B
Beck's
Гостин
Па не сум баш сигурен дека се поклопуваат сумите. Ако е така Пандев не би се бунел поради тоа. И самиот има кажано дека не е фер кон клубовите, без разлика што котизацијата е укината. Како немаат врска тие со квалитетот на лигата? Тие го одредуваат форматот на натпреварување, да ги помагаат клубовите со парите од ТВ правата лигата ќе биде многу подобра во поглед на квалитетот. Ќе вложи некој сериозно во македонскиот фудбал, кога ФФМ ќе биде далеку посериозна од тоа што е сега.
Нормално дека тие ќе ги покриваат трошоците. Клубовите не добиваат ништо од ТВ правата, ниту пак склучуваат договори со компаниите кои ги откупуваат ТВ правата. Кога склучуваш договор, нормално дека ги сносиш и трошоците кои произлегуваат од тој договор.
Затоа и ги критикувам затоа што сум свесен дека крадат. Да им речам браво за тоа? За мене исти гомна се и претходните, плус овие сега повеќе помош во финансиски средства добиваат од оние од минатото. Ако ме прашуваш мене во поглед на организацијата, не се има сменето нешто многу. Минимални се промените.
Pandev ako tolku se grizi za prvata liga nemase negoviot tim da se bori za opstanok
Ednostavno si praese teren za nego i bliskite luge do nego
Sent from my iPhone using Tapatalk