Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Хуман сум не викам да им скинат здрвствено додуше да беше приватно ФЗОМ ќе им ги дигнеа премиите или може да не им покриат. Се што спомена до сега е личен ризик и не е општа опасност како невакцинирање. Исто ти е како да имаш бомба дома или да си играш доктор Менгеле со вируси во тегли во гаража. За сето ова се оди во затвор и исто би требало и за нив...некоја реперкусија.
Kako be ne e rizik za drugite, baska trosok. So ako koga te kasnal krlezot ili te drasnalo divo zivotince ti prenelo nekoja bolest, pa ti ke ja zarazis partnerkata, taa svalerot, svalerot zenamu, zenamu sefot, sefot sekretarkata itn itn. Pa ako ste od nekoe malo gradce, pola ke se ispozarazite oti tebe te fatil besot da se akas po planini.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Kako be ne e rizik za drugite, baska trosok. So ako koga te kasnal krlezot ili te drasnalo divo zivotince ti prenelo nekoja bolest, pa ti ke ja zarazis partnerkata, taa svalerot, svalerot zenamu, zenamu sefot, sefot sekretarkata itn itn. Pa ako ste od nekoe malo gradce, pola ke se ispozarazite oti tebe te fatil besot da se akas po planini.
Така викаа и тие што го јадеа бетмен. Па им ја забранија манџата. За тие што има вакцина зоонози примаат ветеринари, шумари, биолози. Така и за оваа што е општа опасност во градовите треба да се вакцинира. Државата одговара за здравјето и има право да користи принуда кога е во прашање безбедноста.
Има фаци што чуваат мајмини по дома. А во некои делови од шуми забранија во Кина влез. Ќе има ограничувања за контакти со животни. Ова е исто како војна само што не се луѓе напријателите.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.418
Поени од реакции
10.349
Како може човек да има цврст став, како да не се плашам,кога ги читам овие членови над мене кои си прават бош моабет(да не речам курташак)?
Другата недела треба да се вакцинирам, дојде нашиот ред по тој некој список и сите колеги и колешки сме во недоумица...

Многумина го прележавме, многу од нас имаме голем број на антитела, а никој досега точно со сигурност не ни гарантира Ништо!!!!
Едни ни велат да причекаме, други ни велат дека нема врска, трети доктори ни велат да направиме повторно тест за антитела па ако ни паднала бројката, тогаш да се вакцинираме...а има и што велат дека ние што прележавме си имаме веќе имунитет.
Е ај сега оди ризикувај живот!?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Taka de, od utre nema planinarenje :toe:
Може и тоа да се забрани...непријатеље је свуда.
Автоматски споено мислење:

Како може човек да има цврст став, како да не се плашам,кога ги читам овие членови над мене кои си прават бош моабет(да не речам курташак)?
Другата недела треба да се вакцинирам, дојде нашиот ред по тој некој список и сите колеги и колешки сме во недоумица...

Многумина го прележавме, многу од нас имаме голем број на антитела, а никој досега точно со сигурност не ни гарантира Ништо!!!!
Едни ни велат да причекаме, други ни велат дека нема врска, трети доктори ни велат да направиме повторно тест за антитела па ако ни паднала бројката, тогаш да се вакцинираме...а има и што велат дека ние што прележавме си имаме веќе имунитет.
Јас се вакцинирав освен малку што боли местото...ни пет ге ни крилја од лиљак ни никој ми ги чита мислите. Се е ОК.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Другата недела треба да се вакцинирам, дојде нашиот ред по тој некој список и сите колеги и колешки сме во недоумица...ниту ил не ниту питање је сада!

Едни ни велат да причекаме, други ни велат дека нема врска, трети доктори ни велат да направиме повторно тест за антитела па ако ни паднала бројката, тогаш да се вакцинира е...с има и што велат дека ние што прележавме си имаме веќе имунитет.
Topla, ti najverojatno i kralicata Elizabeta ke ja nadminis vo godini, a taa e tuka uste koga nemalo predmet istorija vo ucilistata posto nemalo za sto da se uci po toj predmet.

Јас се вакцинирав освен малку што боли...ни пет ге ни крилја од лиљак ни никој ми ги чита мислите. Се е ОК.
Cekajte malce drugari, ne odi toa taka. Planinarenjeto e samo eden mal nebiten del od sekojdnevieto na eden covek. Najgolem del od site ne ni planinarat, a vidis kolku opasnosti ima tamu. Tek ako pocnam so drugi sekojdnevni stavki od zivotot koi se potencijalno rizicni i bi pretstavuvale trosok za drzavata i bi trebalo da se zabranat, Severna Koreja kako Florida vo vreme na spring break ke ti asocira.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.418
Поени од реакции
10.349
Topla, ti najverojatno i kralicata Elizabeta ke ja nadminis vo godini, a taa e tuka uste koga nemalo predmet istorija vo ucilistata posto nemalo za sto da se uci po toj predmet.

Cekajte malce drugari, ne odi toa taka. Planinarenjeto e samo eden mal nebiten del od sekojdnevieto na eden covek. Najgolem del od site ne ni planinarat, a vidis kolku opasnosti ima tamu. Tek ako pocnam so drugi sekojdnevni stavki od zivotot koi se potencijalno rizicni i bi pretstavuvale trosok za drzavata i bi trebalo da se zabranat, Severna Koreja kako Florida vo vreme na spring break ke ti asocira.
Што врска има таа сега со мене!?
:(

Јас се вакцинирав освен малку што боли местото...ни пет ге ни крилја од лиљак ни никој ми ги чита мислите. Се е ОК.
Имаше антитела!?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.418
Поени од реакции
10.349
што може да ти биде тетке? да не се предозираш со антитела?
Теткино, опасно е да се вакцинираш ако имаш многу антитела...земи читни прво а после коментирај...оти мене ме мрзи да пишувам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Што врска има таа сега со мене!?
:(
Ti si kolateralna steta vo muabetot :sneaky:.
Sepak uste mi e smesno kako ti se pazese ama ete mazti ocigledno ne, pa te ispozarazi. Vidi tamu isteraj ja dokraj taa rabota, mene vaka sumliva mi e. Kade, kako, so koja itn itn :cautious:

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.418
Поени од реакции
10.349
Ti si kolateralna steta vo muabetot :sneaky:.
Sepak uste mi e smesno kako ti se pazese ama ete mazti ocigledno ne, pa te ispozarazi. Vidi tamu isteraj ja dokraj taa rabota, mene vaka sumliva mi e. Kade, kako, so koja itn itn :cautious:
Да не бил он со кралицата:pos:
Да се нашалиме малку, убаво е за здравје..а овој Рон вака така, ама се затрча и успеа да дојде на ред за вакцинирање!?
Во влада да не работи?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.182
Поени од реакции
42.908
Да не бил он со кралицата:pos:
Да се нашалиме малку, убаво е за здравје..а овој Рон вака така, ама се затрча и успеа да дојде на ред за вакцинирање!?
Во влада да не работи?
не ја врти сега картата на мене, тоа шо маж ти брка швалерки не сум ти ја крив.

Kajgana Shop

На врв Bottom