Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Татко ми денес со кинеската го вакцинирале,на 28ми месецов да се јавел за ревакцина.Има ли некаква ќар и како делуе оваа вакцина?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.834
Поени од реакции
12.337
После колку време од прележување, може да се прими вакцина?

Sent from my 4047X using Tapatalk

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
После колку време од прележување, може да се прими вакцина?

Preporuka je kad izađeš iz samoizolacije i najmanje 48 do 72 sata nakon poslednje temperature. Znači relativno odmah nakon što preležiš virus. Ovo je informacija sa zvaničnog Fajzerovog sajta.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
пи.ес. ТрендС, добиваат сите кои ќе бидат вакцинирани до крајот на овој месец. Имаше седница на влада. Треба да имаат примено макар една доза до 31ви мај. Првите 100 добиваат дополнителни ваучери во трговските моливи, тоа е друго. :)
Во тек сум пријател, не треба да се држиме до збор.....не сме на испит.....муабетот се однесуваше конкретно за тие 5000 динари. Денес кампањата е за првите 50 лица....ваучер што треба да го потрошат во Fashion & Friends. Утре.....првите 100 ќе добијат подарок од BG Electronic......итн. Во тек сум со се барем за Србија.
Тие 3000 динари.....се башка за сите, секаде низ Србија што ќе се вакцинираат месецов.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.834
Поени од реакции
12.337
Додуше уште го прележувам, се надевам за 1 недела да ми е подобро па ме пуштат од болница па за 2-3 дена да се пријавам со било која што е ефикасна.
Досега бев строго против ковид вакцина. После овие пола месец мачење со вирусов одвај чекам да се вакцинирам. Ама прво параметрите, хорор се.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Додуше уште го прележувам, се надевам за 1 недела да ми е подобро па ме пуштат од болница па за 2-3 дена да се пријавам со било која што е ефикасна.
Досега бев строго против ковид вакцина. После овие пола месец мачење со вирусов одвај чекам да се вакцинирам

Пријател, можеби си крајно депримиран од тоа што си ги преживеал и видел, ама воздржи се од вакцинација, затоа што ќе имаш имунитет барем 6 месеци. Или ако не ми веруваш, барем провери антитела пред да се вакцинираш.

Природно си е природно.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Татко ми денес со кинеската го вакцинирале,на 28ми месецов да се јавел за ревакцина.Има ли некаква ќар и како делуе оваа вакцина?
Недела дена после втората, пред тоа исто ко да не си се вакцинирал. После тоа 60-70 посто заштита од зараза,80-90 од тежок случај.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Заштита после 2-4 недели (индивидуално)....по втора доза.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Заштита после 2-4 недели (индивидуално)....по втора доза.
Jovanka пре месец дана

Evo, nakon 6.sedmica od revakcinacije Sinofarma, antitela su izostala. Inepov nalaz negativan. Kazu mi cuvajte se! I sta sada?

Predragm пре месец дана

Evo da se javim sa infektivne klinike na kiseoniku. Primio kinesku vakcinu. Uspesnost kineske je 75% . Od 100 ljudi 75 ce imati antitela a 25 nece. Testirajte se igg na antitela i ne slusajte lekare da se ne terstirate. Drug je oboleo i pored druge doze kineske ali je imao zapaljenje pluca i preboleo sa manjim tegobama.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.834
Поени од реакции
12.337
Ќе ги следам параметрите во секој случај. Инаку од 22 април ме фати, на 26 ти се тестирав, 27 ми црп то ми беше 20 ( нормално било до 5), а пред 3 дена кога ме примија ми беше црп 220. Железото од 29 на 5 за една недела. Не можеш 2 чекори да направиш, воздух да земеш, 15 дена температура гори, дух који хода.
Да не споменувам други состојби, видот, џигер, бубрези..
И тоа сум бил од "полесните" случаи. Другите се...има и помлади

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.419
Поени од реакции
10.350
Ќе ги следам параметрите во секој случај. Инаку од 22 април ме фати, на 26 ти се тестирав, 27 ми црп то ми беше 20 ( нормално било до 5), а пред 3 дена кога ме примија ми беше црп 220. Железото од 29 на 5 за една недела. Не можеш 2 чекори да направиш, воздух да земеш, 15 дена температура гори, дух који хода.
Да не споменувам други состојби, видот, џигер, бубрези..
И тоа сум бил од "полесните" случаи. Другите се...има и помлади

Ќе ти помине, не се секирај..и јас бев во отпишаните па ете ме, јадам бурек пак на форумов.
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom