривал).. Меѓутоа крајно разочаран од изданието на Јунајтед после водечкиот гол. Од фантази аспект, да не дадеше Салах гол на крај (двајца ривали го имаат, а јас го имам Шо, на кој му скратија поен ради четврти примен гол) ќе поминев фантастично.
Инаку во врска со цел муабет за Мегваер и одбраната на Јунајтед - Мегваер играше со Рома, па Јунајтед имаше уште помизерно дефанзивно издание од денешново. Рома имаа 12 шута во рамки на гол (во рамки на гол!) и можеа комотно 7-8 гола да дадат да не беше Де Геа.
Муабетот ми е, Мегваер е многу солиден дефанзивец (па и одличен на периоди) и сигурно најдобар во Манчестер моментално, но да не се лажеме, нема ист импакт како Ван Дајк во Ливерпул и Рубен Диас во Сити.
Проблемот кај Јунајтед со ваквите криминални дефанзивни изданија во последно време може да се бара на 2 места: прво, недоволно квалитетен деструктивец и второ, густиот распоред, тесниот ростер и играњето во сите купови бар до 1/4 финале (плус фактот што ланската сезона ја завршија прилично доцна), очигледно си го зема данокот.
Ливерпул денеска сосема заслужено си тепаа и ги искористија овие слабости на Манчестер. Па можда и во прав момент доаѓаат до израз овие слабости, да не се уфилмаат пред летниот преоден рок дека имаат доволно јак тим за да ја нападнат титулата и да инвестираат таму кај што треба да се инвестира. Искрено резултатски и не ми беше нешто битна утакмицава (иако, нормално секогаш сакаш победа против најлутиот ривал).. Меѓутоа крајно разочаран од изданието на Јунајтед после водечкиот гол. Од фантази аспект, да не дадеше Салах гол на крај (двајца ривали го имаат, а јас го имам Шо, на кој му скратија поен ради четврти примен гол) ќе поминев фантастично.
Тотално ја имаш утнато поентата за муабетот со Мегваер, сите коментари се во врска дека не е флоп и дрво ко што се претставува. Поразов иде на душа на цел тим, не на одбраната иако имаат најголема заслуга. Мене би ми било брука да не може Јунајтед да тепа пациенти ко Њукасл, Фулам, Брајтон (и ним слични), и да викам Мегваер фали, затоа губиме.Замисли сеа да сте на почеток на сезона. После Мегваер се повредуваат Линделоф и Баји (тројцата до крај на сезона), па мора да го играш Туанзебе со Мектоминеј ко штопер. Па се повредува и он.
Па ти текнува дека го имаш Фил Џоунс, и го земаш рецимо Крис Мефам од Борнмут. И кратко после тоа и они се повредуваат.
Епа, така
Just saying, јадете трици дека не биле клучни повредиве за Ливерпул у тоа како се одвиваше сезонава. А после една утакмица без Мегваер кај вас криза у систему онака. Нејќам ни да го дискутирам искрено ова, ама све што ни се деси и тоа како реагираа сите као демек вадиме оправдувања и слично испаѓа дека беше тотално неиздржлив аргумент и само од сеир. А јасно беше дека све станува шит коа ќе ти се уништи концептот.
Патем, Салах на 30 гола во сите натпреварувања. Ниеден pundit, у ниедна анализа вклучен у тимот на годината, тотално незапазен. До левел на тоа да се збори дека е пропаднат. Од апаратите на @ElNinho у главно. У најлоша сезона на тимов у последниве сезони, пак речиси самостојно го влече со сила нагоре и не се дава. После зашто сум зборел дека човеков бил потценет. Потценет играч не е само играч што игра солидно а не добива кредит, туку играч што е на легендарно ниво, а е сметан за онака, солиден дечко![]()
Да ви се десат вас повредиве од лига ќе испаднете, камоли за топ 4 да сте у борба до последни неколку кола. Стај ми хаха сеа пакТотално ја имаш утнато поентата за муабетот со Мегваер, сите коментари се во врска дека не е флоп и дрво ко што се претставува. Поразов иде на душа на цел тим, не на одбраната иако имаат најголема заслуга. Мене би ми било брука да не може Јунајтед да тепа пациенти ко Њукасл, Фулам, Брајтон (и ним слични), и да викам Мегваер фали, затоа губиме.
ок лелепулДа ви се десат вас повредиве од лига ќе испаднете, камоли за топ 4 да сте у борба до последни неколку кола. Стај ми хаха сеа пак![]()
Со третиот голман, даСО
ГЛАВНИОТ
ШТОПЕР
7
ОД
ВИЛА
Не ги носел среќните гаќи тогашСО
ГЛАВНИОТ
ШТОПЕР
7
ОД
ВИЛА
Види, ако се вратиме во Јануари 2018 и трансферот на Ван Дајк во Ливерпул со најосновна споредба на резултатите на Пул пред и после него, и на мало дете ќе му биде јасно каков импакт имаше врз клубот.Замисли сеа да сте на почеток на сезона. После Мегваер се повредуваат Линделоф и Баји (тројцата до крај на сезона), па мора да го играш Туанзебе со Мектоминеј ко штопер. Па се повредува и он.
Па ти текнува дека го имаш Фил Џоунс, и го земаш рецимо Крис Мефам од Борнмут. И кратко после тоа и они се повредуваат.
Епа, така
Just saying, јадете трици дека не биле клучни повредиве за Ливерпул у тоа како се одвиваше сезонава. А после една утакмица без Мегваер кај вас криза у систему онака. Нејќам ни да го дискутирам искрено ова, ама све што ни се деси и тоа како реагираа сите као демек вадиме оправдувања и слично испаѓа дека беше тотално неиздржлив аргумент и само од сеир. А јасно беше дека све станува шит коа ќе ти се уништи концептот.
Патем, Салах на 30 гола во сите натпреварувања. Ниеден pundit, у ниедна анализа вклучен у тимот на годината, тотално незапазен. До левел на тоа да се збори дека е пропаднат. Од апаратите на @ElNinho у главно. У најлоша сезона на тимов у последниве сезони, пак го влече со сила нагоре и не се дава. После зашто сум зборел дека човеков бил потценет. Потценет играч не е само играч што игра солидно а не добива кредит, туку играч што е на легендарно ниво, а е сметан за онака, солиден дечко![]()