Еве го линкот кој работиАко некој е curубопитен што да очекува од „Лидл“ и по која цена, може да ја погледнете неговата тековна брошура
2лв=1€
Leaflets
Lidl's history goes back to the 1930s, when the company was founded in Germany as a grocery wholesaler. Today, Lidl is one of the largest grocery retailers in Europe.www.lidl.bg
Ти си видел маркет од социјализмо? Си бил во таков? Епа ако не си бил,јас сум бил оти сум роден во раните 70-ти во тогашна Југославија,имаше маркети ама ако ги споредиш со денешниве ќе изгледаат малце смешно,второ,Југославија беше поразвиена од Бугарија оти низ помалите места буарите немаа маркети туку бакалници како од македонските народни приказни беа,влегуваш внатре и ти мери шеќер од вреќа бе,на вага ко на пазар,хехеСите овие Ѓубриња маркети Кам Веро Тинекс треба да се затворат да се отворат државни како во комунизмо .
Побрзо Лидл ќе пропаднит отколку што ќе ја напрает Охридската автобускаИнформација дека прво ќе отвараат во Охрид еден маркет. Колку е точно ова не знам.
![]()
„Лидл” отвора супермаркет во земјава, ќе инвестира 500.000 евра, но не во Скопје
По влегувањето во Словенија, Хрватска и Србија, германскиот трговски синџир „Лидл” ќе го отвори својот прв супермаркет и во Северна Македонија, објави специјализираниот портал „Јуропеан Супермаркет Магазин” (ЕСМ), со седиште во ирскиот главен град Даблин.skopjeinfo.mk
Која смешна инвестиција е ова 500.000еур!??! Веројатно рачунаат дека државата ќе им поклони имот или евентуално ќе им даде по 1еур...Побрзо Лидл ќе пропаднит отколку што ќе ја напрает Охридската автобуска
глупости се ова, не се брукаат со една продавница а ко друго у ск нема за џабе да прават дострибутивен центарИнформација дека прво ќе отвараат во Охрид еден маркет. Колку е точно ова не знам.
![]()
„Лидл” отвора супермаркет во земјава, ќе инвестира 500.000 евра, но не во Скопје
По влегувањето во Словенија, Хрватска и Србија, германскиот трговски синџир „Лидл” ќе го отвори својот прв супермаркет и во Северна Македонија, објави специјализираниот портал „Јуропеан Супермаркет Магазин” (ЕСМ), со седиште во ирскиот главен град Даблин.skopjeinfo.mk
тоа е почетен капитал пример у Србија почнале со 80 000е додека во Бугарија околу 200000 шо значи пола милионче за старт не е мала стварКоја смешна инвестиција е ова 500.000еур!??! Веројатно рачунаат дека државата ќе им поклони имот или евентуално ќе им даде по 1еур...
Можеби јас погрешно протолкував значење на почетен капитал...тоа е почетен капитал пример у Србија почнале со 80 000е додека во Бугарија околу 200000 шо значи пола милионче за старт не е мала ствар
Sent from my iPhone using Tapatalk
Едно е што пишува скопјеинфо.мк друго е што е вистина. Ама ќе видиме, камо нека се отвори па после ќе коментираме.Која смешна инвестиција е ова 500.000еур!??! Веројатно рачунаат дека државата ќе им поклони имот или евентуално ќе им даде по 1еур...