Што подразбираш под искрен љубител ... јас имам познати, кои чуваат мачки и ги обожаваат, па потешко пројдоа. Додуша секоја година си го јадат стапот со грипот.A sho prajme ako virusot si ostane megju nas sezonski ko gripot? Sekoja godina dvapati kje se vakcinirate? A imun sistem da si digneme troa ne e popametno? I od toa sho gledam kaj mene vo komshiluk nieden iskren ljubitel i sopstvenik na kuce i mace ne se zabole so jaki simptomi... sho vika naukata za toa?
Е сеа за воља на вистината, машкото повеќе ги сака мачките и полесно пројде, него ли женското
Како не го спорите... Викате дека мутациите кај вакцинираните се скоро невозможни.Па никој не ти ги спори тој муабет. Постојат реални шанси да продолжи да си циркулира како сезонски грип.
Да извакцинираш 70% од цела популација за еден месец не можеш, ама за неколку месеци Израел е пример дека една држава може да извакцинира добар дел од своето население.
Ме нервира тоа што чоекот убаво си има напишано, а ти му ги вадиш зборовите од контекст, а кога тебе ти го праат тоа ги молиш неписмените членови да не се мешаат во дискусија.
После кажувате дека возможни се, а условот за да не се појават е бар 70% од населението да се вакцинира. Битна е нели временската рамка, што побрзо да се вакцинира 70%, бидејќи ако вакцинирате 2 години, за тоа време мутации ќе има и ништо не сте направиле.
Кога и самата знаеш (претходно мислев друг член си, моја грешка) дека нема шанси 70% да се вакцинираат, тогаш нема поента да збориме дека нема да има мутации.
Бидејќи има и прележани кои повторно го "фаќаат" исто не треба ни да се сомневаш дека ќе си циркулира како сезонски грип. Доколку ситуацијата беше како кај сипаниците, т.е. кој прележи, 100% нема шанси повторно да го фати, тоа ќе беше друг муабет.
Сипанициве ама се муатви па, наместо да мутираат ко Бетмен, они исто па исто.