Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Rizik i trosok za drzavata mozat da bidat mnogu raboti ako zemis taka. Aj se da zabranime sto moze da bide rizik i trosok za drzavata. Ete da recime utre ke sakas da planinaris do Vodno ili tamu nekoj nebiten vrv ili vukojebina. Malo nevnimanie, umor, bilo sto, nebitno, pagjas i se povreduvas. Ete ti nepotreben trosok za drzavata oti tebe te fatil besot da planinaris. Ne da si lezis optegnat na kauc, si zel da se penteris po toa ridojte. Isto rizik da te kasne zmija, da te napadne nekoe divo zivotno, da te bocne pcela, osa ili bilo sto i da ti se javi alergiska reakcija. Samo trosoci i trosoci. A fino mozi da se zabrani planinarenje, ni ti izlozen na rizik, ni drzavata na trosok.
Vakvi primeri mozam da ti redam do beskraj.
Трошок да ама не и ризик освен ако си многу дебел и се стркалаш од Водно и направиш лавина. Друго е со невакцинираните тие се опасност.
Автоматски споено мислење:

Што ти е гајле за трошокот кога секој месец плаќам здравствено?

Добро чим не е докажано. :)
Ти плаќаш 50 евра макс ако се разболиш ќе чиниш 10000евра. Не се исплати да имаш осигурување.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.180
Поени од реакции
42.907
што се оправате со рамноземјаши, вчера зборам со еден познаник што ги има истите ставови, ми вика не се плашам јас, господ ме чува, тие што се плашат се вакцинираат. А успат ме прашува триста прашања за нус појави до детали, напунил гаќи од една вакцина.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
што се оправате со рамноземјаши, вчера зборам со еден познаник што ги има истите ставови, ми вика не се плашам јас, господ ме чува, тие што се плашат се вакцинираат. А успат ме прашува триста прашања за нус појави до детали, напунил гаќи од една вакцина.
Тие што се вакцинирани им го чуваат газот.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Немој со тоа "Бог ме чува". Излезе дека тоа било навреда. :D
Ти плаќаш 50 евра макс ако се разболиш ќе чиниш 10000евра. Не се исплати да имаш осигурување.
Тоа не е правило, туку исклучок. И доста сеете страв.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Немој со тоа "Бог ме чува". Излезе дека тоа било навреда. :D

Тоа не е правило, туку исклучок. И доста сеете страв.
Ај биди херој и направи нешто за општо добро ако не ги е гајле за себе.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.180
Поени од реакции
42.907
Тие што се вакцинирани им го чуваат газот.
па тоа се надеваат, на некаков колективен имунитет, али тоа у пракса не функционира, ако ги немаш антителата ги немаш, без разлика дали е 70% од народот вакциниран или не.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Ако си прележал немора дури и не е рационално да се вакцинираш.
Ne prelezal... izodel.. imun.. ko bafra, dambi, vlade.... i mnogu drugi..... ja i ne znam koga ja izodev....nie sme i pomal troshok za drzavata od vas... ne troshime vakcini. A imun sistem si digame na nash troshok.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.180
Поени од реакции
42.907
Ne prelezal... izodel.. imun.. ko bafra, dambi, vlade.... i mnogu drugi..... ja i ne znam koga ja izodev....nie sme i pomal troshok za drzavata od vas... ne troshime vakcini. A imun sistem si digame na nash troshok.
ти зоки да не имаш некој ванземаљски ген, заедно со бафра, дамби и владе?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
па тоа се надеваат, на некаков колективен имунитет, али тоа у пракса не функционира, ако ги немаш антителата ги немаш, без разлика дали е 70% од народот вакциниран или не.
На тоа се шлепаат да не беа вакцинираните ќе поцркаа од дифтерија или ќе останаа парализирани од полио.
Автоматски споено мислење:

Вакцинација со сребрено лажиче за нив и директ кај Свети Петар.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Трошок да ама не и ризик освен ако си многу дебел и се стркалаш од Водно и направиш лавина. Друго е со невакцинираните тие се опасност.
I sega so ti e muabetot. Na debelite da im zabranime planinarenje? A ti od kade znaes deka ne si alergicen na pcelin otrov? Od kade si siguren deka nema da ti padni pritisokot, da ti se stemni pred oci, da padnis na glava i da ti se zemi videlinata. I ete ti belja i za drzavata i za site okolu tebe.
Pa te grebnala ili te kasnala lisica ili drugo zivotince. Ajde trcaj po vakcini za besnilo, pa testoj, boleduvanja, lecenje. U picku mater troskoj.
Si sednal zdiv da zemis, krlez ti se zakacil. Zaebanci eden kup.
Da bese zabraneto planinarenje nisto od ova nemase da se sluci i site srekni i veseli. Ni ti na rizuk, ni drzavata na trosok.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
I sega so ti e muabetot. Na debelite da im zabranime planinarenje? A ti od kade znaes deka ne si alergicen na pcelin otrov? Od kade si siguren deka nema da ti padni pritisokot, da ti se stemni pred oci, da padnis na glava i da ti se zemi videlinata. I ete ti belja i za drzavata i za site okolu tebe.
Pa te grebnala ili te kasnala lisica ili drugo zivotince. Ajde trcaj po vakcini za besnilo, pa testoj, boleduvanja, lecenje. U picku mater troskoj.
Si sednal zdiv da zemis, krlez ti se zakacil. Zaebanci eden kup.
Da bese zabraneto planinarenje nisto od ova nemase da se sluci i site srekni i veseli. Ni ti na rizuk, ni drzavata na trosok.
Хуман сум не викам да им скинат здрвствено додуше да беше приватно ФЗОМ ќе им ги дигнеа премиите или може да не им покриат. Се што спомена до сега е личен ризик и не е општа опасност како невакцинирање. Исто ти е како да имаш бомба дома или да си играш доктор Менгеле со вируси во тегли во гаража. За сето ова се оди во затвор и исто би требало и за нив...некоја реперкусија.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Вакцинација со сребрено лажиче за нив и директ кај Свети Петар.
Covek... em mrazish debeli lugje em nakaj sveti petar upatuvash.... se nadevam cesto odish kaj lezbejkata..... i se nadevam privatno ja plakjash... ne na troshok na drzavata....

Tuku ti i ron treba da imate poveke pocit za vashite koreni...

Da ne bevme nie so RH da ja osvezime vashata genetika, drzavi nemashe da postojat... nitu vie bez tolku mnogu vlakna.

:coffee:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Covek... em mrazish debeli lugje em nakaj sveti petar upatuvash.... se nadevam cesto odish kaj lezbejkata..... i se nadevam privatno ja plakjash... ne na troshok na drzavata....

Tuku ti i ron treba da imate poveke pocit za vashite koreni...

Da ne bevme nie so RH da ja osvezime vashata genetika, drzavi nemashe da postojat... nitu vie bez tolku mnogu vlakna.

:coffee:
Јас сум рептилоид...вие сте обични резуси макаки.

Kajgana Shop

На врв Bottom