Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.204
Татко ми денес со кинеската го вакцинирале,на 28ми месецов да се јавел за ревакцина.Има ли некаква ќар и како делуе оваа вакцина?
После месец дена.После колку време од прележување, може да се прими вакцина?
Sent from my 4047X using Tapatalk
Preporuka je kad izađeš iz samoizolacije i najmanje 48 do 72 sata nakon poslednje temperature. Znači relativno odmah nakon što preležiš virus. Ovo je informacija sa zvaničnog Fajzerovog sajta.После колку време од прележување, може да се прими вакцина?
Во тек сум пријател, не треба да се држиме до збор.....не сме на испит.....муабетот се однесуваше конкретно за тие 5000 динари. Денес кампањата е за првите 50 лица....ваучер што треба да го потрошат во Fashion & Friends. Утре.....првите 100 ќе добијат подарок од BG Electronic......итн. Во тек сум со се барем за Србија.пи.ес. ТрендС, добиваат сите кои ќе бидат вакцинирани до крајот на овој месец. Имаше седница на влада. Треба да имаат примено макар една доза до 31ви мај. Првите 100 добиваат дополнителни ваучери во трговските моливи, тоа е друго.
Dno.Прегледај го приврзокот 294639
Прегледај го приврзокот 294641
Nikakva distanca, nikakvi protokoli, samo spektakli....nevidena rabota, da ne kazam bljuvotinja
Пријател, можеби си крајно депримиран од тоа што си ги преживеал и видел, ама воздржи се од вакцинација, затоа што ќе имаш имунитет барем 6 месеци. Или ако не ми веруваш, барем провери антитела пред да се вакцинираш.Додуше уште го прележувам, се надевам за 1 недела да ми е подобро па ме пуштат од болница па за 2-3 дена да се пријавам со било која што е ефикасна.
Досега бев строго против ковид вакцина. После овие пола месец мачење со вирусов одвај чекам да се вакцинирам
Недела дена после втората, пред тоа исто ко да не си се вакцинирал. После тоа 60-70 посто заштита од зараза,80-90 од тежок случај.Татко ми денес со кинеската го вакцинирале,на 28ми месецов да се јавел за ревакцина.Има ли некаква ќар и како делуе оваа вакцина?
Татко ми денес со кинеската го вакцинирале,на 28ми месецов да се јавел за ревакцина.Има ли некаква ќар и како делуе оваа вакцина?
Jovanka пре месец данаЗаштита после 2-4 недели (индивидуално)....по втора доза.Синофарм спорије ствара антитела, али је безбедна вакцина
Све вакцине новије генерације – Спутњик В, АстраЗенека и Фајзер дају одговор брже у односу на Синофарм, али то не значи да кинеска вакцина није добра и безбедна, каже Марија Гњатовић из Института за примену нуклеарне енергије (ИНЕП). Она је за ТВ К1 рекла да се антитела након примљене Синофарм...www.politika.rs
Ќе ти помине, не се секирај..и јас бев во отпишаните па ете ме, јадам бурек пак на форумов.Ќе ги следам параметрите во секој случај. Инаку од 22 април ме фати, на 26 ти се тестирав, 27 ми црп то ми беше 20 ( нормално било до 5), а пред 3 дена кога ме примија ми беше црп 220. Железото од 29 на 5 за една недела. Не можеш 2 чекори да направиш, воздух да земеш, 15 дена температура гори, дух који хода.
Да не споменувам други состојби, видот, џигер, бубрези..
И тоа сум бил од "полесните" случаи. Другите се...има и помлади