Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Значи следна сезона 3 бода од Ливерпул, 3 од Лестер имаме сигурни.
Не се палете, заблагодарете се. :D

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.292
Многу често сезонава треба противникот да направи прво нешто за да заиграат. Затоа уште пред некој месец реков колку е добро тоа што знаат да прават пресврти, толку е и лошо што на добар дел од натпреварите не превземаат иницијатива од старт. Не ми е јасно зошто е тоа така.
По мене ова е главната причина зошто сезонава посериозно не париравме за титула и зошто отпаднавме од ЛШ кога бевме први во група и скоро сигурни за пролаз. Многу јуриш играчи има во тимот, нема друго објаснување. Кога квалитетно би се замениле истите, друга приказна би требало да биде.
Автоматски споено мислење:

Остајте го Донев, пробува да глуми ладен нешто кур го боле ќе јаде трици за составот, а врие сега што на крај Челзи може да извисат на сметка на Ливерпул.
Не би ми сметало сценарио каде Челзи завршуваат 5ти, но освајаат ЛШ и лелепул иде во ЛЕ.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Инаку во врска со цел муабет за Мегваер и одбраната на Јунајтед - Мегваер играше со Рома, па Јунајтед имаше уште помизерно дефанзивно издание од денешново. Рома имаа 12 шута во рамки на гол (во рамки на гол!) и можеа комотно 7-8 гола да дадат да не беше Де Геа.

Муабетот ми е, Мегваер е многу солиден дефанзивец (па и одличен на периоди) и сигурно најдобар во Манчестер моментално, но да не се лажеме, нема ист импакт како Ван Дајк во Ливерпул и Рубен Диас во Сити.

Проблемот кај Јунајтед со ваквите криминални дефанзивни изданија во последно време може да се бара на 2 места: прво, недоволно квалитетен деструктивец и второ, густиот распоред, тесниот ростер и играњето во сите купови бар до 1/4 финале (плус фактот што ланската сезона ја завршија прилично доцна), очигледно си го зема данокот.

Ливерпул денеска сосема заслужено си тепаа и ги искористија овие слабости на Манчестер. Па можда и во прав момент доаѓаат до израз овие слабости, да не се уфилмаат пред летниот преоден рок дека имаат доволно јак тим за да ја нападнат титулата и да инвестираат таму кај што треба да се инвестира. Искрено резултатски и не ми беше нешто битна утакмицава (иако, нормално секогаш сакаш победа против најлутиот ривал).. Меѓутоа крајно разочаран од изданието на Јунајтед после водечкиот гол. Од фантази аспект, да не дадеше Салах гол на крај (двајца ривали го имаат, а јас го имам Шо, на кој му скратија поен ради четврти примен гол) ќе поминев фантастично.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Доста тимови сезонава изиграа по два натпревари во 48 часа без да направат 11 измени. Неколку беа околу боксинг деј, Тотенхем и претходно.
Кај Јунајтед третиов беше главниот проблем, ама одмори цела 11ка со што очекував многу подобро да влезат во натпреваров, а не да се распаднат.
Супер споредба на утакмици изиграни на Боксинг деј во средина на сезона каде секоја утакмица е битна, и утакмица на крај на сезона каде едниот тим веќе има остварено тоа што требало да го оствари и до крајот им останува уште една битна утакмица наречена финале.
Јес да е дерби ова и треба да се игра јако ама мислам дека за Манчестер Премиер лигата заврши прошло коло и ништо не им мења овој пораз. Не дека одмарале стрикно за ова, прошлата играа со резерви, сеа со прв состав и така ќе праат до Виљареал односно до последната утакмица.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Инаку во врска со цел муабет за Мегваер и одбраната на Јунајтед - Мегваер играше со Рома, па Јунајтед имаше уште помизерно дефанзивно издание од денешново. Рома имаа 12 шута во рамки на гол (во рамки на гол!) и можеа комотно 7-8 гола да дадат да не беше Де Геа.

Муабетот ми е, Мегваер е многу солиден дефанзивец (па и одличен на периоди) и сигурно најдобар во Манчестер моментално, но да не се лажеме, нема ист импакт како Ван Дајк во Ливерпул и Рубен Диас во Сити.

Проблемот кај Јунајтед со ваквите криминални дефанзивни изданија во последно време може да се бара на 2 места: прво, недоволно квалитетен деструктивец и второ, густиот распоред, тесниот ростер и играњето во сите купови бар до 1/4 финале (плус фактот што ланската сезона ја завршија прилично доцна), очигледно си го зема данокот.

Ливерпул денеска сосема заслужено си тепаа и ги искористија овие слабости на Манчестер. Па можда и во прав момент доаѓаат до израз овие слабости, да не се уфилмаат пред летниот преоден рок дека имаат доволно јак тим за да ја нападнат титулата и да инвестираат таму кај што треба да се инвестира. Искрено резултатски и не ми беше нешто битна утакмицава (иако, нормално секогаш сакаш победа против најлутиот ривал).. Меѓутоа крајно разочаран од изданието на Јунајтед после водечкиот гол. Од фантази аспект, да не дадеше Салах гол на крај (двајца ривали го имаат, а јас го имам Шо, на кој му скратија поен ради четврти примен гол) ќе поминев фантастично.
Замисли сеа да сте на почеток на сезона. После Мегваер се повредуваат Линделоф и Баји (тројцата до крај на сезона), па мора да го играш Туанзебе со Мектоминеј ко штопер. Па се повредува и он.

Па ти текнува дека го имаш Фил Џоунс, и го земаш рецимо Крис Мефам од Борнмут. И кратко после тоа и они се повредуваат.

Епа, така :)

Just saying, јадете трици дека не биле клучни повредиве за Ливерпул у тоа како се одвиваше сезонава. А после една утакмица без Мегваер кај вас криза у систему онака. Нејќам ни да го дискутирам искрено ова, ама све што ни се деси и тоа како реагираа сите као демек вадиме оправдувања и слично испаѓа дека беше тотално неиздржлив аргумент и само од сеир. А јасно беше дека све станува шит коа ќе ти се уништи концептот.

Патем, Салах на 30 гола во сите натпреварувања. Ниеден pundit, у ниедна анализа вклучен у тимот на годината, тотално незапазен. До левел на тоа да се збори дека е пропаднат. Од апаратите на @ElNinho у главно. У најлоша сезона на тимов у последниве сезони, пак речиси самостојно го влече со сила нагоре и не се дава. После зашто сум зборел дека човеков бил потценет. Потценет играч не е само играч што игра солидно а не добива кредит, туку играч што е на легендарно ниво, а е сметан за онака, солиден дечко :)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Точно. Но овде, а и по интернет луѓе за него зборуваат како да е Тал Бен Хаим.
,,Трол фудбал" фазонот, Миконос, фрижидер, будалаштини. Не знам дали има таков и толкав импакт, ама и те како е стабилизирачки фактор, не само во дефанзивата на Манчестер, туку воопшто во сите сегменти.

Најчесто деградирачките ставови за него се поврзуваат со високата цена што Јунајтед му ја плати на Лестер за него. Неправедно, не е виновен тој што клубот побарал толку на денешниов пазар, а друг клуб решил да ја плати таа сума.

Во секој случај, морате да доведете стопер на лето да игра покрај него, а овие летечки сиркуз Баји-Маји-Линделоф, да ги испратите во Болоња и Кадиз.

Побогу, Филипс го реши мечот, шетајќи се како му душа сака во противнички шеснаесетник. Човече, Филипс ги направи магариња. Не ти треба класа дефанзивец за да се одбрани од Филипс. Само мала пристојност и просечни квалитети.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.292
Замисли сеа да сте на почеток на сезона. После Мегваер се повредуваат Линделоф и Баји (тројцата до крај на сезона), па мора да го играш Туанзебе со Мектоминеј ко штопер. Па се повредува и он.

Па ти текнува дека го имаш Фил Џоунс, и го земаш рецимо Крис Мефам од Борнмут. И кратко после тоа и они се повредуваат.

Just saying, јадете трици дека не биле клучни повредиве за Ливерпул у тоа како се одвиваше сезонава. А после една утакмица без Мегваер кај вас криза у систему онака. Нејќам ни да го дискутирам искрено ова, ама све што ни се деси и тоа како реагираа сите као демек вадиме оправдувања и слично испаѓа дека беше тотално неиздржлив аргумент и само од сеир. А јасно беше дека све станува шит коа ќе ти се уништи концептот.

Патем, Салах на 30 гола во сите натпреварувања. Ниеден pundit, у ниедна анализа вклучен у тимот на годината, тотално незапазен. До левел на тоа да се збори дека е пропаднат. Од апаратите на @ElNinho у главно. У најлоша сезона на тимов у последниве сезони, пак речиси самостојно го влече со сила нагоре и не се дава. После зашто сум зборел дека човеков бил потценет. Потценет играч не е само играч што игра солидно а не добива кредит, туку играч што е на легендарно ниво, а е сметан за онака, солиден дечко :)
Тотално ја имаш утнато поентата за муабетот со Мегваер, сите коментари се во врска дека не е флоп и дрво ко што се претставува. Поразов иде на душа на цел тим, не на одбраната иако имаат најголема заслуга. Мене би ми било брука да не може Јунајтед да тепа пациенти ко Њукасл, Фулам, Брајтон (и ним слични), и да викам Мегваер фали, затоа губиме.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Тотално ја имаш утнато поентата за муабетот со Мегваер, сите коментари се во врска дека не е флоп и дрво ко што се претставува. Поразов иде на душа на цел тим, не на одбраната иако имаат најголема заслуга. Мене би ми било брука да не може Јунајтед да тепа пациенти ко Њукасл, Фулам, Брајтон (и ним слични), и да викам Мегваер фали, затоа губиме.
Да ви се десат вас повредиве од лига ќе испаднете, камоли за топ 4 да сте у борба до последни неколку кола. Стај ми хаха сеа пак :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102

Патем, Салах на 30 гола во сите натпреварувања. Ниеден pundit, у ниедна анализа вклучен у тимот на годината, тотално незапазен. До левел на тоа да се збори дека е пропаднат. Од апаратите на @ElNinho у главно. У најлоша сезона на тимов у последниве сезони, пак го влече со сила нагоре и не се дава. После зашто сум зборел дека човеков бил потценет. Потценет играч не е само играч што игра солидно а не добива кредит, туку играч што е на легендарно ниво, а е сметан за онака, солиден дечко :)
Види, ако се вратиме во Јануари 2018 и трансферот на Ван Дајк во Ливерпул со најосновна споредба на резултатите на Пул пред и после него, и на мало дете ќе му биде јасно каков импакт имаше врз клубот.

Практично бевте клуб за заебанција пред тоа, дури и ние ве тролавме (освен таа едната сезона со Роџерс и Суарез), а само 5 месеци подоцна, Ливерпул играше финале во ЛШ. Наредна сезона освоија ЛШ и собраа 97-8 поени во ПЛ, а ланската сезона земаа ПЛ за прв пат после 30 години. Значи нема збор, нема потреба да ми објаснуваш ни дека се повредил Матип или дека се повредил после тоа не знам кој ви е трет или четврт штопер.. Доволно е губењето на Ван Дајк рано во сезоната за Ливерпул да доживее огромен удар за шансите за титула.

Меѓутоа, ај да почнеме од голманот... Колку голови поклони Алисон на противниците оваа сезона? Еве и денеска имаше голем кикс, кој Кавани не знаеше да го искористи. Колку криминални изданија имаше ТАА во дефанзива? Па реално падна и малце офанзивно, последниве месец дена почна да се враќа на асистенциите, меѓутоа самиот факт што изгуби место во репрезентацијата на еден период доволно зборува за неговата форма сезонава.. Дали Вајналдум имаше некој надпросечен меч, како претходните 2-3 сезони? Дали Мане и Фирмино не пропаднаа целосно, со повремени блесоци? За Салах можеш да вадиш статистика, но факт е дека е бар ниво подолу од претходните 2-3 сезони. Промашуваше шанси во клучни моменти, нешто што во сезоните 2018/19 и 2019/20 мнооогу ретко му се случуваше.

Значи океј е, Ливерпул го изгуби Ван Дајк и со тоа можеби ги изгуби шансите за одбрана на титулата. Ама екстра квалитетен тим, кој е составен од неколку world-class играчи, ќе преживее и без еден таков и ако ништо друго бар ќе има пристојна сезона. Дали Ливерпул имаше пристојна сезона? Ако ги победат сите утакмици до крај ќе завршат со 30 поени помалце од лани, имаат до сега 9 порази (во претходните 3 сезони вкупно имале толку), на Енфилд изгубија 6 по ред и постигнаа само еден гол (и тоа од пенал) до средина на Април, ќотекот од Астон Вила... итн, итн.. да не набројувам.. Кажи ми друга екипа што пропаднала вака со повредата на главниот дефанзивец, или еве нека е на главниот играч. :)

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Кај Ливерпул добар впечаток остави Филипс. После автоголот се издигна, сосема солидно изигра и изблокира доста чисти шутеви кон голот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom