UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Шеикот Абдула Јал Нафта Ферари вложува трилијарди евра за ПСЖ да го донесе на ниво на интернационална слава и обожавање со Реал, Барса, Јувентуси, Манчестери, Ливерпули и слични курци палци.

Овој пораз вечерва има ОГРОМЕН негативен ефект кај ПСЖ од повеќе аспекти:

- Со денешното лузерско, пичкарско, и неспортско однесување ќе ги загубат и тие малку интернационални фанови што ги имаат (некои мали деца)

- Мбапе и онака беше тргнат накај Реал, со тоа што не се пласираа подалеку од нив во ЛШ нема да можат психички да го дупат у смисол "Глеј бе, златен клуб првак/финалист ЛШ гром закон олуја тим, ќе одиш кај оние старцине едвај шо одат, то је минато глеј будуќност"

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437
Овој Икарди кога и да сум го гледал не постоел да терен. Океј чекач бил топка требало да му дадат но off ball movementот му е во минус на типот. Кога ќе ми текне како фан клуб Интер вени сечеа по него :icon_lol:

Марез е играчиште. Ептен потценет играч, од Пеп особено. Некако како во втор план му беше до сезонава, го играше во полесни утакмици повеќе. Еден од подобрите крила во ПЛ последните сезони, на ниво на Мане, Сон, Стеелинг па и подобар можеби.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Овој Икарди кога и да сум го гледал не постоел да терен. Океј чекач бил топка требало да му дадат но off ball movementот му е во минус на типот. Кога ќе ми текне како фан клуб Интер вени сечеа по него :icon_lol:
Брат у ПСЖ некако не му се игра, не дека ова е оправдување ама јеби га.. не сте го глеале у Интер и затоа не ви е јасно нашето сечење вени по него.
Ме мрзи да се објаснувам, тие што го гледале и го знаеле Икарди од Интер знаат дека беше врвен шпиц таму. И оф бал мувмент, и чекање и све му беше на место. Трпаше голови со мртва екипа позади него.

У ПСЖ е 3-4та виолина и нема поддршка од тимот и затоа е вакво мртвило.

Расна 9ка е Икарди ама е глуп куртон и папучар и затоа за 2-3 сезони ќе игра у Ривер Плата.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.926
А да, Фил Фоден е еден од оние играчи шо ко Господ фрлал фудбалско знаење тој не носел чадор - каков пргав уметник, а само 20 години.

Во цела оваа нова навала на млади фудбалери е најмалку извикан, но не вервам дека за долго ќе останит така.
Па и не е баш, се сеќавам кога станаа светски шампиони со у17 со Санчо бааги голови изнадаваа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
А да, Фил Фоден е еден од оние играчи шо ко Господ фрлал фудбалско знаење тој не носел чадор - каков пргав уметник, а само 20 години.

Во цела оваа нова навала на млади фудбалери е најмалку извикан, но не вервам дека за долго ќе останит така.
Фоден е многу ценет во Англија. И многу умно го внесоа во првиот тим, без поголема попмпа и горење како некои други млади играчи кои во прва сезона далеку повеќе имаа утакмици. Едно време дури имаше и наслови дека е незадоволен од пружените шанси.

Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Па и не е баш, се сеќавам кога станаа светски шампиони со у17 со Санчо бааги голови изнадаваа.
Фоден е многу ценет во Англија. И многу умно го внесоа во првиот тим, без поголема попмпа и горење како некои други млади играчи кои во прва сезона далеку повеќе имаа утакмици. Едно време дури имаше и наслови дека е незадоволен од пружените шанси.
Знам знам дека во Англија е доста ценет, муабетот ми беше за пошироко. Сметам дека заради позицијата на која шо играт и приспособливоста на толку млада возраст имат простор да напрајт одлична кариера и многу ми е ќејф шо Пеп конечно му даде шанса годинава по шо знам дека цела Англија го хејташе по шо го држеше на клупа.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Овие ПСЖ и самите не знаат како го елиминираа Баерн. Сити - Баерн ќе беше епско полуфинале.
Јас знам ако ПСЖ не знаат.

- Две повреди и еден позитивен на корона од првотимците.
- Флик се изгуби првата утакмица со Алаба како централен (впрочем се губи целата сезона со тој форс, не знам што курац му е). Во втората утакмица Лукас изигра одбрана каква што ретко се гледа.
- Кејлор Навас. Човеков кога и да игра против Баерн се претвора во Ноер, Буфон, Тафарел, Сеп Маер и Касиљас во едно.
- Среќа.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Да не пребарувам сега мои праисториски постови ама се сеќавам дека коментирав кога Сити прв пат играше полуфинале во 2016 и отпадна од Реал... Не само што беа надиграни тогаш тактички туку и комплетно разочараа со односот. Немаа никаква мотивација, никаков жар, плашливо ептен влегоа во мечевите, тотално изгубена и неискусна екипа...

Ова вечерва беше тотална спротивност. Се гледаше огромна мотивација и желба за финале. Искинаа, посебно во одбрана. Пластики, вакви, онакви, ептен заслужено финале. Без разлика против кој ќе играат се надевам дека ќе освојат. Цела деценија работеа на овој успех и знаев дека еднаш ќе им успее.

За ПСЖ што да се каже. После вториот гол се претворија во типична селска касапска екипа. Епски блам допреа.

Последно уредено:

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Јас знам ако ПСЖ не знаат.

- Две повреди и еден позитивен на корона од првотимците.
- Флик се изгуби првата утакмица со Алаба како централен (впрочем се губи целата сезона со тој форс, не знам што курац му е). Во втората утакмица Лукас изигра одбрана каква што ретко се гледа.
- Кејлор Навас. Човеков кога и да игра против Баерн се претвора во Ноер, Буфон, Тафарел, Сеп Маер и Касиљас во едно.
- Среќа.
Nema vrska. Mozebi Leva nesto ke promenese ama na drugive zamenite im se gore/dolu so slicen ucinok.
Zamisli PSG so brzite Neymar i Mbappe gi resi na kontri, ekipa kako City so solidna defanzivna linija i nenormalna tranzicija imase mozokot da mu go ispijat na Baern. Ovaa "URA" taktika opali protiv selski ekipi + Barcelona koja bese polumrtva, takticki poseriozna ekipa ubavo ke gi sogolese Bavarcite.
Cist primer ti e i lanskoto finale ili vo prevod tolku cisti sansi promasi Mbappe I toa gi kostase titula v LS.
Navas e top golman, vampir, isto kako I Noer. Ako me razbiras :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Се сеќавате дека лани ова време Сити беа банирани од ЛШ? :icon_mrgr:
Да, да, памтам, не ми текнува што се деси после, ама памтам пред пар недели УЕФА излезе со соопштение дека ќе се борат против неправдата и алчноста.

Кој знае што се случило во меѓувреме...ваљда никад нема да знаеме, сигурно ништо битно.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
3.248
* Да ги елиминираш гигантите Барса и Баерн а да те растуре Пеп:sleep:
* Ќелавицата конечно научи како се осваја ЛШ, стрпливо, тактички осмислено, секој играч максимално дава за цел тим и со борбеност за разлика од џипси клаб. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom